Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty jsou i pro boubelky! 3 letní typy pro všechny

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty, které sednou i boubelkám
VIDEO: Videohub
1. července 2021 | 06:00

Souboj velikostí S vs. XL. Dvě ženy, dva naprosté protipóly. Pořad, který dokazuje, že velikost nenastavuje kráse mantinely. Boubelky jsou stejně tak půvabné jako štíhlé dámy a leckdy právě jim lichotí některé střihy daleko lépe. Alfou a omegou je zdravé sebevědomí, to, co z nás vyzařuje, styl, jakým se prezentujeme.

Koncept našeho módního pořadu spočívá v poukázání na dvě naprosto rozdílné postavy, které si obléknou stejný základní oděv. V prvním díle jsme se zaměřily na šaty, které jsou nedílnou součástí ryze dámského šatníku, stejně tak jako sako, na které poukazujeme ve druhém díle. Základem je zkombinovat oblečení tak, aby lichotilo oběma postavám.

Na předchozí díly se můžete podívat zde:

A na co se můžete těšit ve třetím díle? Na kalhoty, které představují pro mnohé baculky červeně blikající vykřičník vzhledem k tomu, že nechtějí nechat vyniknout problematické partie – stehna či zadeček. Kalhot se však není třeba bát, a to ani těch upnutých, ani těch ve světlých barvách. Které vás opticky zeštíhlí a dokonale podtrhnou vaše křivky? Nechte se inspirovat našimi stylistickými radami! Mějte však na paměti, že se v daných kalhotách musíte cítit komfortně a nesmíte se do nich v žádném případě nutit.

1. look: V hlavní roli culottes

Pokud jste ještě tento typ kalhot nezaznamenala, dost možná se od této chvíle stanou vašimi oblíbenci. Oceníte je především v současných tropech, ve kterých se budete cítit mimořádně pohodlně. Tyto široké „kulotky“ ve tříčtvrteční délce však lehce zkracují nohy, proto je ideální je kombinovat s otevřenými sandálky na podpatku, ať už na nízkém jehlovém či na platformě. Pokud máte nějaká ta kila navíc, volte minimalistické v celistvé barvě. Abyste docílila žensky klenuté postavy, zvolte top s halter výstřihem (soustředěný vysoko kolem krku) a širokými ramínky, který zastrčíte do spodního dílu. Střih kalhot nevolte příliš široký stejně jako zvonové nohavice, které by naopak rozšiřovaly. Vsaďte na střih rovný, který lehce potlačí a zamaskuje to, co má. Při chladnějších ránech či večerech pak můžete look doplnit sakem v prodloužené délce a nechat ho rozepnuté, takže bude kopírovat vaše ladné pohyby. Štíhlé ženy si mohou dovolit top na velmi tenkých, špagetových ramínkách.

TIP REDAKCE: Skvělou letní vychytávkou je body, které se jen tak nepohne a netvoří nevzhledné sklady. Volte takové, které je na rozepínání v rozkroku.

2. look: Volání dovolené

Proužky rok co rok s nástupem teplého počasí vytáhneme. Ještě aby ne. Při pohledu na ně se nám retrospektivně vybaví všechny ty báječné dovolené u moře, dobrodružství a naprostá bezstarostnost. Omámily nás ale dost možná i díky silnému kontrastu tmavých pruhů na bílém podkladu, což dokazuje, že protiklady (se) zkrátka přitahují. A hlavně! Vytvoří iluzi štíhlejší postavy, i když jsou upnutého střihu i bílé barvy! Pokud máte postavu hrušky, tedy subtilní vršek oproti širokým bokům, tílko nechte nezastrčené, volně podél těla.

3. look: Vysoko v pase

Není divu, že kalhoty paperbag obsadily první příčky v oblíbenosti. Jsou nenuceně elegantní a za pomoci nich můžete vytvořit i ležérní styl. Není to ale jejich jediná výhoda, naopak – skýtají jich daleko více! Alfou a omegou je jejich flexibilita vůči nejrůznějším typům a tvarům postav. Zakryjí nelichotivé partie, a naopak podtrhnou naše přednosti. Jejich vysoký pas totiž zakryje nežádoucí bříško, naopak vytvoří žádanou ženskou siluetu přesýpacích hodin. Fakt, že jejich délka končí nad kotníky, opticky prospěje i dámám malého vzrůstu.

Vybrala byste si? Inspirujte se podobnými kousky v naší fotogalerii!

Speciální poděkování patří Metropoli Zličín, která zapůjčila na natáčení oblečení a doplňky. 

Autor: Žaneta Podlahová