Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

To nejlepší z Karibiku: Vévodkyně Kate poctila módním výběrem samotnou královnu

30. března 2022 | 06:00

Vévodkyně a vévoda z Cambridge mají za sebou osmidenní diplomatickou cestu po Karibiku v rámci platinového výročí královny Alžběty II. (70 let od jejího nástupu na trůn). Přestože ostře sledovaná vévodkyně Kate vzdala svým módním výběrem hold královně Alžbětě II., pro niž je charakteristická zářivá paleta barev, dosáhla v kombinaci se svým stylem absolutní symbiózy. Color blocking totiž obhájila svým nadčasovým šatníkem s puncem elegance, který je pro Kate pověstný. Který karibský look vám padl do oka jako první? Nás oslovily především následující outfity!

Vévodkyni Kate během více než týdenní cesty na Jamajku, Bahamy a Belize doprovázel šatník, ze kterého sálala radostná euforie. Vystřídala snad všechny zásadní odstíny barevného spektra – od růžové, zelené, modré až po zářivou žlutou či atypickou tropickou oranžovou. Pro tento doslova pestrý šatník je známá především samotná královna, jím se odlišuje od ostatních, a v davu je tak nepřehlédnutelná. Je s ní natolik úzce spjat – stejně jako kabelky Launer. Pomyslnou třešničkou jejich looků je pak odpovídající klobouk. A přesně tím se Kate od Jejího Veličenstva odlišila. Královninu charakteristickou estetiku převtělila do svého moderního a nadčasového stylu, jenž je hodný mladší generace.

To potvrdila deníku Daily Mail i stylistka Hannah Eichler, která upřesnila vévodkynin módní výběr: „Ať už je to oranžová pro optimismus, červená pro lásku nebo žlutá pro vřelost, Kate se řídila královniným podnětem tím, že použila barvy k vyvolání silných pocitů energie mezi sebou a ostatními – je to tak klíčový nástroj při návštěvě nových států a zapojení lidí kolem ní.“

Adekvátní výběr modelů k dané příležitosti

Kate je tak opěvována nejen za vytříbené chování, jež jde ruku v ruce s královským protokolem, ale i za osobitý elegantní vkus, mnohočetný módní výběr z běžně dostupných obchodních řetězců i následnou recyklaci a především za modely adekvátně vybrané k dané příležitosti.

V Belize se totiž vyjímala v šatech v příznačných barvách vlajky Belize. Kate oblékla model značky Tury Burch, kterému dominovaly hranatý výstřih, krátké rukávy, stupňovitý střih do A, především pak žabičkovaný živůtek. Doplnila ho výraznými kruhovými náušnicemi, jež svou modří absolutně ladily k šatům, sandálky na vysoké platformě a slámovou kabelkou do ruky. Tímto outfitem v nás probudila energii a navnadila nás na letní počasí, na které si však budeme muset ještě chvíli počkat. Alespoň nás utvrdila v tom, po čem v létě rozhodně chceme sáhnout jako první! Po volných šatech se zajímavými detaily a botách na platformě, které budou letos obrovským módním hitem! S těmi totiž protančíme létem jako Kate karibskou pláží s místními ženami.

Vedle šatů oblékla v Belize i casual outfit opřený o khaki cargo kalhoty slim střihu spolu s bílým tričkem a teniskami. Zvolila ho na průzkum džungle i ikonického starobylého mayského archeologického naleziště.

V takové podobě budete kostýmek milovat

Na setkání s jamajským premiérem Andrewem Holnessem a jeho ženou Juliet zářila v bělostném kostýmku značky Alexander McQueen. Do cigaretových kalhot s puky a vysokým pasem zastrkala oranžovou blůzku, která se pod sakem prodloužené délky naprosto vyjímala. Outfit doplnila lodičkami s ostrou špičkou a oranžovou vintage kabelkou Wayne Taylor z tkané rafie.

Snová elegance závěrem

Nebojte, o noblesní šaty vás neochudíme. Vybrat jediné bylo nelehkým úkolem, avšak dlouhá růžová róba byla obzvláště omamná. V modelu z dílny The Vampire’s Wife (pod taktovkou designérky Susie Cave) se doslova blýskla. Vynikaly svým metalickým reliéfem, volánovými rukávy i výraznou barvou, ale přesto byly velmi decentní – díky hravému kontrastu se skromnou siluetou. Práci Susie Cave však nevynesla poprvé. Obdobně zazářila i před dvěma lety při návštěvě v Dublinu ve smaragdové róbě s typickým rukopisem návrhářky.  

Na další skvostné modely z karibské cesty se můžete podívat v naší fotogalerii:

Video se připravuje ...
Jak šel čas s Kate Middleton: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa • VIDEO: Profimedia/BPŽ

Autor: Žaneta Podlahová