Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Testovaly jsme luxusní sluneční brýle. Vyplatí se do nich investovat, nebo stačí ty z drogerky?

  • Které brýle obstály v našem testu?
    2. července 2021 | 06:00

    „Jé, já zapomněla sluneční brýle. Nevadí, koupím si nějaké za pár stovek v obchodě,“ pomyslíme si. Je stále mnoho z nás, které berou tento doplněk, jak se říká, na lehkou váhu. Jenže kvalitní sluneční brýle musí především ochránit váš zrak, což je nevyčíslitelná investice, že? Které brýle jsme otestovaly a obstály v našem testu?

    V redakci jsme se shodly na tom, že o ty levné z drogerií či běžně dostupných obchodů už tolik nestojíme... Co nás tedy přesvědčilo?

  • Sluneční brýle Vogue, 2199 Kč

    Vždycky jsem si myslela, že kulaté brýle á la lennonky mi vůbec nesluší. Letos jsou ovšem kulaté obroučky velmi trendy, a to ve všech barvách a velikostech. Testovala jsem tedy sluneční brýle z řady MBB X Vogue. Millie Bobby Brown je herečka, kterou si budete nejlépe pamatovat jako představitelku Enoly Holmes. Její kolekce je hodně hipsterská a nebojí se barev ani netradičních tvarů. Brýle jsou rozhodně nepřehlédnutelným doplňkem, který mi všichni chválí, a myslím si, že i když budete mít střídmé oblečení, můžete popustit uzdu ve tvarech a barvách brýlí a bude to vypadat cool! Brýle mají skvělá skla, je na první pohled jasné, že to nejsou ty za stovku z benzinky! Někdy se prostě vyplatí nešetřit!  

    Na více módní inspirace se podívejte ve videu!

    Video se připravuje ...
    Jarní šátky na sto způsobů: Jak se letos nosí? Inspirujte se módní přehlídkou! • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Sluneční brýle Ray-Ban Laramie, 3699 Kč

    Slunečních brýlí mám doma několik a střídám je podle nálady. Většina z nich mě vždycky po čase ale přestane bavit – buď mám pocit, že mi už nesluší, nebo zkrátka vyšly z módy. Na jedny ale nedám nikdy dopustit, a to jsou ikonické Ray-Ban. Do rukou se mi konkrétně dostal typ Laramie, který vám díky svému tvaru rámečku vytvoří sexy kočičí pohled. Brýle mají filtr UV 400, takže před sluníčkem vaše oči ochrání skvěle a oproti levnějším brýlím opravdu poznáte rozdíl. Navíc jsou opravdu bytelné, takže se nemusíte bát, že se hned zničí. Součástí je také praktické pouzdro s hadříkem, díky kterému brýle kdykoliv očistíte. Cena může být pro někoho malinko vyšší, ale můžu vám zaručit, že se investice opravdu vyplatí.

  • Sluneční brýle Dolce & Gabbana, 4467 Kč

    Luxusní sluneční brýle si patrně nebudete pořizovat každou sezonu, ale jakmile si jednou jedny koupíte, je dost pravděpodobné, že s těmi obyčejnými z drogerie už nebudete nikdy úplně spokojená. Ikonickou značku Dolce & Gabbana netřeba dlouze představovat, patří mezi světové špičky. Nemám vyzkoušené šaty, boty nebo kabelku, ale mohu s čistým svědomím říct, že sluneční brýle této značky z řady DG6144 jsou prostě úžasné – mají jedinečný design, kterého si nelze nevšimnout, jsou samy o sobě šperkem, a když si je nasadíte na nos, nechcete je sundat ani v interiéru. Brýle, které nosím, jsou celorámovým modelem, který odráží aktuální trendy, navíc rám má tzv. cat eye tvar, který se hodí jak pro oválné, tak pro kulaté tváře, jimž vykouzlí ideální obrysy. Samozřejmostí je pak kvalitní a odlehčený plast, velmi odolný, na kterém nejsou viditelné známky nošení ani po delší době, a skla, která pohlcují 100 procent UV paprsků. V těchto brýlích si prostě připadám jako královna městské džungle.

    Na více módní inspirace se podívejte ve videu!

    Video se připravuje ...
    3 typy letních šatů, které vám nesmí chybět! • VIDEO: Martin Mol

  • Sluneční brýle Oliver Peoples, 8790 Kč

    Než jsem brýle otestovala, jsem si myslela, jak je zbytečné investovat větší částku do tak malého, titěrného doplňku, který (nevím, jak vy) neustále někde ztrácím, nechávám. Či se mi povalují v kabelce... Ale musím říct, že jsem prozřela a opět jsem se přistihla při poznání, že není dobré si dělat názor na něco, co zkrátka člověk nevyzkouší na vlastní kůži. Je to špatný přístup – stejně jako udělat si názor na člověka na první pohled...

    Nejenže mi brýle OV5415SU 1005P1 značky Oliver Peoples dokonale padly, nesklouzávaly mi z nosu, ale také jsem konečně ostře viděla i proti sluníčku, i když jsou brýle černé barvy. Vždy, když jsem měla levné brýle, jsem ještě mžourala, a tak mi bylo jasné, že u cenově přijatelných brýlí pro všechny nemůže být řeč o 100% nepropustnosti UV paprsků. Teď jsem konečně pochopila, co znamenají kvalitní brýle, které chrání tolik důležitý zrak.

    Navíc s tímto designem, tvarem kočičích očí, si budete doslova připadat jako půvabná Audrey Hepburn v kultovním filmu Snídaně u Tiffanyho! Teď už vím, že šetřit si na kvalitní kousky se zkrátka vyplatí. Samozřejmostí je, že o tyto malé doplňky je třeba se starat a je třeba mít je uschované v pouzdře!

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.