Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Není to jen o Kate: Královna Letizia by mohla v 50 letech strčit do kapsy mladice

26. listopadu 2022 | 06:00

Kate se stala miláčkem Británie a je jí právoplatně udělen titul módní ikony. Jak se nechala v minulosti slyšet uznávaná módní stylistka Miranda Holder, její sofistikovaný a prudce elegantní styl přešlapuje na tenké hranici aristokratky a celebrity zároveň. Ovšem před několika lety svět upřel zrak na bývalou novinářku Letizii, která se stala královnou Španělska potom, co její choť Filip VI. usedl na trůn. A jak poslední dobou půvabná španělská královna dokazuje, ve svých 50 letech vypadá naprosto fantasticky a doslova zraje jako víno. Čím leckdy zastiňuje britskou princeznu?

Z něžné dívky se zrodila princezna z Walesu s pevnou aristokratickou pozicí i vytříbeným vkusem, ke kterému vzhlíží nespočet žen. Nejenže s lehkostí splňuje přísný královský protokol, ale také podporuje udržitelnost v módě. Svůj stávající šatník totiž opakovaně nosí a vždy s recyklovanými kousky vykouzlí jiný styling. Vzhledem k nedávné smutné události – úmrtí velké panovnice Alžběty II. – se z vévodkyně stala princezna, a tak má v současnosti daleko blíže k titulu Queen Consort, který jí bude v budoucnu náležet.

Jak se Kate změnila, zjistíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia/BPŽ

Podle módní expertky Mirandy Holder, která se mimo jiné zaměřuje i na styl princezny z Walesu, se změna titulu bude postupně týkat i jejího šatníku. Stane se formálnějším, vhodnějším pro její pozici. Kvůli tomu si tak nemůže oblékat extravagantnější, na oko přitažlivější modely, jako je tomu u Letizie Španělské. Ta se totiž od přílišné královské konzervativnosti distancovala a stala se revolucionářkou v modernizaci koruny, a to bezesporu nejen svým oblékáním.

O Letizii se mluvilo od doby, kdy vstoupila do monarchie, protože je to tak zajímavá a složitá osoba, že zastínila ostatní, včetně emeritního krále Juana Carlose, když byl králem,“ nechal se slyšet Alberto Lardiés, novinář a autor několika knih zabývající se španělskou královskou rodinou.

Ačkoliv je Letizia o 10 let starší než britská aristokratka, její styl má přece jen větší šmrnc díky modernímu šatníku. Nedávno se objevila v černém kostýmku, který si s nudou rozhodně netykal. Rukávy saka totiž hojně dekorovalo peří, které je na aktuálním módním výsluní. Oblíbil si ho zástup módních influencerek. Kate, která přistupuje na přísná britská královská pravidla, musí nyní volit umírněnější doplňky i vzory, a tak bychom tento model na ní stěží viděli. Stejně tak jako šaty odhalující záda nebo ty v délce dosahující do poloviny stehen. Kate zásadně nosí délku minimálně po kolena.

Španělská královna má v oblibě nejen peří, důmyslné průstřihy, ale také kůži, kterou nosí převážně na kalhotách. Takové nedávno vynesla při návštěvě Barcelony. Její outfit byl založen na červeném tenkém svetru s kulatým výstřihem, kožených kalhotách s vysokým pasem v bordó barvě a lodičkách v ostré špičce.

Na její další outfity se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová