Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zesvětlete si vlasy přírodní cestou! Víme, co můžete bezpečně vyzkoušet

...
11. května 2023 | 06:00

Milujete, když vám během letních měsíců sluníčko vyšisuje vlasy? Toužíte je mít světlejší po celý rok, ale nechcete si vlasy ničit chemickým zesvětlováním? Máme pro vás několik přírodních tipů, díky kterým budou vlasy světlejší, ale stále zdravé a krásné.

Barvení, melírování a zesvětlování vašim vlasům zrovna dvakrát neprospívá, a to ani v případě, kdy se můžete chlubit pevnou a hustou kšticí. Pokud jste se však rozhodla, že chcete svým vlasům dodat trošku "šťávy" a třeba je o pár tónů zesvětlit, ale přitom jim neuškodit, máme pro vás několik možností. Pomocníky najdete doma v kuchyni!

VIDEO: 7 největších vlasových trendů roku 2023

Video se připravuje ...
7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

Heřmánek

Nejenže heřmánek skvěle chutná, je prospěšný pro zažívání, má léčivé účinky, ale k tomu všemu ještě i skvěle funguje jako přírodní zesvětlovač vlasů. V bylinkářství si pořiďte kvalitní sušený heřmánek, z něj si udělejte odvar. Tím pravidelně vlasy oplachujte a klidně ho nechte nějakou dobu působit. Čím světlejší vlasy máte, tím viditelnější bude efekt. Heřmánek si poradí také s citlivou pokožkou hlavy.

Med

Také sladká pochoutka má skvělé zesvětlující vlastnosti. Smíchejte med s troškou octa, tak bude výsledek efektivnější. Do směsi ještě přidejte lžíci arganového oleje, díky kterému nebudou vlasy vysušené, ale naopak hebké a zářivé. Kašičku naneste do délky vlasů a kartáčem ji do nich pořádně včešte. Nakonec vlasy zabalte do fólie a nechte ideálně přes noc působit. Ráno vlasy umyjte tak, jak jste zvyklá.

Citron

Citrony patří mezi oblíbené varianty prostředků k zesvětlování vlasů. Stačí do litru vody přidat vymačkanou citronovou šťávu. Směs aplikujte na vlasy a nechte alespoň hodinu působit. Můžete do ní přidat ještě jablečný ocet, který vlasům dodává lesk. Šťávu můžete nalít také do praktického rozprašovače a nastříkat na vlasy. Lepších výsledků navíc dosáhnete, když si s aplikovanou směsí sednete ven na sluníčko. Citronovou šťávu však nepoužívejte příliš často, mohla by vlasy vysušit.

Jedlá soda

Jedlá soda patří mezi všestranné pomůcky. Vedle toho, že si poradí se skvrnami na oblečení, dokáže také vybělit zuby a zesvětlit vlasy. Smíchejte 1/3 šálku jedlé sody s teplou vodou a vzniklou pastu naneste na vlasy a nechte alespoň patnáct minut působit. Můžete ji přidat také do svého oblíbeného šamponu.

Jablečný ocet

Není žádnou novinkou, že jablečný ocet dokáže s vlasy zázraky. Nebudou však díky němu jen krásně lesklé, ale poradí si také s jejich zesvětlením. Půl šálku jablečného octa smíchejte s půlšálkem destilované vody, vlasy opláchněte nebo směs na ně aplikujte pomocí rozprašovače. Opět nechte alespoň půl hodiny působit a poté vlasy umyjte.

Rebarbora

Dokonce i tato zdravá pochoutka dokáže vlasy zesvětlit! Brunetky a zrzky budou mít díky ní krásný zlatavý nádech. Rebarboru uvařte ve vodě a poté rozmixujte. Do vzniklé směsi můžete přidat trochu citronové šťávy a na hlavě ji nechte působit alespoň dvě hodiny. Blondýnky, vy si ale dejte pozor! Vlasy by mohly chytnout lehce do žluta.

Přípravky pro krásné vlasy pořídíte za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová