Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Chcete být v zimě šik jako Francouzky? Pak vsaďte na tyto kousky!

  • Chcete být v zimě šik jako Francouzky? Pak vsaďte na tyto kousky!
    4. ledna 2022 | 06:00

    Nevídaný šarm, ryzí vznešenost i estetická podívaná. Charakteristiky, jež jsou právem spojovány s francouzskými kráskami.

    Co stojí za jejich stylem a na jaký základ zimního šatníku sázejí?

  • Beránek

    Teddy coat. Tento huňatý kabát, který svým reliéfem představuje beránka či medvídka, patří bezesporu k těm nejroztomilejším svrchníkům sezony, o čemž vědí i půvabné krásky z Francie. Nevyniká jen svým vzhledem, nad kterým se každý rozněžní, ale i hřejivostí. Tyto kabáty představují jakousi konejšivou náruč, do které se chceme po čas zimy schoulit. Jsou tak ideálnější volbou než klasický vlněný kabát, pokud patříte do skupiny zimomřivek. A elegance přitom tomuto kousku nechybí. Ovšem do doby, dokud se nedopustíte omylu, kvůli němuž se budete cítit jako medvědice, k čemuž ostatně nabádá jeho charakteristický povrch. Abyste tedy vyrovnala proporční bilanci, noste nadměrný kabát s úzkými džíny, mom či slouchy jeans s ohrnutým dolním lemem nebo se sukní a s vysokými kozačkami, které budou vynikat zpod kabátu.

    Teddy coat není však jediným svrchníkem s touto roztomilou texturou. Francouzky si oblíbily i kratší verzi v podobě bundy stylem připomínající pánskou bikerku. Je dekorována beránkovým reliéfem na výrazných klopách, kapsách či rukávech.

    Jak ji nosit podle holek v Paříži a kde seženete ty nejlepší? To se dozvíte v následujícím článku:

  • Úpletové šaty

    Jednu z letošních zimních klíčových rolí sehrávají úpletové šaty, které se vrátily ve velkém stylu. Dost možná jste tento módní comeback ani nepostřehla, protože snad nikdy nevyšly a nevyjdou z módy. Jsou nadčasovým kouskem, který je však nyní víc sexy než kdy dříve. Oversized střih totiž na plné čáře předčil ten upnutý kopírující ženskou siluetu. Navíc jsou šaty z úpletu často doplněny průstřihy v pase, na bříšku či hříšně vysokými rozparky! Francouzky zkrátka vědí, jak být rafinovaně a proklatě sexy!

  • Kardigan

    Pokud však nepatříte k přílišným nadšencům do šatů v zimním období, ale úplety jsou vaše parketa, vsaďte na rozepínací kardigan do pasu, který vám prokáže totožnou službu. Vykouzlí totiž eleganci bez námahy, ryze nažehlený look v cuku letu. Doplnit jím můžete džíny všech střihů, ale i pouzdrové sukně či šaty obepínající siluetu. A proč tyto huňaté nezbytnosti stále tolik milujeme? Jsou nadčasové a nepodléhají ročnímu období. Unosíte je tak nejen v zimě, ale dodají vám i jarní rozpuk či vás zahřejí při chladnějších letních večerech.

  • Kozačky ke kolenům

    Neexistuje snad větší klasiky na obuvnickém poli, než jsou černé kozačky s hladkým povrchem dosahující ke kolenům. Vydrží vám roky, protože vyznívají tolik jednoduchým dojmem a hodí se opravdu ke všemu. Nenechají vás zkrátka nikdy ve štychu, ať si na sebe obléknete cokoliv. Délka ke kolenům, která končí těsně pod nimi, se stala cool trendem. Na scéně jsou tak vedle klasických kozaček i boty na blokovém podpatku v lehce rozšířeném střihu, ale i upnutější dekorované smyslným šněrováním. A pokud se toho nebojíte, můžete rovnou zvolit signální kozačky na jehlovém podpatku.

    Další zimní inspiraci naleznete ve videu:

    Video se připravuje ...
    Zimní trendy: Boty, které vám nesmí chybět • VIDEO: Videohub

  • Malá černá

    Stavebními kameny všedních zimních outfitů jsou bezesporu kvalitní, dobře padnoucí džíny, vlněné minimalistické kabáty či tričkové roláky. Podobný přístup však postupně přenášíme i na doplňky – boty a kabelky nevyjímaje. A pokud stále tápete v tom, která kabelka obstála ve zkoušce času a zpečeťuje vrchol elegance za doprovodu praktičnosti, račte se inspirovat následujícími fotkami! Je jí černá malá crossbody kabelka s řemínkem. Nebo i kabelka v hladké kůži do ruky...

  • Hřejivé radosti

    A na závěr tu máme zimní nezbytnosti, které vám neudělají průvan v peněžence, přitom vás tolik zahřejí. Řeč je tu především o dlouhých šálách a baretech. A pokud si chcete zachovat dekorum pravé Francouzky, šálu noste přehozenou přes jedno rameno či ji nechte volně podél těla.

    Elegantní kousky do vašeho šatníku vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.