Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jeden fígl a je z toho trhák! Který trend obletěl svět a proč si ho zamilovaly i boubelky?

31. srpna 2021 | 06:00

S novou sezonou přichází nové trendy, které nám budou dělat společnost při denní rutině i speciálních, společenských událostech. Dnes vám ale představíme znovuobnovený trend, který je perfektní volbou z mnoha důvodů. Proč stojí za vaši pozornost?

Dnes vdechneme nový život vašim starým šatům. Přesně tak – šaty jsou to, oč tu běží, přesněji řečeno o šaty přes kalhoty. Že vám to přijde jako úplný nesmysl? Než tenhle styling zavrhnete, dokážeme vám, že vám přijde vhod nejen při přechodném období!

Je viděn napříč Instagramem, kde ho vehementně ukazují světové influencerky, a už chápeme proč. Není jen pouhým mikrotrendem založeným na neotřelosti, jenž zapadne ze své podstaty v zapomnění, ale konkurovat může nadčasovostí. Máme k tomuto tvrzení pádné důvody!

Ušetří totiž vaši peněženku, protože dlouhých košilových šatů na knoflíky máte ve své skříni jistě za ta léta už požehnaně, jen dost možná ztratily ve vašich očích tu správnou jiskru, a máte tak tendence neustále kupovat nové. Navíc hlavně při podzimu vás určitě přepadají neustálé – typické – myšlenky na nedostačující šatník. Jak tedy oprášit stávající šaty a zároveň dodat vzpruhu šatníku?

Oblékněte šaty na úzké skinny džíny, k širokým palazzo nebo k rovným společenským kalhotám s puky. Knoflíčky zapněte odshora do úrovně pasu a od něj pak nechte šaty rozevláté. Vznikne tak kombinace, se kterou si dále můžete libovolně pohrávat. Pod šaty lze vzít tričko, blůzku i tílko, na celou kombinaci lze poté navrstvit i evergreenový trenčkot či vlněný kabát. A máme tu efektní vrstvení!

Tip na video: Které šaty sluší boubelkám i štíhlým ženám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Vrstvení i neobvyklé kombinace, které dodají sebevědomí i ženám s křivkami. To nám potvrdila i beauty influencerka a editorka Kristina Vodičková:Na neobvyklé kombinace oblečení jsem nikdy nebyla, protože jsem si nikdy nevěřila, že bych na to měla to správné oko. Zároveň s postavou XL není vše tak jednoduché, jako když mají ženy menší velikosti a nepotřebují nic moc zakrývat.

Půvabná blondýnka je proto dlouhodobě věrná šatům, protože je to s nimi jednoduché. Stačí si jen vybrat střih lichotící postavě a případně je doladit hravými doplňky. Její názor se však změnil. Co nebo kdo ji k tomu vedl?

Na Instagramu jsem před zhruba rokem objevila britskou stylistku Trinny Woodall, která má sice postavu v přibližné velikosti S–M, ale natáčí se svou plus size kamarádkou, která radí, co by mohla s čím kombinovat. A to mě nadchlo! Zároveň poslouchám její tipy na to, jak oblečení uzpůsobit, co dokáže outfit pozdvihnout, a co naopak zabít. Sama na sobě ukazuje, jak oblečení vypadá bez úprav a následně po nich. Kolikrát na sebe oblékne naprosto nezajímavý model, který byste na ramínku v obchodě ani nezaregistrovala, a doladí ho s dalším kouskem oblečení, jinak něco zastrčí nebo zaváže a je z toho něco neuvěřitelně lichotivého! To byl i případ dlouhých šatů přes kalhoty. Ani by mě nenapadlo, že napůl rozepnuté budou vypadat tak dobře! Trinny mi rozhodně rozšiřuje obzory.“

Trinny tak Kristinu inspirovala k tomu, že v obchodech už po primárně líbivých věcech nesahá, protože i oblečení, které nevypadá na ramínku na první pohled dobře, vás může navýsost překvapit. A je někdy až šokující, jak se oblečení na určité postavě přemění ve slušivý model!

Rada na závěr? Nesuďte na první pohled, zkoušejte a vystupte ze svých předsudků. A to nejen v módě…   

Trendy módní kousky za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Pokud se vám neotřelý styling zalíbil, avšak zrovna nevlastníte šaty vhodné k vrstvení, připravily jsme pro vás ty nejlepší šaty, které lze nosit dlouhá léta!

Autor: Žaneta Podlahová