Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bez námahy: 5 zimních základů, se kterými budete vypadat stále skvěle

  • Které kousky vás nezradí, troufáme si říct, že polichotí každé postavě a budou vám dělat věrné společníky nejen v zimě?
    17. ledna 2022 | 06:00

    Tajemství nekonečných kombinací outfitů spočívá v základních kouscích, které tvoří pevné jádro kapsulového šatníku. Při vyřčení slov jako „základní, nadčasový či basic“ má někdo možná tendenci si zívnout, ale i tyto oděvy podléhají aktuálním trendům a přitom s nimi nikdy nešlápnete vedle.

    Mají jednu důležitou funkci. Bez nich nikdy nedocílíte fungujícího outfitu a vždy vás vytáhnou ze štychu. Navíc podpoří i bláznivé nápady, jako je nutkání vytáhnout oblečení ze svého šuplíku „na speciální příležitosti“. Třeba černé tričko s dlouhými rukávy a vysokým rolákovým stojáčkem bude hratelné se třpytivou sukní ve střihu do A, kterou byste jinak oblékla na večírek nebo která by na vás dost možná čekala až do dalšího silvestra. A pak, že je to nuda, pfe!

    Které kousky vás nezradí? Troufáme si říct, že polichotí každé postavě a budou vám dělat věrné společníky nejen v zimě...

  • Tričko s vysokým stojáčkem

    Rolák, docela prosté triko s dlouhými rukávy. Jeho vysoký stojáček ho však doslova povýšil na elegantní oděv, jenž vám opticky prodlouží šíji, tudíž i celou postavu. Není ale dvojník nudy, jak by se na první dojem mohlo zdát, ale s jeho pomocí vytvoříte vskutku cool looky. Můžete ho kombinovat opravdu se vším – od sukní, kalhot, džínů až po šaty. Ano, přesně tak, čtete správně. Ani svých oblíbených letních košilových šatů či těch splývavých s výstřihem do V s dlouhými rukávy se nemusíte vzdávat ani v těch největších mrazech. Stačí je přehodit přes minimalistický rolák unitární barvy, doladit je opaskem, punčoškami, vysokými kozačkami ke kolenům a vlněným kabátem. A máte nažehlený outfit do práce, městské džungle i na rande zároveň. Je totiž perfektním kouskem k vrstvení, ideální tak pro tuhé mrazy. Pokud ho však chcete nechat vyniknout v plné kráse, zkombinujte ho s jediným barevným či jinak zajímavým oděvem. Třeba se třpytivou sukní či kalhotami, výrazným kabátem nebo jen s kabelkou! Přesvědčte se sama v našem článku nebo v instagramové inspiraci:

  • Sukně se střihem do A

    Sukně do A představuje absolutní špičku mezi střihy. Zamilovaly si ji totiž boubelky i štíhlé ženy nejrůznějších typů postav. Svým lehce rozšiřujícím tvarem schová to, co má být zapovězeno, naopak její vyšší pas krásně dotvoří žádoucí ženskou siluetu. Nebojte se kůže, dominantních i elegantních vzorů, jako jsou kohoutí stopa či kostka, ale ani krátké délky.

  • Straight jeans

    Vše tak nějak nabývá na intenzitě. Barvy jsou více viditelné až nepřehlédnutelné, ploché boty opět nahrazují podpatky a džíny se čím dál tím více rozšiřují. Wide leg jeans, které patří mezi letošní denimové vůdce, však nemusí být pro všechny. Proto bude přijatelným kompromisem nestárnoucí straight střih. Pokud zvolíte délku nad kotníky, působivě vyniknou kotníkové kozačky, v přívětivějším počasí pak elegantní mokasíny s masivní podrážkou.

  • Kardigan

    Tyto měkké úplety opravdu vytvoří eleganci bez námahy a ryze nažehlený look v cuku letu. Není divu, že si ho oblíbily Francouzky, které svými outfity vždy představují estetickou podívanou. Doplnit úpletem můžete džíny všech střihů, ale i pouzdrové sukně či šaty obepínající siluetu. S rozepínacími svetříky lze také skvěle vrstvit. Pod nimi můžete nechat vykukovat již zmíněné tričko s vysokým stojáčkem a poté doplnit vlněným kabátem.

  • Sako

    Ať už oversized s mužským šmrncem, zkrácené do pasu nebo projmuté v pase, sako bude vždy dobrou volbou od jara do zimy. Pokud ho chcete ještě více ozvláštnit, přepásejte ho širokým opaskem!

    Trendy outfit na zimu vybírejte za nejvýhodnější ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo baculkám i štíhlým ženám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL!

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.