Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Naskočte na novou barevnou vlnu! Které odstíny teď uvidíte všude?

  • Naskočte na novou barevnou vlnu! Které odstíny teď uvidíte všude?
    11. ledna 2022 | 06:00

    Při pohledu na nové kolekce, které vynikají netradičními odstíny, mám konečně pocit, že zima v novém roce nebude na vlně jízdy ve starých zajetých kolejích. Naopak bude inklinovat k počátkům jara. Vedle nového tónu Very Peri pro rok 2022 určeného americkou společností Pantone Color Institute budou vystrkovat růžky energická šťavnatá barva mandarinky, stylová olivová nebo čokoládová. Které další odstíny vás budou s novým rokem zaručeně bavit?

    V zimě se ponejvíc halíme do základních barevných tónů, především do černé. O ni nepřijdete, avšak můžete ji oživit následujícími trendy odstíny nebo se nechte strhnout módní revolucí a namíchejte si doslova barevný koktejl. Jak na to?

  • Very Peri

    Americká společnost Pantone Color Institute, která každoročně určuje nový barevný odstín, stanovila pro tento rok barvu Very Peri. Představuje barvu květu barvínku, rostlinky, které se v minulosti říkávalo brčál. Vyniká svou jemnou fialovou barvou s podtónem modré. A přesně tento odstín už dominuje novým kolekcím. Nebojte se ji zkombinovat s tmavě smaragdovou, světle žlutou či tyrkysovou. A pokud to už bude na vás přece jen příliš, černá s ní bezvadně vynikne.

    Co nám chtěli tvůrci této barvy sdělit? To se dozvíte v našem článku zde:

  • Mandarinková

    Barva, která přímo volá ne po jaru, ale po létu! Oranžová barva mandarinky v nás evokuje hřejivý pocit, pocit štěstí, který máme v teplých měsících. Tato specifická barva si bude rozumět s odstíny zelené, syté růžové, fuchsiové, ale především béžové. S tou vykouzlí zcela elegantní souhru. Stačí doplnit béžový kabát šátkem, šálou či kabelkou v této přesycené barvě a rázem vytvoříte z docela nenápadného looku stylový outfit chodící módní ikony.

  • Čokoládová

    Ne hnědá, ale čokoládová, která je přímo k nakousnutí! Odstín, který si s nudou rozhodně netyká! Naopak vyznívá exkluzivním dojmem. Pokud si tedy obléknete dominantní kousky, jako jsou kabát či kozačky, v této barvě, povýší to váš outfit na prémiový a drahý vzhled, i když pořizovací cena oblečení může být více než příznivá.

  • Intenzivní zelená i olivová

    Minulé zimě dominovala intenzivní zelená barva, která zaplavila celý Instagram. Influencerky, které udávají módní směr, ji nejčastěji nosily na doplňcích, jako jsou šály či baseballové kšiltovky. Trendy kousky však byly i zelené mikiny či svetry, které se draly zpod péřových bund a kabátů. Letos na své intenzitě ještě zesílí a bude viděna na veškerém módním ansámblu. Vedle tohoto odstínu bude však konkurovat olivová – zelená barva s příměsí žluté. No není na ni radost pohledět?

  • Krémová

    Krémová alias barva slonové kosti je absolutním synonymem pro ušlechtilost a čirou eleganci. Zkuste ji nosit v monochromatickém looku, outfitu založeném na podobných odstínech jedné barvy. Uvidíte, že budete středobodem pozornosti! Nejenže z vás udělá elegantní lady, ale také vás omladí.

    Které další trendy by vám v tomto roce neměly uniknout? To se dozvíte ve videu: 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Saturovaná modř

    Saturovaná modrá, která bude vyznívat až tyrkysovým dojmem, bude spolu s konejšivou barvou zeleně a šťavnatým odstínem mandarinky tvořit silné barevné trio, které nám bude dělat radost přes celý rok. Dobrou zprávou je, že lze tyto optimistické tóny mezi sebou míchat! Tak se nalaďte na optimistickou notu, jako my! 

    Potřebujete oživit váš šatník? Stylové kousky všech barev najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.