Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tahle barva ovládne celý příští rok! Jak ji zařadit do každodenního života?

2. prosince 2022 | 12:30
  • Americká společnost Pantone Color Institute, jež je jedničkou ve světě v určování barevných trendů, nevěští nové odstíny z křišťálové koule, nýbrž odráží aktuální náladu a dění ve společnosti v globálním měřítku. Co má značit nová exkluzivní barva Viva Magenta pro rok 2023 a jak ji spolehlivě poznáte?

Barva, která nás bude doprovázet napříč celým příštím rokem, dostala označení Pantone 18-1750 Viva Magenta. Je natolik dynamická a energická, že při pohledu na ni jsme plné elánu a nekonečné radosti. A právě to má nový odstín představovat, tedy nový impulz, sílu a radost do života. A pevně věříme, že tato optimistická barva bude skutečně vyjadřovat zcela novou, lepší kapitolu našeho života.

Připomeňme si barvu roku 2022, ale i barvy ostatních let! Která se vám líbí nejvíc? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Odstín zbrusu nové červené v sobě mísí nejen tóny vyjadřující sílu a moc, ale i odstíny exkluzivní přesycené růžové, která letos mimo jiné ovládla přehlídková mola i ulice. Vzniká tak opojný mix karmínové barvy, kterou se skutečně společnost inspirovala. Konkrétně karmínem (známý je také jako košenila), tedy přírodním barvivem, které produkuje červec nopálový. Jak se nechala slyšet Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute, v současné době technologií je důležité čerpat inspiraci z přírody, z toho, co je skutečně reálné.

Jak tedy přenést tolik fascinující barvu, která má posílit našeho vnitřního ducha, do každodenního života? Prostřednictvím bytových doplňků, ale i módních prvků, které budou vévodit naší skříni. Na gauči se vám budou vyjímat okrasné polštářky, svým půvabem ale vynikne i na malých taburetech nebo sametovém křesle.

A jak ji připojit ke stávajícím kouskům v skříni? Sytá magenta s červenými odstíny vynikne se spektrem neutrálních barev, jako jsou černá nebo béžová, neotřelou kombinaci však vytvoříte s podobnými odstíny, jako jsou něžná růžová nebo levandulová. Pokud si opravdu troufáte, sladit ji můžete dohromady s přírodní zelenou, šťavnatou oranžovou nebo modrými tóny.

Stylovou módu v červených odstínech vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na stylový výběr v barvě Viva Magenta se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová