Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob

  • Od Marilyn po Jennifer: Tohle je 8 nejikoničtějších účesů všech dob
    23. září 2023 | 06:00

    Stejně tak jako existují nesmrtelné trendy v oblasti módy, nevyhnuly se ani účesům. Není žádným překvapením, že je určovaly především ikonické herečky a zpěvačky dané doby. Ženy po celém světě jejich vzhled milovaly a chtěly se svým idolům přiblížit alespoň účesem. Které z nich jsou doslova nesmrtelné a dodnes je kopíruje celý svět?

  • Blond vlny podle Farrah Fawcett

    Autor: profimedia.cz

    V roce 1970 nastolila herečka Farrah Fawcett vlasovou revoluci, když se v seriálu Charlieho andílci objevila se svými ikonicky sestříhanými vlasy. Její účes začaly ihned kopírovat ženy po celém světě. Vlasy měly texturu a objem a v 70. letech tento účes nosily všechny královny diskoték. Tento účes se i dnes těší velké oblibě, protože je nenáročný na údržbu.

    VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

    Video se připravuje ...
    Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Vyčesaný drdol podle Audrey Hepburn

     

    Autor: profimedia.cz

    Tento účes sice není na každodenní nošení, ale na snídani u Tiffanyho se hodí perfektně. Audrey Hepburn byla ve své době miláčkem žen i mužů a plakáty s její nezapomenutelnou rolí Holly Golightly se ve velkém prodávají dodnes. Chcete-li být elegance sama, tímto účesem rozhodně nic nezkazíte.

  • Ofina podle Jane Birkin

    Autor: profimedia.cz

    Dlouhé kadeře lemující obličej a roztřepená ofina. Účes, který milovala většina žen a který se dodnes drží na výsluní. Jane Birkin díky němu patřila mezi "cool girls", které udávaly trendy, a mnoho žen si přálo být jako ona. 

  • Kudrliny podle Marilyn Monroe

    Autor: profimedia.cz

    Nádherná a jedinečná, jejím charakteristickým rysem byly blond vlnité vlasy. Přesně taková byla Marilyn Monroe, která prakticky nikdy nezmizela z předních příček ikon ženskosti. Narodila se jako brunetka, ale chtěla uspět u filmu a modelingová agentura jí oznámila, že se hledají spíše blonďaté dívky. Neváhala si tak vlasy obarvit. A byl to pro ni dobrý tah. Její vlasy dodnes kopírují ženy po celém světě.

  • Krátký sestřih podle princezny Diany

    Autor: profimedia.cz

    Princezna Diana vždy toužila po krátkých vlasech a v roce 1990 jí vlasový stylista Sam McKnight při focení pro britský Vogue tento sen splnil. Jak už u ní bylo zvykem, ráda se odlišovala a právě krátký účes podtrhl její osobnost. Princeznu Dianu postupně následovalo mnoho žen, které své kadeře začaly zkracovat. Přestože jim tento účes dodal více sportovního vzhledu, stále působil velmi žensky.

  • Pixie střih podle Twiggy

    Autor: profimedia.cz

    Klučičí krátký sestřih proslavila nezapomenutelná Twiggy a v prakticky nezměněné podobě se každý rok drží mezi top účesy. Navíc sluší ženě v každém věku a vašemu vzhledu dodá hravou a nevšední jiskru.

  • Lokny podle Julie Roberts

    Autor: profimedia.cz

    V 90. letech uchvátila svět coby kudrnatá zrzka Vivian ve filmu Pretty Woman. Její kudrnatou hřívu chtěla každá žena! Přestože oblíbená herečka s pověstným úsměvem vyzkoušela za svou kariéru několik vlasových proměn, její kudrny patří mezi ty nejikoničtější!

  • Melír podle Jennifer Aniston

    Autor: profimedia.cz

    Tento účes byl nejpopulárnější v 90. letech. V kadeřnictvích po celém světě bylo nejčastějším přáním zákaznic mít vlasy jako "ta Rachel ze seriálu Přátelé". Brzy se tak stala tato úprava vlasů nejčastěji kopírovaným účesem. Prosvětlené pramínky kolem obličeje byly velmi moderní a účes "na Rachel" je trendy dodnes.

    Kosmetické přípravky pro krásné a zdravé vlasy vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  trendy, krása, kosmetika, účesy, vlasy, beauty
Diskuse ke článku
.