Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trendy výbava k vodě: Máte ji kompletní?

21. června 2023 | 06:00

Po roce se opět zamýšlíte nad tím, co sbalit k vodě – ať už budete u rybníka nebo vás čeká dovolená u moře. Pokud se trápíte tím, jak zazářit v plážové módě tak, abyste byla nejen stylová, ale i dostatečně chráněná před sluníčkem, poradíme vám!

Vylaďte svůj dovolenkový outfit k dokonalosti pomocí těchto stylových plážových oděvů a doplňků! Pohodlí, praktičnost a styl v hlavní roli!

#1 Vládkyně všech moří

Plavky jsou alfou a omegou letní výbavy. Základním kamenem úrazu je ale výběr toho správného střihu lichotícího vaší postavě. Jste-li baculka s výraznějším bříškem, které chcete zakrýt, vsaďte na dvoudílné plavky s kalhotkami s vysokým retro pasem. Ideální kalhotky budou takové, které budou mít jemně nabírané boční švy vytvářející jemně řasený efekt – ty vám opticky prodlouží postavu a zároveň zakryjí rizikové partie. Není divu, že si je oblíbila plavková královna, plus size modelka a patronka body positive Ashley Graham. Budou taktéž lichotit štíhlým ženám. Pokud máte k tomu menší poprsí, zvolte k vysoce střiženým kalhotkám bikinovou podprsenku typu bandeau (rovný střih) bez ramínek, trojúhelníkový střih s dostatečnou oporou – širším páskem pod košíčky – či podprsenku s volánky. Pokud jste baculka s velkými ňadry, vhodnou volbou bude podprsenka s dostatečně širokými ramínky.

Jak nosit plavky k běžnému outfitu? Na to se podívejte ve videu!

Video se připravuje ...
Jak nosit plavky v běžném outfitu • VIDEO: Martin Mol

Další variantou jsou pak jednodílné plavky, které schovají – stejně jako již zmíněné dvoudílné retro plavky se zvýšeným pasem – rizikové partie, ale navíc poslouží i jako stylový top. Stačí si k nim vzít lněné volné paperbag či široké dlouhé palazzo kalhoty, které jsou na módním výsluní, nesmrtelné denimové šortky či elegantní bermudy.

#2 Kimono, jež nemá co do činění se snovou gejšou

Schová to, co je cizím pohledům zapovězeno, ochrání před spálením, a ke všemu dodá punc noblesy. Řeč je o kimonu z jemného vzdušného materiálu, které můžete znát v laické podobě jako plážový přehoz. Můžete ho nosit opásané nebo volně spuštěné. Záleží jen na vás. Hitem jsou průhledná kimona s výšivkami, která lze pak zvolit i pro letní večeři k topu se špagetovými ramínky a k denimovým šortkám. Obdobou kimona je kaftan, který ale většinou neskýtá otevřenou variabilitu jako kimono, u kterého máte stoprocentní jistotu. Přesto se kaftan již několikátou sezonu těší oblibě a mnoho dam ho vnímá jako verzi letních plážových šatů. Největšími trendy jsou ty v maxi délce bez vzorů, či naopak ty s opulentními tropickými listy či se zvířecím motivem. Kimonu i kaftanu pak letos silně konkurují plážové háčkované šaty, které si můžete vzít i na večeři. 

#3 Nepostradatelné žabky

Žabky si vydobyly pevné místo v letním botníku a jsou nepostradatelnou součástí dovolené. Letos však povýšily a nejsou považovány pouze za plážovou obuv. Staly se přijímanými elegantními botami především díky změně materiálu. Čirá elegance z nich srší skrze kůži, ale i díky širokým páskům do véčka. 

#4 Stylové kotníky

K létu neodmyslitelně patří krásné odhalené nožky, na kterých konečně můžete ukázat blyštivé i jinak různobarevné řetízky, které vám nezruinují finanční rozpočet. Aneb za málo peněz hodně muziky! Řetízky kolem kotníku posunou váš plážový outfit o level výše. Vlastně se hodí úplně ke všemu – od pantoflíčků přes tenisky po sandálky na podpatku. Must have, který unosíte celé léto! Vsaďte na hladké minimalistické zlaté řetízky nebo na ty s mušličkami.

#5 Klasika jako nový trend

Neustále toužíme po něčem novém, ale v tomto případě volte osvědčenou klasiku. Slaměný klobouk je tou nejspolehlivější ochranou před úžehem. Pokud ale nerada nosíte klobouky a brýle taktéž, ochraňte své oči alespoň ochranným slaměným štítem v podobě kšiltu. Styl zaručen!

#6 Drobné a praktické radosti

Brýle jsou neodmyslitelnou součástí letního období. Nejenže slouží jako módní doplněk, ale mají i ochrannou funkci. Malý doplněk, který zcela změní váš vzhled a výraz v obličeji. Nepodceňte tedy ten správný výběr jejich tvaru. Pokud disponujete kulatým obličejem, vsaďte na kočičí brýle neboli „cat eye“, jež vám zeštíhlí obličej a vytvoří koketní vzhled. Tak jako Audrey Hepburn v kultovním módním filmu Snídaně u Tiffanyho. Majitelky oválného tvaru si mohou dovolit jakýkoliv typ brýlí, třeba trendy hranatý styl. Toho by se ale měly vyvarovat dámy s hranatým obličejem a místo něj by měly zvolit brýle v kulatém provedení. Pokud chcete mít jistotu, že se vám brýle neztratí, a vylepšit ještě jejich vzhled, nasaďte jim ozdobný řetízek. Ten bodoval ve zlatých devadesátkách.

#7 Středobod všeho

A kam všechny další nezbytné věci, jako jsou kvalitní opalovací krémy, knihy a osušky, dát? Přece do velké tašky – ideální volbou bude shopper bag ze splétané papírové slámy! Shopper může dostát svému jménu, a tak se vám do této stylové „nákupní“ tašky vejde vše potřebné. Tak vzhůru za letním dobrodružstvím!

Stylový outfit na léto pořídíte za výhodnou cenu na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na to nejlepší oblečení a doplňky se podívejte v naší fotogalerii. 

Autor: Žaneta Podlahová