Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

4 jednoduché účesy pro nešikovné ženy: Tyto zaplétané copánky zvládnete i vy!

...
30. května 2023 | 06:00

Když člověk vidí, co všechno jsou ostatní ženy schopny vykouzlit se svými vlasy, zůstává rozum stát a žárlivost v něm pomalu zurčí. Rozhodly jsme se, že pro vás natočíme pár účesů, které vypadají elegantně, ale nedají příliš velkou práci. A co je nejvíc – zvládnou je i ženy, které nejsou obdařeny přílišnou zručností! 

Krásně spletené francouzské copy, dokonale uhlazené culíky, bezchybné ležérní vlny. Připadají vám všechny tyto účesy složité a máte pocit, že nic takového na své hlavě nevytvoříte? Máme pro vás tipy na čtyři účesy, které zvládnete levou zadní!

Falešný francouzský cop

Jednoduchý falešný zapletený cop zvládnete i vy! Od hlavy si oddělte pár vlasů a začněte splétat copánek. Propleťte všechny tři prameny a poté z obou stran přidejte k postranním pramenům další pramen. Opět jednou všechny tři prameny propleťte tak, aby ten, který byl původně uprostřed, byl nyní na kraji, abyste i k němu mohla přidat další pramen. Z druhé strany také přidejte pramen. A takto to opakujte po celou dobu, než dojdete na temeno. Pak už jen spletete do klasického copánku zbytek délky vlasů. 

Video se připravuje ...
Falešný francouzský copánek • VIDEO: Adam Balažovič

Rybí cop

I když to možná může vypadat složitě, postup je více než jednoduchý. Pokud vám to půjde, můžete si udělat od hlavy francouzský cop nebo prostě jen culík. Každopádně zagumičkujte u temene. Vlasy rozdělte na dva stejné prameny. Poté vezměte z vnějšího okraje obou pramenů vždy jeden tenký a přeložte ho směrem doprostřed. Chytněte ho vždy s protilehlým silným pramenem. Poté vezměte opět z každého silnějšího pramene jeden tenčí, zvnějšku ho přeložte dovnitř a přichytněte k silnému pramenu. A takto pokračujte, dokud nedojdete na konec délky. Pro efekt pak jednotlivé prameny opatrně povytahujte. 

Video se připravuje ...
Rybí cop • VIDEO: Adam Balažovič

Prodloužený cop

Rozdělte si vlasy na dvě části, ta horní by měla pojmout většinu vlasů, spodní méně. Zhruba v poměru 2:1. Horní část zagumičkujte a opatrně utáhněte. Poté ji začněte splétat dohromady i se spodními vlasy. Pozor ale – od horní gumičky začněte zlehka, vlasy příliš neutahujte. Upleťte klasický copánek, který na konci zagumičkujete. U horní gumičky vlasy trochu utáhněte a povytáhněte, rozdíl mezi jednotlivými díly se ztratí.

Video se připravuje ...
Falešný copánek na dlouhé vlasy • VIDEO: Adam Balažovič

Zamotaný culík

Snad nejjednodušším účesem, který zvládne opravdu každá žena za několik vteřin, je zamotaný culík. Vlasy si vyčešte tak vysoko, jak chcete, a zagumičkujte je. Poté vlasy rozdělte na dva prameny a překládejte jeden přes druhý. Po celou dobu ale pořádně utahujte, aby se vám účes nerozpadl! Nakonec zagumičkujte a vlasy pusťte. Vznikne vám krásná spirála.

Video se připravuje ...
Rychlý zamotaný culík • VIDEO: Adam Balažovič

Velký výběr přípravků pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: red