Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Toužíte po dlouhých vlasech? Sociální sítě zaplavil trend, který slibuje zázraky

...
11. března 2023 | 06:00

Jsou vaše vlasy bez života, lámou se, padají a nejde s nimi nic udělat? Hitem sociálních sítí se stala rozmarýnová voda, která umí doslova zázraky. Poradíme vám, jak si ji vyrobit, a získat tak zdravé a dlouhé vlasy.

1. Recept na vlasovou vodu
2. Jak ji nanášet

Rozmarýn je oblíbený nejen v kuchyni, ale hojně je využíván také v aromaterapii, léčitelství a v kosmetickém průmyslu. Díky vysokému obsahu vitaminů (vitaminy B, A a C) a dalších aktivních látek, jako jsou například kyselina listová, vápník, draslík nebo železo, je často zastoupen například v pleťových krémech nebo sérech. Kosmetika s rozmarýnem chrání naši pokožku před vnějšími vlivy, poradí si také s problematickou a mastnou pletí.

TIP NA VIDEO: 7 největších vlasových trendů roku 2023.

Video se připravuje ...
7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

Rozmarýnová voda na padající vlasy

Velkou službu vám prokáže také v případě, že jsou vaše vlasy lámavé, padají a potřebují se zase dostat do kondice. Nesázejte tak na drahé doplňky stravy, které jsou často k ničemu, a raději se zaměřte na tuto kouzelnou bylinku, kterou má většina z nás často doma v truhlíku. Hitem sociální sítě TikTok se stala rozmarýnová voda, která si poradí s vypadáváním, a pokud už dlouho toužíte po dlouhých vlasech, může být pro vás řešením.

Recept

• Příprava je naprosto jednoduchá. Několik větviček čerstvého rozmarýnu omyjte, vložte do hrnce a zalijte je čtyřmi sklenicemi vody.

• Nechte alespoň 15 minut povařit, poté bylinný vývar sundejte z plotny a rozmarýn nechte ve vodě ještě tak půl hodiny louhovat.

• Jakmile vychladne, přeceďte ho, přelijte ho do lahve se sprejovým uzávěrem a následně uchovejte v lednici. Bylinný vývar z rozmarýnu vám vydrží zhruba týden, poté je potřeba udělat nový. 

Jak ji nanášet?

Pak už jen stačí rozmarýnovou vodu nanášet přímo ke kořínkům. Vlasy si rozdělte na sekce a každou část nastříkejte a hlavně pořádně pomocí prstů nebo stimulujícího kartáče na vlasovou pokožku promasírujte, následně nechte uschnout. Vlasy by měly být vždy umyté. Rozmarýnová voda bude tak působit déle a výsledky budou viditelnější. Používejte ji minimálně dvakrát až třikrát týdně. Mějte však na paměti, že výsledky se nedostaví ze dne na den. Viditelné změny můžete zaznamenat zhruba za dva týdny.

Přípravky pro krásné a zdravé vlasy zakoupíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová