Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký test legín: Které dokonale sedly v pase, na zadku i přes těhotenské bříško?

  • Které legíny nám dokonale sedly?
    14. června 2021 | 06:00

    Legíny se staly za poslední rok jedním ze základů ženského šatníku a zbavovat se jich nehodláme ani se současným rozvolňováním opatření.

    Jsou totiž věrnými a vděčnými parťačkami při jakémkoliv pohybu, ovšem sehnat takové, které by dokonale sedly, přitom neškrtily, je někdy opravdu velký oříšek. Které se neshrnují v pase, jsou komfortní i pro nastávající maminky, skryjí problematické partie či podpoří přirozený pohyb?

    Podívejte se na následující srovnání velkých značek i na výrobu od zlatých českých ručiček!

  • Legíny Modern Sports Fold Up 7/8 Tight, Puma, 999 Kč

    Delší dobu jsem si legíny nekupovala, a možná i kvůli tomu jsem asi „zaspala dobu“ a netušila jsem, že se mohou stát pro mě nepostradatelnými – jen si vybrat ty správné! Dříve jsem s legínami měla problém – často se mi takzvaně nepříjemně zařízly v pase, a pas byl navíc příliš vysoko, stejně tak nohavice mi byly příliš dlouhé, protože jsem hodně malého vzrůstu. Z těchto legín Puma jsem naprosto nadšená – co nadšená, já jsem se do nich doslova zamilovala! Délka 7/8 je pro mě přesně to pravé, tyhle legíny mají ale navíc ohrnovací manžetu, geniální vynález! Můžete je tedy podle potřeby buď nechat dlouhé, nebo ohrnout nahoru a vaše lýtko bude zdobit barevný lem. V pase nemají legíny nepříjemnou gumu, zato disponují plochými švy, které vůbec necítíte, nikde vás netlačí.

    No a jako třešnička na dortu – díky technologii dryCELL, která odvádí vlhkost od pokožky, se nemusíte bát, že byste nebyla při sportu v suchu. Ani po několikerém vyprání legíny neztratily na pružnosti ani na barvě, jsou pořád krásné a já bych v nich nejradši byla venku od rána do večera.

     

    Náš tip: V aktuálním čísle Blesku pro ženy najdete módní speciál Jak vybrat plavky podle typu postavy s nákupními tipy z momentálně dostupných kolekcí! K dostání je v novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

     

  • Legíny Černé, Pura Vida, 990 Kč

    Legíny, které jsem od značky Pura Vida vyzkoušela, jsou jednobarevné, dokonce jsem zvolila tu nejzákladnější ze všech barev – a to černou. Pura Vida je proslavená svými originálními barevnými motivy od českých umělců a všechny kousky v jejich nabídce šijí české ručičky. Legíny nosím nejraději a téměř denně.

    Ty od Pura Vida mají vysoký pas, takže nikam nekloužou a nesjíždějí, pěkně obejmou bříško a vytvarují ho, takže vypadá mnohem lépe. Mám krátké nožky, takže většina legín mi je delších, tyhle také, ale na to jsem si už zvykla. V každém případě jsem do nich vklouzla jako do nové kůže a líbí se mi, jak v nich vypadají můj zadek i nohy!

    Hodí se klidně i pod šaty do práce stejně jako na procházku s psíkem. Určitě se v nich bude dobře i běhat, ale tam jsem se ještě nedostala! Ještě jedno velké plus: neprosvítají pod nimi kalhotky.

     

  • Legíny Lotta Body, Kinoko, 997 Kč

    O značce Kinoko jsem toho slyšela mnoho a byla jsem opravdu zvědavá, zda je tak skvělá, jak se o ní říká. A musím uznat, že mě opravdu mile překvapila! Je pro mě důležité, aby legíny držely na svém místě, nepadaly, ale zároveň se v nich nesmím cítit příliš “sevřená”. Už při oblékání legín Lotta Body jsem poznala, že se jedná opravdu o kvalitní produkt. Nikde netahají, dokonale sednou, a zvládnete je nosit dokonce i s těhotenským bříškem!

    Vyzkoušela jsem je jak na běžné nošení, tak při silovém tréninku a opravdu jsem byla nadšená. Fungují totiž jako druhá kůže a pomalu ani nevíte, že je máte na sobě! Po celou dobu drží tam, kde mají, oceňuji vyšší pas, který zakryje nedostatky a je pohodlný, a navíc vypadají skvěle. Jediné malé minus je, že se na látku chytí každé smítko.

     

     

  • Legíny Formotion Sculpt Two-Tone, adidas, 2499 Kč

    Jedno velké WOW! Tento efekt jsem nezažila jen při pohledu na doslova sexy kombinaci zářivé růžové a oranžové, ale totožný pocit jsem měla i při jejich vyzkoušení. Musím ale říct, že se do nich neobléká, nýbrž souká, protože jsou kvůli svému materiálu titěrné a pevné zároveň. Nejednu ženu by to mohlo odradit a na první dobrou si můžete pomyslet, že budou legíny tlačit. Opak je však pravdou. Doslova splynou s vaší pokožkou a díky cíleným kompresním zónám v oblasti zadečku, stehen a lýtek dokonale tvarují postavu. Při běhání mě pak překvapilo, že můj pohyb více podpořily a byla jsem v nich opravdu velmi flexibilní. Kvituji i opravdu, ale opravdu vysoký pas, který zamaskuje moje pandemické bříško, protože – ruku na srdce – kdo za ten rok nějaké to kilíčko nepřibral, že? Původní cena je sice vyšší, nyní se dají sehnat za 1375 Kč, ale musím říct, že za investici rozhodně stojí.

    Protože jsem na sobě neměla nikdy lepší legíny! S takovými, které vám sednou jako ulité, se už k pohybu tolik přemlouvat nemusíte. A jako bonus? Díky jejich svítivé barvě vás jen tak někdo nepřehlédne a nesrazí!

  • Sportovní legíny Helly Hansen Verglas, Astratex, 1669 Kč

    Legíny Helly Hansen od Astratex mě znovu ujistily v přesvědčení, že pokud se chcete cítit dobře při pohybu (ale i kdykoli jindy), vyplatí se investovat do oblečení, které vám poskytne veškerý komfort. A tyhle legíny rozhodně patří mezi kousky, které se pro vás stanou nepostradatelné.

    Sedí naprosto perfektně, jsou dostatečně pružné, aby vás obepnuly, ale zároveň nestahují ani nikde netlačí – pas je široký, takže udrží kontrolu i nad vaším bříškem, a to se vždycky hodí. Délka 7/8 je pro mě naprosto ideální a doporučuji ji všem ženám menšího vzrůstu. Samozřejmostí jsou ploché švy a milým bonusem navíc je nenápadná kapsička na pravém stehně, do které se vejdou papírové kapesníky a třeba kreditní karta, což se může vždycky hodit.

    Legíny Helly Hansen jsou zkrátka skvělým sportovním kouskem oblečení a svou kvalitou vás mohou jedině překvapit, rozhodně se investice do nich vyplatí.

  • Sportovní legíny F&F, 249 Kč


    Po dvou dětech rozděluju legíny na dvě skupiny: na ty, které drží v pase, a na ty, které nedrží.

    Problém je, že ne vždycky poznáte v kabince, jak se budou legíny chovat při nějakém intenzivnějším sportu.

    Tyhle jsem otestovala na retro bruslích, na kterých nejen jezdím, ale pokouším se i o různé taneční kreace, a uspěly! Mají hodně vysoký pas, jsou spíše z pevnějšího materiálu a i při pohybu krásně sedí.

     

     

     

  • Žerzejové batikované legíny s vysokým pasem Marks & Spencer, 449 Kč


    Legíny mám ráda, především ty s vysokým pasem, to je podle mě na legínách to nejlepší. Tady je to spíš široká guma, která ovšem pěkně sedí a drží. Příjemný je i materiál, který je elastický, ale pocitově jsou jakoby bavlněné.

    Nevytahují se na kolenou, pěkně drží tvar a měly by dlouho vydržet i díky nejnovější povrchové úpravě materiálu.

    Jsou kvalitní i v tom, že se hned neprošoupou mezi nohama a opravdu příjemně se nosí. Batikovaný vzorek je pěkný i k černým nebo jednobarevným šatům. Malinko prosvítají kalhotky, ale opravdu jemně.

     

     

  • Těhotenské legíny Srdíčka, Pura Vida, 2100 Kč

    Při pohledu na tyto legíny se prostě musíte usmát! Jsou tak strašně roztomilé, že jsem se nemohla dočkat, až do nich nasoukám své těhotenské bříško. Jakmile jsem je jednou oblékla, už jsem je nechtěla sundat. Jsou nesmírně pohodlné, nikde netlačí, nestahují, vydržíte v nich v pohodě celý den, a ještě jsou slušivé! Látka je opravdu kvalitní a i po vyprání zůstávají barvy stále stejně syté. Motiv srdíček se slovy Láska dojme snad každou nastávající maminku, a uvnitř legín na vás ještě navíc čeká krásný vzkaz.

    Určitě vás potěší, že jsou vyrobeny v České republice a podílí se na nich tým šikovných lidí. Ani na chvilku nebudete pochybovat o tom, že jsou vyráběny s láskou!

     

     

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.