Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Červená má mnoho podob! Jak ji nosí Borhyová, vévodkyně Kate či topmodelka Klum?

25. října 2021 | 06:00

Poslední týdny se nesly na vlně červené, do které se zahalily slavné krásky. Červená se nepochybně pojí se smyslností, ale také mocí, vysokým postavením i energií, které unesou silné osobnosti. Může mít tak mnoho tváří i v módě. Kterou zvolily česká moderátorka Lucie Borhyová, vévodkyně z Cambridge či topmodelka Heidi Klum?

Monochromatická decentnost

Vévodkyně z Cambridge má vzhledem ke svým pracovním povinnostem opravdu napilno. Charitativní událost, která byla zaměřena na alkoholovou a drogovou závislost, zahájila slovy: „Závislost není volba. Nikdo se nerozhodne stát se závislým. Může se to přihodit každému z nás, nikdo totiž vůči tomu nejsme imunní.“ Při setkání tak vyzývala k lepšímu porozumění těm, kteří bojují se závislostmi.

Vyzývala nejen slovy, ale také zvoleným červeným modelem, který v tomto případě symbolizuje moc, touhu nevzdávat se a jít si tvrdě za svým. Na druhou stranu působila velmi decentně, sofistikovaně vzhledem k plisované dlouhé sukni, která tancovala s každým jejím pohybem. Doplnila ji svetrem s vysokým stojáčkem, klasickými lodičkami s ostrou špičkou v tmavě béžové a malou kabelkou do ruky. Kate má poslední dobou v oblibě styling v ucelené jednobarevnosti, kterou vždy oživí doplňky jiné barvy.

Tipy na nákupy: rolák Pull & Bear, prodává Zalando, 449 Kč; sukně Minimum, prodává Zalando, po slevě 1632 Kč; lodičky Kazar, 2490 Kč; kabelka Kazar, 3490 Kč

Elegance i jemná koketnost

Česká moderátorka Lucie Borhyová se nedávno zapojila do křtu alba operního pěvce Štefana Margity nesoucího název Na správné cestě. Křest se konal v pražském Tančícím domě. Zde půvabná blondýnka přímo okouzlila své okolí. Nejen svým líbezným úsměvem, ale i výběrem krátkých šatů, které přes svou vyzývavou barvu působily elegantně, avšak moderátorka velmi jemně škádlila průstřihem v dekoltu. Ten však potlačovala opulentní vázanka na mašli kolem krku. Moderátorka šaty doplnila zlatými doplňky, které jsou k červené vhodnou volbou, a černými lodičkami.

Tipy na nákupy: šaty Molly Bracken, prodává Zalando, po slevě 940 Kč; náušnice z kolekce Crush Natalie Vicenové, mooyyy.cz, 1700 Kč; lodičky Kazar, 2490 Kč

Zahalena v trendech

Oproti elegantnímu i lehce smyslnému stylu za doprovodu šarmu tu máme německou topmodelku Heidi Klum oblečenou v ležérním stylu, který je opřen o aktuální trendy i nadčasovou klasiku. Zástupce nadčasovosti tvoří béžový trenčkot, nesmrtelný jemný úpletový rolák i klasické lodičky. Oproti klasice vystupují trendy v podobě přesycených potisků na kabátu i slouchy džín. Pokud jste ale zastánci jednoduchých podzimních svrchníků bez potisku, můžete přes ně přehodit barevný šál či šátek v sytých barvách, které celý look rozzáří.

Tipy na nákupy: rolák H&M, 399 Kč; trenčkot Massimo Dutti, 3995 Kč; džíny Massimo Dutti, 1595 Kč; brýle pilotky Ray-Ban, prodává alensa.cz, 2759 Kč; šátek Zara, 1199 Kč; lodičky Högl, prodává Baťa, 3999 Kč

Chybí vám červená v šatníku? Smyslný outfit vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Ty nejlepší kousky červených odstínů naleznete v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová