Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Už to nejsou vytahané legoše! 5 kombinací s černými legínami, které nesklidí posměch

  • Už to nejsou vytahané legoše! 5 kombinací s černými legínami, které nesklidí posměch
    6. prosince 2022 | 06:00

    Dříve upnuté tepláky s vytlačenými koleny, dnes právoplatný městský oděv, který zpodobňuje alternativu černých kalhot. Jak kombinovat tyto elastické kalhoty, abychom na ně nepohlížely jen jako na oblečení, které nosíme na doma či na víkendový výlet do přírody?

    Už i další sezoně kralují široké a ještě širší džíny, a tak jsme tak nějak daly sbohem skinny jeans, které ještě nedávno byly našimi hrdinkami a spiklenci. Širší střih nohavic si nás získal hlavně díky pohodlí, kterému jsme se naučily od v dobách pandemie. A právě proto jsou i legíny, které často v nové iteraci uvidíte s označením kaliopky či šponovky, nově přijímány jako součást městské i pracovní garderoby.

    Jsou totiž pohodlné a evokují dost přijatelnou alternativu právě skinny kalhot. Že by se nám po nich opravdu stýskalo? Široký střih totiž nemusí být po chuti všem. Spolu s oversized vršky, které drží prst na tepu doby, tvoří dosti utopený vzhled, kterému opravdu neholduje každá. Abyste tak dala balanc proporcím, kombinujte upnutější dolní díly s objemnějšími vršky – a naopak. Nepochybně s ohledem na svou postavu.

    A jak se zbavit nutkavého pocitu, že legíny patří jen domů? Při jejich výběru dbejte na to, aby kousek nebyl opravdu k tomu určený. Nevolte příliš jemný materiál, ale sáhněte kupříkladu po pevnějším žerzeji s předními puky uprostřed nohavic. Nebudou jen vzdáleně připomínat kalhoty, kalhotami totiž právoplatně jsou! Elegantní legíny s puky, rozparky či koženým vzhledem naleznete v obchodních řetězcích, jako jsou H&M, Mango, Reserved či Zara.

    Jak tedy kombinovat černé legíny? Račte se inspirovat módou z Instagramu!

  • Krémové oživení: legíny, světlé boty i dlouhý kabát

    Krémová barva je synonymem čiré noblesy a ušlechtilosti. Její zastoupení v outfitu dodá jemný i draze vypadající vzhled. Zkombinujte dlouhý světlý kabát s černými legínami a k nim obujte ploché kozačky pod kolena. Nezapomeňte ani na doplňky! Třeba na dlouhé kožené rukavice či nadčasovou kabelku.  

  • Šmrnc kůže: kabát nebo trenčkot koženého vzhledu, legíny, kozačky na podpatku

    Jako z přehlídkového mola. Ano, přesně to v nás rezonuje při pohledu na kombinaci trenčkotu koženého vzhledu a kožených kozaček na podpatku, jež jsou doplněny o dekor zvířecího reliéfu. Pokud na vás toto kombo bude až příliš výrazné, takové, na které si netroufnete, zvolte černé minimalistické mušketýrky (kozačky nad kolena), které dodají looku umírněnější vzhled.

  • Dominance barvy: oversized sako, legíny s rozparky, lodičky

    Legíny nemusí vyznívat čistě upnutým střihem. Díky bočním či předním rozparkům mohou mít lehce zvonový nádech. Takový typ úzkých elastických kalhot zvolte na večeři s partnerem, ale i k pracovnímu stolu. Oživte je výrazným sakem v prodloužené délce. Pro větší důraz na svou siluetu doplňte blejzr o opasek. Look můžete doladit lodičkami s ostrou špičkou a minimalistickým kabátem.

  • Zimní vrstvení: rolák, dlouhá vesta a legíny koženého vzhledu

    K vestám chováme pořád jakýsi mírný odstup. Líbí se nám, ale přesto při nákupu nové radosti sáhneme po jiném kousku. Čím to je? Neumíme je snad kombinovat a přijdou nám tak trochu zbytečné? Pokud víte, jak je vrstvit, stanou se naopak vašimi novými oblíbenci! Pod vestu můžete zvolit rolák a doplnit ji legínami koženého vzhledu. Dlouhou vestu můžete doladit opaskem, lodičkami či kotníkovými kozačkami na podpatku a nakonec přes ni můžete přehodit kabát. Jednoduchý a efektní look, který si zamilují především ženy výraznějších křivek.

    Na další zimní vrstvení se podívejte do videa!

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • All black outfit: legíny, rolák a dlouhý kabát

    Černá nemusí být nudná! Pokud se zaměříte na celočerný outfit, nezapomeňte ho oživit doplňky jiné barvy – ať už půjde o kabelku, boty nebo výrazné náušnice.

    Legíny, které skvěle doplní váš outfit, vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.