Neděle 8. září 2024
Svátek slaví Mariana, zítra Daniela
Polojasno 29°C

Jak se nalíčit pod dioptrické brýle? Velkou roli hrají skla

...
11. července 2024 | 06:00

Patří dioptrické brýle mezi váš každodenní doplněk, ale máte pocit, že je s nimi líčení příliš namáhavé? Díky šikovným tipům od vizážistky rychle změníte názor. Dodržujte tyto fígle a ranní líčení pro vás bude naprostá hračka. 

 

Líčení pod dioptrické brýle může být trochu odlišné od toho běžného, protože brýle mohou zvýraznit nebo zkreslit určité rysy obličeje. Velkou roli hraje, zda máte zvětšovací, nebo naopak zmenšovací skla. Při líčení je nutné počítat s tím, že brýle na dálku zpravidla oči opticky zmenšují, oproti tomu dioptrická skla na blízko oči zvětšují. V potaz musíte brát také tloušťku a barvu obrouček. Čím masivnější jsou, tím může být vaše líčení výraznější a například horní linka silnější. Naopak je-li váš rám tenký, bude lepší vsadit na jemnější líčení.

VIDEO: Rychlé líčení, na které nepotřebujete ani tolik věcí

Video se připravuje ...
Rychlé líčení, na které nepotřebujet ani tolik věcí. Převážně s dekorativní kosmetikou z drogerie. • VIDEO: .

Nepřehánějte to

Mnoho žen má pocit, že pod obroučky je potřeba silný make-up. Není to tak ale úplně pravda. Líčení pod brýlemi by mělo zdůraznit vaše přirozené rysy a doplnit celkový vzhled, nemusíte to tedy moc přehánět. Silnější vrstva make-upu by spolu s obroučkami akorát zapříčinila otlačeniny a brýle by navíc mohly klouzat. Mnoho make-upu na obroučkách je pak navíc zbytečně zanáší. Na kořen nosu tak make-up vůbec nenanášejte a pouze ho lehce zapudrujte. Tváře pak zvýrazněte oblíbenou tvářenkou a rozjasňovačem.

Rozhodující jsou brýle na dálku i na blízko

Pokud nosíte brýle na dálku, vaše oči působí opticky menší a při líčení byste proto neměly používat příliš tmavé barvy a vynechejte raději také spodní linku. “U řas se pak zaměřte na ty horní, spodní prakticky líčit nemusíte. Barvy by obecně měly být spíše jemnější, aby oči rozzářily a zvětšily,” říká make-up artistka z Alensa.cz Silvie Siegr. V případě, že máte brýle na blízko, oči působí větší, a tak je třeba je opticky zmenšit. K tomu vám pomohou tmavší stíny i výraznější linky.

Zaměřeno na oční stíny

Aby oční stíny lépe držely a nedrolily se, naneste na víčko ideálně podkladovou bázi. A jaké volit odstíny? “Bývá pravidlem, že by barva očních stínů měla korespondovat s barvou obrouček. Jako základní barvu na víčko můžete použít nude odstín, a následně víčko vystínovat pomocí tmavších a světlejších odstínů,” doporučuje make-up artistka. Letošní léto přeje barvám, a tak se jim nebraňte. 

Nezapomeňte na obočí

Malý detail, který dokáže velké divy! Řeč je o dokonale upraveném obočí, na které se často zapomíná. Pokud vám příroda nenadělila výrazné chloupky, můžete si obočí dobarvovat či dokreslovat například tužkou na oči, fixem či pudrovými očními stíny.

Sháníte dekorativní kosmetiku za nejvýhodnější ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová