Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nemáte náladu? Móda z ulic Kodaně vás okamžitě rozveselí!

9. února 2022 | 06:00

Taky máte dojem, že je každý den stejný? Stejná šeď, navenek stejné oblečení, ale hlavně – stejná nálada. Ani nemáme přesnou definici pro to, jak se momentálně cítíme. Ani ne špatně, ale ani ne dobře, jakýsi „fň“ stav, který už bytostně touží po určité vzpruze. Toužíme po sluníčku, energii, která nás zvedne z útrob našich všelijakých nálad. Ale přece jenom ji lze zvednout téměř okamžitě. Pestrobarevným mixem z ulic Kodaně! Na nás to zafungovalo, alespoň na chvíli – ale i to se počítá, no ne? Tak to zkuste i vy.

Minulý týden se sychravá Kodaň o dost rozehřála. A módní influencerky jsou těmi, komu patří vřelé dík. Probíhající týden módy totiž zapříčinil záplavu nejzajímavějších outfitů v ulicích této skandinávské módní velmoci. Severský minimalismus opřený o tlumenou paletu barev ale nečekejte. Byla to opětovná barevná smršť, na kterou jsme se už tolik třásly! Třikrát hurá.

Tip na video: Inspirujte se další skandinávskou módou!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Co lze vyčíst ze stylu Skandinávek? Dalo by se o tom debatovat hodiny, ale není výstižnějšího popisu než toho, že s naprostou lehkostí kombinují zdánlivě nekombinovatelné. V jednom modelu se mísí nejen textury, barvy, ale především styly. Outdoor prvky přesahují do elegance hodné nejvyšší společnosti, a naopak. A přitom dohromady tvoří celek, v němž vše k sobě pasuje jako jin a jang. Styčným bodem pro tuto metaforu je bezesporu Norka Janka Polliani, která nás pokaždé zahrnuje silnou dávkou energie. Neznáme ji totiž jinak než s úsměvem od ucha k uchu za doprovodu bláznivého, ale cool stylu. Díky jejímu mladému optimistickému duchu bychom bloggerku stěží hádali na 43 let. A ke všemu je máma dvou dětí.

Janka Polliani v Kodani oslnila hned dvěma modely. Jeden z nich se ponořil do růžového tónu. Dominoval mu především oversized růžový bomber značky Prada, ten doplnila o maskáčové jogger kalhoty, jehlové podpatky v ponožkách, decentní kabelku do ruky, ale i kožené tyrkysové rukavice. Přidává se tak ke zpěvačce a herečce Jennifer Lopez jakožto milovník těchto bund bez kapuce, které hlásí velký comeback!

Druhý do dáli zářil žlutým oversized kabátem s balonovými rukávy. Hlavní dominantu zkombinovala se zelenými ingrediencemi – s palazzo širokými kalhotami s předními puky, chundelatou shopper kabelkou a lesklou blůzkou.

O další zábavné modely se postarala norská bloggerka Nina Sandbech, která stejně jako Janka chová lásku k barvité módě. Tentokrát jejím modelům kralovaly kaliopky. Pružné úzké kalhoty v rezavé barvě zkombinovala s hnědou košilí a černým sakem s výraznými ramenními vycpávkami. O energický náboj se postaraly doplňky. Signálně zelená šála připomínající spletený řetěz, malá kabelka do ruky, lodičky s ostrou špičkou, sluneční brýle i visací náušnice. Sílu doplňků tak nepodceňujte!

Pestré modely za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Další inspirativní modely naleznete v naší fotogalerii! Tak do toho, naladí vás na optimistickou vlnu stejně jako nás!

Autor: Žaneta Podlahová