Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejsou to jen trenčkoty! Co nosí holky v Paříži?

19. října 2021 | 06:00

Jakmile se vysloví slovo Pařížanka, ihned se nám vybaví spojení vytříbeného citu pro módu a neskonalého šarmu. Jsou pro nás absolutními představitelkami módy. A když se hlavním městem prožene týden módy, v ulicích je to teprve pastva pro oči. Čím zaujaly tentokrát a na jaké atributy nedají na podzim dopustit?

Proužkovaný svetr, baret, hedvábné šátky, ale i trenčkot. Kousky, které si při představě snad vždy spojíme s Pařížankami. Lehké klišé, avšak založené na faktech. Odpovídá to totiž nenucenému nažehlenému vzhledu za doprovodu praktičnosti a nadčasovosti. A právě trenčkot byl dominantním prvkem v ulicích – zastánce klasiky a udržitelnosti.

Další módní inspiraci pro podzim podle Francouzek naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Tento evergreen francouzské garderoby byl spatřen za doprovodu „malých černých“ a vysokých kozaček, doplněn byl o ledabyle položený hedvábný šál na ramenou. Vyskytoval se s rolákem, širokými palazzo kalhotami a botami s masivní podrážkou či spolu s košilí, minisukní a gumovými botami sahajícími ke kolenům. Avšak tento ikonický kousek sehrál i roli ryzího trendu založeného na přesycených barvách, oversized střihu i netradičních materiálech, jako je např. lesklá kůže se zvířecím vzorem. A tak se předvedla plejáda trenčkotů v barvách od klasické béžové přes khaki až po sytou růžovou nebo baby blue.

Trenčkotu však hravě oponovalo nadměrné sako s ramenními vycpávkami, ale i teplá bunda či krátký kabátek s výraznými klopami a límcem lemovaným roztomilým beránkem či kožešinou. Hřejivý materiál je častokrát dekorován i podél konců rukávů či kolem výrazných kapes. Bunda stylem připomínající pánskou bikerku se každoročně uchází o naši pozornost a snadno jí podlehneme. Důvodem jsou nejen její roztomilý vzhled hodný „poňuňání“ a teplý materiál, ale i snadná kombinovatelnost. Jak ji tedy nosit?

Tipy na nákup: bunda Reserved, 999 Kč; svetr Reserved, 1499 Kč; sukně YOOX, 60 $ (1316 Kč); kozačky Mango, 3999 Kč; sluneční brýle Massimo Dutti, 1595 Kč; kabelka Mango, 1599 Kč

Ležérního vzhledu docílíte modrými džínami, košilí a kotníčkovými botami na blokovém podpatku nebo můžete zkusit o něco sofistikovanější vzhled s minisukní světlé barvy, jemným úpletovým svetrem a vysokými kozačkami na podpatku. Nezapomeňte však na sílu doplňků. Právě ty z Pařížanek utvářejí obraz dokonalé ženy. Look doplňte užšími slunečními brýlemi s výraznými obroučkami, ale i malou kabelkou s krátkým trákem.

Sháníte trenčkot? Originální kousky vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Další prvotřídní outfity naleznete v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová