Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V džínách s vysokým pasem se budete cítit nejjistěji! Jak je nosit 3x jinak?

24. února 2022 | 06:00

Džíny s širokými nohavicemi nepopiratelně sedí na pomyslném trůnu už rok a kralování se jen tak nechtějí vzdát. Jen jejich střih se začíná snižovat na úroveň boků vzhledem k nadvládě Y2K módy. V těch se ale nebudete cítit tolik pohodlně jako v high rise, tedy v denimových kalhotách s vysokým pasem. Jak je kombinovat se svršky do práce, na městské pochůzky nebo na večerní drink? Žádné zapeklitosti nečekejte! Tenhle uvolněný styling si zamilujete.

Wide leg (široké nohavice po celé délce) i baggy jeans (plandavé, lehce nakrabacené) udávají hlavní letošní trend. Všem ale tyto volné kalhoty nemusí být po chuti, hlavně aktuální hit v podobě bokovek. Na vině je dost možná přílišná těsnost v oblasti boků, tudíž nepříjemný tlak lemu na břicho. A to stačí natolik, aby nám to rozhodilo sandál.

Pokud tedy zvolíte džíny s vysokým pasem, které vás nebudou svírat jako kazajka a nebudou zároveň příliš odstávat, dodají vám po celý den maximální komfort. Budou hratelné především s širokými nohavicemi, ale jestli jsou u vás na černé listině, zdravým kompromisem pro všechny bude straight – rovně střižený střih. Jak s jednotlivými denimovými kalhotami stylově naložit?

Široké džíny v lehkém zvonu + tenisky + mikina + sako + výrazný doplněk

Širokým nohavicím v lehkém zvonu budou slušet kotníčkové boty na podpatku s hranatou či ostrou špičkou, ale i bílé minimalistické tenisky. Ty jsou perfektní souhrou pro ležérní look na městské pochůzky i výlet. Doplňte je mikinou s kulatým výstřihem, kterou můžete vpředu zastrkat do kalhot pro zdůraznění pasu. A na mikinu navlékněte teplejší oversized sako. Nezapomeňte na hru s doplňky. Outfit jednoznačně rozzáří kabelka a kšiltovka v zelené, červené nebo oranžové paletě barev.

Tipy na nákupy: džíny F&F, 649 Kč; mikina F&F, 449 Kč; sako DreiMaster, prodává zalando.cz, cena po slevě od 3468 Kč; tenisky CCC, 1499 Kč; kšiltovka Reserved, 259 Kč; kabelka Zara, 699 Kč

Tmavé indigo paperbag džíny + kotníčkové kozačky + hravý top + trenčkot

Paperbag kalhoty, tedy kalhoty s vysokým pasem a lehce se zužujícími nohavicemi ve spodní části, které končí nad kotníky, uvítá mnoho žen. Ať už ty, které chtějí zakrýt nelichotivé partie, i ty malého vzrůstu. Právě vysoký pas i délka nad kotníky opticky prodlouží postavu. Jelikož jsou nenuceně elegantní, zůstaňte tak na této charakteristické vlně a doplňte je smyslným topem s průstřihy. Slušet jim budou kotníčkové boty na podpatku a trenčkot či jednoduchý vlněný kabát. Takto můžete vyrazit na drink s kamarádkou nebo rande.

Tipy na nákupy: džíny Massimo Dutti, 1595 Kč; top Zara, 549 Kč; trenčkot Mango, 2999 Kč; kabelka Mango, 1299 Kč; boty Kazar, po slevě 1914 Kč

Rovné džíny + mokasíny + basic tričko + oversized sako

Rovně střiženým džínům sedne casual styl. Ideální kombinací tak budou tyto džíny spolu s mokasíny s robustní podrážkou, s basic tričkem a oversized sakem. Pokud chcete kombinaci ozvláštnit, vsaďte na výrazně barevný vršek. Vkročte tak v pohodlí i eleganci do práce!

Tipy na nákupy: džíny Zara, 799 Kč; mokasíny Deichmann, 899 Kč; tričko H&M, 149 Kč; sako Zara, 2299 Kč; kabelka COS, 135 €

Velký výběr džínů za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se v naší fotogalerii na nej výběr džínů s vysokým pasem:

Další módní inspiraci na jaro naleznete ve videu!

Video se připravuje ...
Sedm trendů, které budou kralovat na jaře 2022 • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová