Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test sportovních podprsenek: Které splynou s vaší kůží a které jsou skvělou oporou pro poprsí?

  • Které sportovní podprsenky uspěly v našem testu?
    7. července 2021 | 06:00

    Nepříjemné škrcení, nedostatečná opora pro velké poprsí či neprodyšný zapáchající materiál. To je to poslední, co bychom chtěly řešit při sportování! Chceme se cítit navýsost komfortně, vyžadujeme celkovou praktičnost, která však není vykoupena ztrátou stylu, ba naopak!

    I při sportu se chceme cítit šik a žensky, ať už se jedná o běh, tanec nebo jógu. Na které podprsenky pějeme ódy a u kterých jsme zjistily, že jsou určeny spíše pro méně zátěžové sporty? Podívejte se, které z nich uspěly v našem redakčním testu! Zaměřily jsme se na velké značky i na tuzemské malé firmy.

  • Sportovní podprsenka ARIELA – černá, Astratex, 489 Kč

    Sportovní podprsenku jsem doteď nahrazovala těmi klasickými (bez kostic) nebo jsem často nosila různá bavlněná bolerka, protože ty sportovní podprsenky, které jsem vyzkoušela, mi nikdy nevyhovovaly. Byly příliš pevné, materiál navzdory tomu, že je pružný, mi přišel neprodyšný, při pohybu jsem měla pocit, že mám na sobě brnění, a to jsem nesnesla. O to víc mě překvapila bavlněná podprsenka Ariela, která byla pro mě obrovským překvapením. Jemná, tenká a maximálně prodyšná viskóza jako by splynula s kůží. Nikde nic netáhne ani se nezařezává.

    Ramínka v podobě stříbrně vytkávané gumy zkřížená na zádech jí dodají doslova glamour nádech a propůjčí vám pocit luxusu, to vše korunované síťovanou vsadkou vepředu mezi prsy… Tahle podprsenka prostě vypadá jako stvořená na párty, ale nenechte se mýlit. Při sportu pocítíte maximální komfort. Poskytuje lehkou oporu, má vyjímatelné košíčky a neposoudím, jak se hodí pro větší prsa, protože moje ňadra jsou malá. Ale já osobně jsem nadšená a jinou už nechci.

    Chcete se dozvědět o sportovních podprsenkách více? Podívejte se na video!

    Video se připravuje ...
    Proč je sportovní podprsenka důležitá a jak vybrat tu správnou?

  • Sportovní podprsenka BEBE Move, Kinoko, 1147 Kč

    Sportuji často a kvalitní sportovní podprsenka je pro mě absolutní must-have! Je pro mě opravdu důležité, aby byla dostatečně pevná, a prsa tak držela na svém místě, ale zároveň nesmí příliš škrtit a musí se přizpůsobit tělu. Všechny mé požadavky splnila sportovní podprsenka BEBE move značky Kinoko. Nejenže na těle vypadá skvěle, ale je navíc praktická, perfektně sedí a drží tvar. Dala jsem ji zabrat jak při fitness tréninku, tak při běžném nošení a ani jednou mě nezklamala.

    Je skvělá také v tom, že podporuje odvádění vlhkosti od těla. Díky dvojitým ramínkům s překřížením na zádech ještě navíc budete vypadat trendy. Dostupná je ve třech barvách, já zvolila khaki odstín a neměnila bych!

  • Podprsenka MID IMPACT ELASTIC PADDED, Puma, 790 Kč


    Mám malá prsa a skoro 180 cm vysokou postavu, takže mívám často problém, že když mi jsou akorát košíčky, obvod je malý, a naopak. Tahle je mi dobře přes prsa i kolem hrudníku, jen guma by mohla být trošku měkčí – nedá se zkrátka říct, že bych o podprsence při nošení vůbec nevěděla. Zase je ale výhoda, že se při sportu nikam neposouvá, pěkně drží na svém místě, a to i při vzpažení rukou. Má hezký design i barvu, skvěle vypadá, když prosvítá pod bílým tričkem.

    Více módní inspirace načerpáte ve videu!

    Video se připravuje ...
    Těchto 6 odstínů musí mít každá žena v šatníku! Jaké to jsou? • VIDEO: Videohub

  • Set 2 sportovních podprsenek F&F, 349 Kč

    Sportovní podprsenky s křížovými ramínky na zádech jsou velice příjemné a pohodlné. Materiál je velice hebký, a jakmile si podprsenku obléknete, nebudete ji chtít sundat. Největší výhody jsou univerzálnost, pohodlí a struktura a způsob šití. Podprsenky jsou bezešvé, ale přesto vám ženské tvary hezky drží a nic vás nikde netlačí. A pokud jste milovnice tílek jako já, ramínka vám nebudou vyčuhovat. Jsou tenká a nenápadná.

    Já podprsenky využívám nejen na sport, ale také při běžném nošení, kdy vím, že se potřebuji cítit pohodlně a ve své kůži. Žlutá a bílá barva pak dodává podprsenkám svěží vzhled a ihned jsem se do nich zamilovala (foto je ilustrativní, značka nabízí různé barevné varianty; testovaná podprsenka je na úvodní fotografii – pozn. red.)!

  • Sportovní bolerko Blossom, Pura Vida, 750 Kč

    Tohle roztomilé růžové bolerko není tak pevné, jak bych si na sport představovala, na běžné nošení nebo třeba na jógu poslouží ale skvěle! Speciální rychleschnoucí materiál sinapsi je pružný a odolný, skvěle se na těle přizpůsobí a je i příjemný na dotek. Jakmile podprsenku obléknete, vlastně ani nevíte, že ji na sobě máte. Nikde neškrtí, netahá a růžová barva vypadá na těle moc hezky.

    Bolerko je určeno spíše pro menší prsa, já je zas tak malá nemám, a stejně sedí skvěle. Navíc je vyráběno v limitovaných kolekcích, takže ho nebude mít skoro každá!

  • Síťovaná zpevněná sportovní podprsenka bez kostic s košíčky Marks & Spencer, 799 Kč


    Spodní prádlo z M&S mám moc ráda, ale tohle byla první sportovní podprsenka této značky, kterou jsem kdy zkoušela. Sedí skvěle a vypadá výborně, dá se nosit i bez trička, především na cvičení, když je opravdu horko. Má pěkně střižená záda, ale pokud chcete takovou, která vám bude prsa držet opravdu silně při běhu, tak tato podprsenka nemá úplně takovou sílu. Malá prsa to zřejmě budou cítit jinak.

     

    Více módní inspirace načerpáte ve videu!

    Video se připravuje ...
    Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty, které sednou i boubelkám • VIDEO: Videohub

  • Podprsenka BLACK AND WHITE, Pura Vida, 890 Kč


    Pura Vida má nádherné střihy a vyberou si tam jak blázni do barviček a vzorů, tak ty, které mají raději střídmější design. Tato podprsenka skvěle drží, tedy na běhání to úplně není, ale tanec nebo jóga jsou úplně ideální!

    Vypadá super i pod tričkem s volnými zády a srdíčko na přední části je strašně roztomilé. Materiál je příjemný, nikde neškrtí, nedře a dá se nosit i jako top.

     

     

  • Podprsenka Studio Two-tone, Adidas, 1949 Kč

    Při běhání mám ráda, když mám obepnuté oblečení, ale ne takové, které by mě škrtilo. Dva požadavky, které se dost možná vylučují, avšak tahle bezešvá podprsenka to hravě splňuje. Disponuje totiž nejen bezešvým provedením, které je hrozně příjemné na kůži, ale i kompresním střihem, který krásně zpevní vaše tělo – zadeček i poprsí. Ocení ji právě především ty z vás, na kterých příroda nešetřila. Kvalitní podprsenku poznám i tak, že je savá a necítím po chvilce nepříjemný zápach potu.

    Materiál je opravdu velmi prodyšný a rychleschnoucí. Na závěr bych chtěla vyzdvihnout opravdu cool barevné oranžovorůžové provedení, které je nejen stylové, ale i praktické, protože díky svítivosti na dálku vás jen tak nikdo nesrazí!

    Velký výběr stylového spodního prádla najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma!

    Více módní inspirace načerpáte ve videu!

    Video se připravuje ...
    Jak se proměnila móda a styl plavek od šatů po mini bikini? • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.