Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Největší módní hřích žen? Kabelky! Tohle jsou nejlepší kožené poklady z Česka

  • Největší módní hřích žen? Kabelky! Tohle jsou nejlepší kožené poklady z Česka
    17. listopadu 2021 | 06:00

    Nadčasovost, zodpovědný přístup k planetě, originalita a umění, to vše mají tyto módní doplňky společné. Představujeme vám ten nejlepší výběr kožených objevů z dílen českých umělců a značek!

    Je na čase plánovat své nákupy s rozvahou a investovat do kvalitních oděvů a doplňků, které nám budou sloužit nejen na jednu sezonu. Inspirujte se tímto koženým uměním a přispějte i vy k výrobě své kabelky snů!

  • Mybelka

    Mybelka je značka českých kabelek, které, jak samotný název napovídá, si můžete navrhnout přesně podle svých představ. Nestane se vám tedy, že byste byla po jejím nákupu zklamaná či že byste měla vrtošivé myšlenky ji lehce pozměnit. Protože to bude vaše jedinečná, personalizovaná kabelka, která vám splní všechna vaše přání o vysněné přítelkyni, která vás bude každý den doprovázet a zažívat s vámi bude veškeré životní situace – ty dobré i zlé. Kabelky mají lokální produkci, jejich samotná výroba pak pramení ze sousedního Polska, kde má módní průmysl a šití dlouholetou tradici. Značka výrobou podporuje tamní rodinnou firmu, která každý výrobek šije ručně, a vkládá do něj tak kus sebe.

    Tip na video: Kabelka tak bude originálním vánočním dárkem pro maminku, sestru, babičku nebo nejlepší kamarádku. Podtrhněte vánoční atmosféru při jejím předávání u stromečku. Čím? Jednoznačně slavnostním outfitem. Jaký ale zvolit? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Francesco Gattino

    Francesco Gattino. Název se závanem Itálie, za kterým se však skrývá český František. František Macháček, ve kterém dřímá vášeň pro design této země módě zaslíbené. Není proto divu, že za výrobou jeho originálních a kvalitně zpracovaných skvostů stojí nejen on, ale i materiály z Itálie a především pak šikovné dámy v české firmě, které mají dostatek času věnovat se každému výrobku dostatečně dlouhou dobu. S náležitou péčí a láskou, která se odráží v samotných kožených kouscích. V jeho portfoliu vás jistě zaujmou pestrobarevné mini kabelky z kolekce Primavera, které svým vzhledem potěší každé ženské srdce. Jsou totiž ztělesněním ryzího stylového doplňku.  

  • Bonclé

    Kožené kabelky Bonclé jsou z dílny české výtvarnice Petry Šafářové. Své tři vášně, kterými jsou design, umění a móda, vkládá do tvorby těchto originálních výrobků, které můžete považovat za módní doplněk. Nebo si je můžete vystavit jako umělecké dílo ve svém interiéru.

    Na jejich zpracování pečlivě vybírá jednotlivé kůže, nitě a štětec a právě díky barevné kombinaci těchto atributů se v nich snoubí rafinovanost, jedinečnost a originalita každého kusu. Kolekce ručně šitých kabelek s názvem Hommage je inspirována minulostí a sílou příběhů skutečných femme fatale, které inspirují dodnes. Hommage Collection nabízí různé barvy – od bílé přes bordó, lahvově zelenou až po černou. K ní si můžete vybrat také libovolný kožený vnitřek i typ řetízku. Tudíž budete i vy součástí její výroby!

  • VenaValnoha

    Nadaná umělkyně Vendula Valnohová vystupující pod značkou VenaValnoha tvoří své výrobky s myšlenkou udržitelné módy a vybírá materiál pouze od českých dodavatelů. Ruční módní doplňky razí pravidlo minimalismu, lehkosti a funkčnosti.

  • L/U Leather Utilities

    Lucie Telecká, která stojí za značkou L/U Leather Utilities, nabízí českým zákazníkům dokonale řemeslně zpracované kožené výrobky. Černá kůže s ražbou rejnoka patří do jejích významných kolekcí. Zodpovědný přístup k planetě jí není lhostejný, a tak kvalitní useň Pelle al Vegetale, kterou používá k výrobě, je druhotně zpracovávaným produktem ze zvířat chovaných pro maso. Na ní se pak speciální raznicí vytvoří vystouplé tečky, které jsou na rozdíl od kůže rejnoka rozmístěné po celé ploše. Její produkty jsou k vidění a zakoupení v centru českého designu Kvartýr Shop & Studio v Praze.

  • Loro Oro

    Česká značka Loro Oro se zaměřuje na nesmrtelné výrobky, které budou svým majitelkám jistě dělat radost několik let. Brand pevně stojí na několika základních pilířích. Řeč je o lokální produkci, nadčasovém designu, který bude vhodný pro dámy napříč generacemi, ale především o vysoce kvalitních materiálech a férových pracovních podmínkách. Ačkoliv výrobky vznikají v Itálii, jsou poctivě vyráběny řemeslníky v malých  dílnách s využitím místních technik a tradic. Každý řemeslník se specializuje na konkrétní model, což umožňuje značce podporovat průmysl a lidi, kteří v něm pracují, v mnohem větším měřítku.

    Velký výběr stylových kabelek najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.