Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Trendy výbava k vodě: Máte ji kompletní?

9. července 2024 | 06:00

Po roce se opět zamýšlíte nad tím, co sbalit k vodě – ať už budete u rybníka nebo vás čeká dovolená u moře. Pokud se trápíte tím, jak zazářit v plážové módě tak, abyste byla nejen stylová, ale i dostatečně chráněná před sluníčkem, poradíme vám!

Vylaďte svůj dovolenkový outfit k dokonalosti pomocí těchto stylových plážových oděvů a doplňků! Pohodlí, praktičnost a styl v hlavní roli!

#1 Vládkyně všech moří

Plavky jsou alfou a omegou letní výbavy. Základním kamenem úrazu je ale výběr toho správného střihu lichotícího vaší postavě. Jste-li baculka s výraznějším bříškem, které chcete zakrýt, vsaďte na dvoudílné plavky s kalhotkami s vysokým retro pasem. Ideální kalhotky budou takové, které budou mít jemně nabírané boční švy vytvářející jemně řasený efekt – ty vám opticky prodlouží postavu a zároveň zakryjí rizikové partie. Není divu, že si je oblíbila plavková královna, plus size modelka a patronka body positive, Ashley Graham. Budou taktéž lichotit štíhlým ženám. Pokud máte k tomu menší poprsí, zvolte k vysoce střiženým kalhotkám bikinovou podprsenku typu bandeau (rovný střih) bez ramínek, trojúhelníkový střih s dostatečnou oporou – širším páskem pod košíčky – či podprsenku s volánky. Pokud jste baculka s velkými ňadry, vhodnou volbou bude podprsenka s dostatečně širokými ramínky.

A které další trendy plavky doporučuje stylistka spodního prádla? To se dozvíte v následujícím rozhovoru: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Další variantou jsou pak jednodílné plavky, které schovají – stejně jako již zmíněné dvoudílné retro plavky se zvýšeným pasem – rizikové partie, ale navíc poslouží i jako stylový top. Stačí si k nim vzít lněné volné paperbag či široké dlouhé palazzo kalhoty, které jsou na módním výsluní, nesmrtelné denimové šortky či elegantní bermudy.

#2 Kimono, jež nemá co do činění se snovou gejšou

Schová to, co je cizím pohledům zapovězeno, ochrání před spálením, a ke všemu dodá punc noblesy. Řeč je o kimonu z jemného vzdušného materiálu, které můžete znát v laické podobě jako plážový přehoz. Můžete ho nosit opásané nebo volně spuštěné. Záleží jen na vás. Hitem jsou průhledná kimona s výšivkami, která lze pak zvolit i pro letní večeři k topu se špagetovými ramínky a k denimovým šortkám. Obdobou kimona je kaftan, který ale většinou neskýtá otevřenou variabilitu jako kimono, u kterého máte stoprocentní jistotu. Přesto se kaftan již několikátou sezonu těší oblibě a mnoho dam ho vnímá jako verzi letních plážových šatů. Největšími trendy jsou ty v maxi délce bez vzorů, či naopak ty s opulentními tropickými listy či se zvířecím motivem. Kimonu i kaftanu pak letos silně konkurují plážové háčkované šaty, které si můžete vzít i na večeři. 

#3 Nepostradatelné žabky

Žabky si vydobyly pevné místo v letním botníku a jsou nepostradatelnou součástí dovolené. Letos však povýšily a nejsou považovány pouze za plážovou obuv. Staly se přijímanými elegantními botami především díky změně materiálu. Čirá elegance z nich srší skrze kůži, ale i díky širokým páskům do véčka. 

#4 Stylové kotníky

K létu neodmyslitelně patří krásné odhalené nožky, na kterých konečně můžete ukázat blyštivé i jinak různobarevné řetízky, které vám nezruinují finanční rozpočet. Aneb za málo peněz hodně muziky! Řetízky kolem kotníku posunou váš plážový outfit o level výše. Vlastně se hodí úplně ke všemu – od pantoflíčků přes tenisky po sandálky na podpatku. Must have, který unosíte celé léto! Vsaďte na hladké minimalistické zlaté řetízky nebo na ty s mušličkami.

#5 Klasika jako nový trend

Neustále toužíme po něčem novém, ale v tomto případě volte osvědčenou klasiku. Slaměný klobouk je tou nejspolehlivější ochranou před úžehem. Pokud ale nerada nosíte klobouky a brýle taktéž, ochraňte své oči alespoň ochranným slaměným štítem v podobě kšiltu. Styl zaručen!

#6 Drobné a praktické radosti

Brýle jsou neodmyslitelnou součástí letního období. Nejenže slouží jako módní doplněk, ale mají i ochrannou funkci. Malý doplněk, který zcela změní váš vzhled a výraz v obličeji. Nepodceňte tedy ten správný výběr jejich tvaru. Pokud disponujete kulatým obličejem, vsaďte na kočičí brýle neboli „cat eye“, jež vám zeštíhlí obličej a vytvoří koketní vzhled. Tak jako Audrey Hepburn v kultovním módním filmu Snídaně u Tiffanyho. Majitelky oválného tvaru si mohou dovolit jakýkoliv typ brýlí, třeba trendy hranatý styl. Toho by se ale měly vyvarovat dámy s hranatým obličejem a místo něj by měly zvolit brýle v kulatém provedení. Pokud chcete mít jistotu, že se vám brýle neztratí, a vylepšit ještě jejich vzhled, nasaďte jim ozdobný řetízek. Ten bodoval ve zlatých devadesátkách.

#7 Středobod všeho

A kam všechny další nezbytné věci, jako jsou kvalitní opalovací krémy, knihy a osušky, dát? Přece do velké tašky – ideální volbou bude shopper bag ze splétané papírové slámy! Shopper může dostát svému jménu, a tak se vám do této stylové „nákupní“ tašky vejde vše potřebné. Tak vzhůru za letním dobrodružstvím!

Na to nejlepší oblečení a doplňky se podívejte v naší fotogalerii. 

Letní outfit i doplňky vybírejte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová