Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 7 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

  • Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 7 slavných dam k němu dle vědců nemají daleko
    20. října 2023 | 06:00

    Krása rozhodně není něco, co by se mělo nějakým způsobem měřit nebo jakkoliv hodnotit, protože pro každého znamená něco jiného. Přesto dnešní vědci spojili všechny stávající poznatky o takzvaném zlatém řezu a aplikovali je pomocí algoritmu na lidské tělo. Které slavné dámy mají téměř dokonalé proporce?

    Zlatý řez se objevuje všude, v přírodě, v umění i v kráse. Jedná se o matematické vyjádření ideálních proporcí v obličeji, které používali sochaři a malíři. Začal o něm mluvit už Platon. Ve světě, kde celebrity často určují měřítka krásy, není tak divu, že lidé jsou zvědaví, kdo má podle tohoto jedinečného přístupu „nejdokonalejší“ tělo. Které celebrity mají ty nejlepší proporce? Vědci rozhodli takto.

  • Salma Hayek: 88 %

    Herečku Salmu Hayek její fanynky obdivují nejen pro herecký talent, proslulá je také svým poprsím a figurou, kterou má tři roky před šedesátkou opravdu výstavní. Je velkou milovnicí jídla, ale dbá na to, aby byl její jídelníček pestrý a plný zdravých potravin. O svou tělesnou schránku tak pečuje s největší láskou a je to rozhodně vidět. Její mladistvý vzhled jí závidí mnohem mladší ročníky.

    VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět.

    Video se připravuje ...
    Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

  • Elle Macpherson: 88,3 %

    Australská modelka a herečka je pověstná svou nadčasovou krásou a záviděníhodnou postavou. Její zářivá pleť, podmanivé modré oči a ikonické blond vlasy z ní udělaly symbol elegance. Kromě ohromujícího přirozeného vzhledu přispěla k jejímu vypracovanému tělu její oddanost fitness. Jako úspěšná modelka a podnikatelka stále inspiruje mnohé svým holistickým přístupem ke kráse a zdůrazňuje důležitost vnitřní i vnější pohody.

  • Cameron Diaz: 91 %

    Cameron si je vědoma, že počítáním kalorií vede cesta do pekla a že takový přístup je jen těžko udržitelný. Podle ní je mnohem důležitější zajímat se o to, co jíme a v jakém složení. Sama Cameron zastává názor, že správný životní styl není za trest, ale za odměnu a je radost ho dodržovat. Díky tomu má i po padesátce pevnou a štíhlou figuru.

  • Katy Perry: 92 %

    Zpěvačka Katy Perry se o svou postavu pečlivě starala po celou dobu kariéry. Jedla zdravě, v posilovně trávila spoustu času a stejně tak se starala i o svou mysl. Dělala zkrátka vše pro to, aby se cítila co nejlépe. S těhotenstvím se však musela intenzivního cvičení na nějakou dobu vzdát, už se tolik neomezovala v jídle, protože si chtěla jiný stav užít bez jakéhokoliv omezování. Po porodu se však na své tělo zase zaměřila a dnes se opět může pochlubit perfektní figurou.

  • Kelly Brook: 92,9 %

    Půvabná plus size modelka a moderátorka Kelly Brook vždycky oslňovala svou krásou. Nikdy ji netrápila ani nějaká ta kila navíc, protože je vždy uměla nosit s noblesou. Kromě toho se může pyšnit pevným poprsím velikosti pět. Její ladná postava se tak vzpírá nereálným ideálům, vyzařuje sebedůvěru a sebepřijetí. 

  • Kim Kardashian: 96,3 %

    Pro své ženské křivky je Kim Kardashian známá po celém světě. A jak to vlastně dělá, že vypadá tak skvěle? V první řadě je potřeba říct, že má za sebou celou řadu plastických operací. Tím se však Kim nikdy příliš netajila. Kromě toho na sobě ale také pořádně dře – cvičí každý den alespoň hodinu a půl, věnuje se hlavně silovému tréninku.

  • Scarlett Johansson: 96,4 %

    Není žádným překvapením, že se v tomto žebříčku umístila také herečka Scarlett Johansson. Ta byla dvakrát zvolena nejkrásnější ženou světa a často bývá obdivována pro svůj sex-appeal. Štíhlou figuru si udržuje pomocí silového tréninku nebo pilates, kterému se věnuje už osm let. Kromě toho je vegankou a tento směr si nemůže vynachválit. Zpočátku to pro ni byl boj, protože byla zvyklá jíst maso skoro denně, dnes si na něj už ani nevzpomene.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.