Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šaty na Vánoce: Užijte si třpyt, lesk a křehkost! 30 tipů inspirovaných ozdobami

28. listopadu 2022 | 06:00

Nejočekávanější slavnostní den v roce je tu téměř za okamžik! Které šaty si tak obléknout ke stromečku, abyste se cítila opravdu výjimečně?

Jako malé dívky jsme nemohly dospat na magický Štědrý den. Těšily jsme se na moment překvapení, co nám Ježíšek nadělí pod stromeček. Celý den jsme nervózně, se zvědavou a radostnou jiskrou v očích přešlapovaly po bytě a hypnotizovaly jsme vánoční stromek, jehož vůně se linula celým domovem. Nyní v dospělém věku nás radost z dárků opustila, ale do očí si opět můžeme vrátit onu dívčí jiskru. Z radosti ostatních, které obdarováváme, ale i z toho, že se staneme ozdobou štědrovečerní tabule. Večer, kdy se budeme cítit velkolepě a zcela výjimečně...  

Jaký pohled má na vánoční módu návrhářka Tatiana Kovaříková? To se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: videohub

Barvy Vánoc a žádný minimalismus

A v čem jiném budeme za půvabnou dámu než v šatech? V těch, které nenosíme každý den. Rozhodně tak nevolte úpletové rolákové šaty, jež vás doprovázejí přes celý podzim i zimu. Taktéž kožené či koženkové šaty ve vás nevyvolají slavnostní atmosféru, ale naopak. Kožený vzhled přes svou eleganci a sofistikovanost působí i lehce drzým dojmem a takto u vánočního stromečku působit nechcete. Chcete se cítit jako ozdoby, jež se na něm třpytí!

A to je to, oč tu běží. O třpyt a lesk, křehkost a jedinečnost. Znaky, které nesou skleněné ozdoby. Nebojte se tedy zahalit se do jejich barev, do barev Vánoc. Tedy do odstínů červené, zelené, zlaté nebo stříbrné. Zapovězena však není ani elegantní černá. Výběr barvy není jediným kritériem vzhledu s puncem elegance a noblesy. Zaměřte se na detaily a tentokrát upusťte od minimalismu. Vítány jsou zajímavé detaily, jako jsou hluboké výstřihy na zádech, třpytivé flitry, mašle, třásně, ale i peří. Okázalost budou tvořit i slavnostní materiály v podobě saténu či sametu. 

Přílišné odkrytí kůže a důraz na ni jsou ale to jediné, čeho se vyvarujte. Pokud vám zvedne sebevědomí krátká délka šatů, nevolte ji pak spolu s odhalenýma rukama a hlubokým výstřihem zároveň. Pokud si vezmete véčkový výstřih spolu s mini šaty, zvolte dlouhé rukávy – tříčtvrteční nebo ty zakrývající celá ramena. Neodhalte se celá a buďte magická jako celý tento kouzelný den.

Slavnostní šaty, ve kterých budete za hvězdu nejen o Vánocích, vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se na ten nejlepší výběr slavnostních šatů ke stromečku!

Autor: Žaneta Podlahová