Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavné dámy nad 60 a 70+ se módy nebojí: V čem bodovaly Havlová, Stašová či Černocká?

30. listopadu 2022 | 06:00

Závěr roku je vždy ve znamení společenských událostí, které si žádají prvotřídní styling. Jak se ho zhostily slavné dámy, které by mohly jít příkladem mladší generaci?

Nejsou to jen flitry, samet či něžné peří, které vás ve společnosti rozzáří. Postačí i sebemenší detail a i jinak docela obyčejný, tmavý model bude do dálky rozsvícen. Na jaký barevný doplněk vsadila bývalá první dáma a herečka Dagmar Havlová nebo herečka Jitka Sedláčková? A v čem nedávno okouzlila ikona českého filmu i divadla Simona Stašová?

Tip na video: Jak se obléknout k vánočnímu stromečku? To vám poradí přední návrhářka Tatiana Kovaříková!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: videohub

Barevné nožky

Přestože Dagmar Havlová (69) zvolila při příležitosti premiéry nové hry Okupace černé úpletové šaty, byla naprosto nepřehlédnutelná. Zkombinovala je totiž se saturovanými růžovými punčocháči, které outfit rozněžnily a oživily zároveň. Za zmínku však stojí i samotný dominantní model. Šaty vynikaly nejen tolik půvabným vzorkem na pletenině, ale také trendy průstřihy na ramenou. Zbytek looku doplnila blokovými podpatky s hranatou špičkou a černou malou kabelkou s kovovými řemínky. Bývalá první dáma se zkrátka v módních vodách pohybuje zcela přirozeně.

Jinak tomu nebylo ani u české herečky Jitky Sedláčkové (61), která na nedávné premiéře filmu Vánoční příběh taktéž ozvláštnila svůj look barevnými punčocháči. Fialový doplněk byl perfektní tečkou ke košilovým černým šatům se saténovým odleskem, pak také k psaníčku obdobné barvy.

Ostatně představení nové české komedie se neslo na vlně vskutku vydařených looků. Z davu vyčnívaly především herečka Jana Plodková se svými třpytivými kalhotami do zvonu nebo herečka Jana Bernášková, která vsadila na mini flitrované šaty v přesycené fialové. Více se dozvíte v našem článku zde:

Omlazující světlá

Nejen barevné punčocháče dodají mladistvější a trendy vzhled, především jsou to světlé barvy, na které vsadila herečka Simona Stašová (67). Na tiskové konferenci k nové divadelní hře Třináct u stolu jí to slušelo v minimalistických šatech béžové barvy. Barva, ale i decentní rozparky, lodičkový výstřih a praktické přední kapsy dominovaly zvolenému modelu. Ikonická česká herečka je navíc doplnila nízkými botami s ostrou špičkou a visacím náhrdelníkem, které ji opticky prodloužily – stejně tak jako vysoce vyčesaný drdol.

Šmrncovní červená

Zima přeje úpletovým šatům, které jsou absolutní sezonní doménou. Oblékla je i zpěvačka a herečka Petra Černocká (73), která vsadila na netradiční kontrastní dvoubarevnost. Černobílý model osvěžila červenou rtěnkou, ale také výraznými dioptrickými brýlemi v totožné barvě.

Originální outfit za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na vydařené looky, které oblékly tyto i další dámy 60+ a 70+, se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová