Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

25 půvabných haute couture svatebek. Některé ale chtějí kuráž! Troufla byste si?

3. února 2022 | 05:00

Paříž se minulý týden ponořila do snového světa haute couture, který nabídl pompézní večerní róby, ale i kostýmky či krátké párty šaty. Vedle čistého minimalismu se předvedla díla vysoké krejčoviny, která se vydávala dost vzrušujícím směrem. Přehlídková mola tak byla studnicí inspirace nejen pro celebrity, které brzy okázalými modely zaplní červené koberce, ale i pro nastávající nevěsty, jež hledají své šaty snů. Našla byste mezi těmito ty své? Musíme však upozornit na jedno – některé chtějí silnou dávku odvahy! Troufla byste si?

V den své svatby se neobejdeme bez jisté dávky kuráže. Ve velký den se potřebujeme cítit nejen nadmíru půvabně, ale také sebejistě. K tomu nám dopomůže nejen náš partner, který nás svým úsměvem a vřelým pohledem uklidní, ale velkou berličkou pro nás budou především šaty, které dodají sebevědomí. A svatební okázalosti, které nám naservírovala módní esa, nám tyto pocity zajistí.

Modely spojovala především odvaha a velkolepost. Jako by nám tím návrháři vzkazovali, že chtějí už nadobro uniknout ze spárů pandemie a nevěsty si konečně zaslouží svatbu bez omezení, kterou už nebudou muset opětovně rušit. Nespoutanou a honosnou. Od toho se odráží i současné svatební trendy na jaro a léto 2022, ve kterých dominují romantické materiály a siluety, ale i praktické šaty, které budou ideální jak na obřad, tak na bujarý svatební večírek.

Tip na video: Francouzský návrhář Stéphane Rolland vedle čistých linií minimalistických svatebních šatů předvedl i opravdu odvážné modely s objemnou sukní. Na jeho přehlídku z Paříže se podívejte v následujícím krátkém snímku.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia

Není tak divu, že přehlídková mola zaplnily opulentní tyl, peří, asymetrické modely přes jedno rameno dekorované květy, přiznané odvážné korzety s níže posazenou sukní, opulentní mašle, šaty s krátkou délkou vpředu, ale i naked dress (nahé šaty) à la chytrá horákyně, jež tělo modelky chytře zakrývaly třpytivými komponenty a látkou v barvě kůže.

Pokud se však nechcete vydat směrem pompéznosti a přílišné odvážnosti, jakou předvedli Giambattista Valli, Zuhair Murad či Yanina Couture, zaujmou vás čisté linie značek Chanel nebo Christian Dior.

Hledáte svatební šaty podle vašich představ? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Podívejte se do naší fotogalerie na 25 nejkrásnějších svatebních šatů haute couture na jaro/léto 2022!

Autor: Žaneta Podlahová