Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

  • Jaký drahý kámen odráží vaši osobnost?
    13. září 2023 | 06:00

    Drahokamy vynikají svou specifickou barvou, vydávají světelnou energii a jsou napojeny na každého z nás. Natolik, aby nám nosily štěstí, podporovaly naše schopnosti, ochraňovaly nás před nepříznivými vlivy okolí a odháněly od nás nemoci.

    Podle astrologů nás totiž při zrození ovlivňuje konstelace hvězd a planet, na něž se vážou drahé a léčivé kameny. Jaký drahokam se s vámi ale zcela ztotožňuje? Najít ten správný leckdy nemusí být vůbec snadné, protože existuje řada seznamů kamenů pro jednotlivá znamení zvěrokruhu. Důvodem je existence různých historických zdrojů dle zemí či náboženských směrů a vyznání. Ne nadarmo se tedy lidé orientují podle měsíčních kamenů, které mají zázračnou moc v závislosti na roční době. Onen jeden favorit však nemusí být definitivní po celou dobu vašeho života. S životními etapami se nám totiž vyvíjí a mění nálada, priority i estetické cítění v závislosti na barvě kamene. Zjistěte to, jestli kámen vašeho měsíce narození symbolizuje vaši osobnost, i to, jakým módním vkusem se prezentujete, a odrážíte tak sebe samotné!

  • Leden: Granát

    Téměř každý si pod tímto drahokamem, jenž patří do samostatné skupiny minerálů, vybaví sytě tmavou červenou barvu, avšak vedle této typické barvy existují i granáty v zeleném, oranžovém, žlutém či růžovém spektru barevných tónů. I přesto je však červená jeho nejtypičtější barvou i vzhledem k původu latinského názvu granatum malum neboli granátové jablko. Je kamenem vášně, který podporuje Kozorohy nejen v pracovní trpělivosti a dosahování svých cílů, ale také v oddanosti své drahé polovičce. Navíc dodává sebevědomí a potlačuje frustraci z neúspěchu. Kozorohům, ale i Vodnářům náleží i granáty v zeleném zbarvení, jako jsou tsavorit či uvarovit, jejichž barva odráží dar komunikace, přirozenou zvídavost, náklonnost i pozitivní myšlení.

    Módní must-have: Dámy ve znamení Kozoroha se zrodily pro kostýmky a lodičky. Kancelářská móda je pro ně každodenním chlebem, a tak nešlápnou vedle s červeným oversized sakem s ramenními vycpávkami, elegantním kabátem, šaty obepínajícími siluetu nebo s plisovanou červenou sukní. Vodnářky nedají dopustit na blyštivé detaily a díky své rozvernosti, zvídavosti a komunikativnosti rády upoutávají pozornost zajímavými detaily. Nezbytnou součástí outfitu tak budou stříbrná psaníčka v kombinaci se zelenou barvou, náušnice se zelenými kameny či károvaný šedozelený kabát.

    Tip na video: Jak se obléknout do kanceláře ve výrazných barvách? To se dozvíte v módním pořadu Souboj velikostí S vs. XL: 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Únor: Ametyst

    Jedinečný fialový drahokam přináší majitelům klid, mír, podporuje empatii a intuici. Ne nadarmo patří Rybám, které naslouchají ostatním. Oplývají nejen laskavostí, ale i uměleckým citem, a tak fialová barva podtrhne jejich charakter. Ametyst může mít i šedozelené zbarvení, ve kterém najdou zalíbení i ženy narozené v předchozím znamení Vodnáře.

    Módní must-have: Ženy narozené v tomto měsíci volí většinou elegantní střihy, jednobarevné kousky v modrých tóninách, avšak někdy touží po změně. Zvolit by proto měly purpurovou, něžnou levandulovou či fialkovou blůzku nebo kabát či kožíšek se zajímavými fialovými nebo šedozelenými detaily a zbarvením.

  • Březen: Akvamarín

    Název tohoto minerálu je odvozen z latinského aqua marina, což v překladu znamená mořská voda. Je tak primárně přiřazen k elementu vody, a bude tedy vhodný především pro Ryby. Blankytně modrý skvost je kamenem štěstí, odvahy, potlačuje stres a uklidňuje mysl. Udržuje tak v rovnováze harmonické vztahy, duševní pohodu a osobní sílu.

    Módní must-have: Březnovým ženám by neměly chybět v šatníku světle modré džíny, které jsou vyrobeny z kvalitního denimu a za nimiž stojí značka s letitou historií a jménem, či jemný svetr na knoflíky. 

  • Duben: Diamant

    Tento nejznámější přírodní minerál je jeden z nejtvrdších vůbec. I proto se mu dle latinského názvu adamas říká nezničitelný. Králi tohoto drahokamu jsou Berani, z nichž sálá nespoutaná energie, vytrvalost i ambicióznost. Čirá barva podporuje jejich vysokou inteligenci a přirozené vůdcovství.

    Módní must-have: Ženy narozené v dubnu jsou rády vidět, experimentují, sledují trendy a experimenty jsou jejich symbolem. Navíc jim nezáleží na tom, co si o nich ostatní myslí. Neměly by jim tedy chybět hedvábné slip dress (šaty v lesku na útlých ramínkách, připomínají negližé) v odstínu slonové kosti nebo šaty či top s peřím. Jejich doménou bude i světlý monochromatický look, navýsost elegantní, sexy i poutající pozornost.

  • Květen: Smaragd

    Jeho nádherná zelená barva přivádí nositeli pravdomluvnost, věrnost, životní štěstí a opravdové dlouhé přátelství. Lidé, jimž je dán do vínku, jsou v souladu s přírodou, jsou vnímaví a srdeční. Jeho hlavním elementem je země, a tak jde přímo naproti ženám ve znamení Býka.

    Módní must-have: Květnové ženy jsou vyznavačky pohodlí. Módu milují, avšak nejdou vstříc známému pořekadlu o tom, že „pro módu se trpí“. Rády tak doplňují casual styl výraznými doplňky nebo s oblibou volí pohodlné šaty či kabáty. Neměly by jim tak chybět v šatníku bavlněné smaragdové šaty, zelené sako, prsten či náušnice, zelený šál nebo malá kabelka v podobné barvě.

  • Červen: Perla i měsíční kámen

    Prvnímu letnímu měsíci byly přiřazeny dva kameny. Primárním je měsíční kámen, jenž odráží typické znaky žen ve znamení Raka. Podporuje jejich romantickou povahu, emoce, lásku a ženství. Ne nadarmo mu léčitelé říkají „ženský kámen“. Jeho pastelové odlesky růžové, modré a fialové na bílém až perleťovém základu věrně zpodobňují jejich snovost a fantazii. Druhým drahokamem je perla, šperkový kamen, který vzniká uvnitř živého organismu. Symbolizuje moudrost získanou zkušenostmi a stříbrné i žluté jihomořské zbarvení propůjčí ochranu Blížencům.

    Módní must-have: Ženy narozené v tomto letním měsíci jsou romantičky, zároveň však dbají na pohodlí i praktičnost a rády vypadají v oblečení mladistvěji. Mají tak neurčitý styl, a tak vhodnými kousky budou perleťová hedvábná sukně, kterou lze kombinovat s nespočtem stylů, košile či blůza v bílých tónech, košilové šaty v pudrové barevnosti eskalující do žluté nebo top s volány. Perlové šperky pak nesmí chybět.

  • Červenec: Rubín

    Červený kámen s purpurovým až fialovým nádechem je věrným odkazem lásky, vášně a sexuality, což odpovídá energii elementu ohně. Nositelům dodává sílu, energii, navozuje klidný spánek, zahání strasti i negativní myšlení. Symbolizuje především Lvy, jejich odhodlání a houževnatost. Vzhledem k své barvě lásky, tolik šťastné a pozitivní, jež vyrovnává emocionální nálady, bude vhodný i pro některé Raky.

    Módní must-have: Jelikož červencové ženy neztrácí na sebevědomí a ryzí ženskost a rafinovanost jim není vůbec cizí, ba naopak, měly by sáhnout po elegantních šatech či kostýmku v rubínové barvě. Sázkou na jistotu budou i rubínové boty na podpatku v jinak tlumeném, zato noblesním outfitu.

  • Srpen: Olivín

    Olivín neboli peridot se vyznačuje žlutozelenou barvou, lehce nahnědlou až medovou. Tato zvláštní barva, pro někoho barva jedu, příznačně potlačuje zdravotní problémy po kousnutí hmyzem, potlačuje lítost, nervozitu, vztek i žárlivost a zároveň eliminuje pocity marnosti, skepse i deprese. Tento amulet bude ochráncem především žen ve znamení Panny.

    Módní must-have: Jste perfekcionisty nejen v práci, ale i v oblékání, dáváte přednost kvalitě před kvantitou a jednotlivé outfity řádně rozmýšlíte. Vždy musí vše ladit do posledního detailu, chcete vypadat trendy a šik. Proto budou pro vás nepostradatelnou součástí outfitu pletený olivový svetr prvotřídní kvality nebo dlouhý kabát s lehkým vzorkem.

  • Září: Safír

    Dominantou tohoto drahého a léčivého kamene je sytě modrá, avšak safíry mohou být i v zelených, žlutých, oranžových či růžových odstínech. Je posvátným amuletem věrnosti, upřímnosti, klidu, lásky a pomáhá udržovat v těle přirozenou rovnováhu, zbavuje zklamání i špatných nálad. Přinese klid Pannám i Váhám.

    Módní must-have: Ženy narozené v tomto měsíci jsou ztělesněním elegance a vzhledem k tomu, že jsou společenskými tvory, neměl by jim chybět modrý kostýmek s oversized sakem, jelikož jsou vyznavačky pánského stylu.

  • Říjen: Opál

    Jeho hra barev neboli opalizace mísí bílé, žluté, oranžové, růžové, červené, ale i modré či černé barevné spektrum. Obsahuje tak barvy dalších kamenů, a může být tedy vhodný pro vícero znamení. Avšak ochranu v něm nalezne především Štír. Odhaluje naše pravé já, vnáší do života psychickou vitalitu, světlo, harmonii i spontánnost, a naopak tlumí přílišnou umíněnost.

    Módní must-have: Na straně jedné vzbuzujete respekt business lookem, na straně druhé se nebojíte zazářit, a to doslova! Rády na sebe obléknete pestrobarevný outfit, a tak spojení růžové s fialovou, tyrkysové se sytě modrou či olivové s medovou nebo khaki bude pro vás to pravé ořechové!

  • Listopad: Citrín i žlutý topaz

    Na tento předposlední měsíc v roce připadají dva kameny žlutých tónů. Zvyšují jejich majiteli tvůrčí schopnosti, prosperitu, úspěchy, a naopak mírní vznětlivost, agresi i vztek. Přinášejí velký přísun energie i značné bohatství. Budou dohlížet především na dobrodružného Střelce.

    Módní must-have: Veselý šatník je doménou vaší osobnosti. Zároveň však dbáte na pohodlné a neškrtící materiály, ve kterých se musíte cítit v běhu navýsost dobře. Volná blůzka, kabát či měkký svetr medových, žlutých či zlatých tónů budou sázkou na jistotu.

  • Prosinec: Tanzanit

    Pro tanzanit je typická sytě modrá barva s temnou fialovou příměsí. Napomáhá k lepší komunikaci, navozuje klid, přináší do života velkorysost a potlačuje výbuchy vzteku a negativitu. Ideálními nositeli budou Kozorozi nebo Střelci.

    Módní must-have: Jste ambiciózní a oblékáte se poměrně striktně. Váš styl ale nikdy nepůsobí nudně, a tak vašimi oblíbenými kousky budou tmavě modré sako či blůza. Můžete ale zkusit i průhledné šaty pro speciální události. 

    Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.