Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tuhle módu celebrity nosily před 22 lety. Víme, kde podobné kousky z roku 2000 koupit

15. února 2022 | 06:00

Móda v současné době zažívá velkolepý comeback z počátku milénia. Všechny ty crop topy, blyštivé řetízky kolem pasu, boty na platformě, bokovky, topy i sukně s flitry či malé kabelky à la bagetky rezonují současnými trendy. A tak tu máme módu, kterou jsme před 22 lety obdivovali na tehdejších ikonách v čele s Paris Hilton, Mariah Carey nebo Jennifer Aniston. Kde naleznete podobné kousky, které dříve nosívaly slavné krásky?

Móda Y2K, kterou si pamatujeme z přelomu nového tisíciletí, lze označit za bláznivou, kontroverzní, ale i docela nenápadnou a elegantní. Jak tak máme před sebou jasný obraz zpěvačky Christiny Aguilery ve třpytivém co-ord setu sestávajícím z velmi krátkého topu (který spíše připomíná bandeau podprsenku s ramínky) a sukně odekorované blyštivými řetízky, které nahradily klasické opasky, ani se nám nechce věřit, že by se tato móda dala popsat jinak než jako velmi odvážná a především odhalená.

S těmito kraťoučkými svršky i níže posazenými bokovkami, které s oblibou nosívaly členky dívčích skupin Destiny’s Child nebo Spice Girls, kontrastuje protistrana. Druhá část módy, která je založena na elegantních a jednoduchých malých černých po vzoru Jennifer Aniston, klasických džínových bundách, ale i basic tričkách a tílkách, které slavné krásky kombinovaly se sukněmi či kalhotami se zvířecím vzorem či koženým spodním dílem.

Ani specifické obutí se obloukem nevyhnulo této době milénia. Žabky se staly právoplatným městským oděvem, ba dokonce společenským a platformy budou letos zažívat doslova žně. Zajásají tak především dámy malého vzrůstu, kterým tyto vyvýšené sandálky přidají pár centimetrů navíc.

Zdá se, že nám tento velký návrat vzkazuje otřepání se z módy covidové, založené převážně na oversized kouscích, praktickém odívání i obuvi. Je čas na to, bavit se a vylézt ze své komfortní zóny.

Skvělé modní kousky inspirované vašimi oblíbenými celebritami vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

V naší fotogalerii naleznete snímky slavných krásek z roku 2000 a k nim odpovídající inspiraci z aktuálních módních trendů. Příjemné listování!

Více módní inspirace naleznete ve videu: 

Video se připravuje ...
Sedm trendů, které budou kralovat na jaře 2022 • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová