Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krásné, zdravé a lesklé vlasy? Vsaďte na metodu hair oiling

7. prosince 2023 | 06:00

Jsou vaše vlasy suché, roztřepené, trápí vás lupy nebo vypadávání? Máme pro vás řešení. Možná už jste díky sociálním sítím zaregistrovala název hair oiling. Pokud ne, představujeme vám revoluční metodu, která kompletně změní vaše vlasy.

Kořeny metody hair oiling neboli olejování vlasů spadají do Indie a tato procedura je součástí ajurvédské medicíny. Podle ajurvédy jsou totiž vlasy ukazatelem našeho zdraví, a péče o ně je tak nesmírně důležitá. Metoda hair oiling je známá již několik století, do popředí se ale dostává nyní, a to díky sociálním sítím. 

VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

Video se připravuje ...
Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Jedná se o praktiku, při které se do pokožky hlavy vmasírují různé přírodní oleje. Ty v sobě ukrývají mnoho benefitů a dokážou si poradit s různými problémy. Obnovují strukturu vlasů, hydratují a dodávají tolik požadovaný lesk. Pokud vás tedy trápí suché, poškozené a lámavé vlasy, nejspíš postrádají výživu. Často se však zaměřujeme na vlasy samotné a zapomínáme na to nejdůležitější – vlasovou pokožku. Právě o tu oleje pečují, posilují vlasové kořínky, a tím zamezují vypadávání vlasů.

Jaký olej vybrat?

Při výběru vhodného oleje je důležité zohlednit typ vlasů, jejich stav a potřeby. Některé oleje jsou vhodnější pro mastné a jemné vlasy, jiné jsou lepší pro suché a poškozené vlasy. Vždy by se ale mělo jednat o oleje přírodní. Skvělou volbou bude například rozmarýnový, jojobový, ricinový, mandlový, kokosový nebo sezamový.

Důležitá pravidla

Metoda hair oiling má jasná pravidla, která se musí dodržovat. Vlasy před aplikací oleje vždy rozčesejte. Připravíte je tak na další péči a zamezíte jejich zacuchání. Mějte na paměti, že to s vlasovým olejem nesmíte přehnat. Stačí opravdu jen pár kapek, které nanesete do dlaně a v ruce zahřejete. Nebo ho můžete pomocí šikovného kapátka, které oleje nabízí, nanést rovnou do vlasů. Vždy ale rovnoměrně. Následně začněte krouživými pohyby a hlavně jemně masírovat vlasovou pokožku. Poté použijte masážní pomůcku na pokožku hlavy a opět jemně pár minut masírujte.

Následně můžete vlasy zabalit do potravinové fólie nebo je pouze sepnout skřipcem. Vyhněte se utaženým účesům, jako jsou drdoly nebo vysoké culíky. Po nanesení oleje vlasy nerozčesávejte. Nenechávejte olej ve vlasech přes noc nebo déle než 5 hodin, vlasy by se tak zatížily a mohly by ještě více vypadávat. Následně je dvakrát umyjte šetrným šamponem, poté naneste kondicionér a vlasy pořádně opláchněte. Hair oiling provádějte jednou až dvakrát týdně, a to vždy před umýváním vlasů.

Chce to čas

Rozhodně nečekejte, že metodu hair oiling vyzkoušíte jednou a vaše vlasy budou jako znovuzrozené. Jak už to bývá, dobré věci potřebují čas, a tak musíte být trpělivá. Výsledky jsou většinou viditelné až za několik týdnů, ale pokud vytrváte, budete určitě spokojená. Důležité jsou důslednost a pravidelnost. Pokud se vám stane, že vám začnou vlasy ještě více vypadávat, poraďte se s trichologem nebo navštivte speciální vlasovou kliniku, kde vám na základě vyšetření pomocí trichologické kamery určí problém a následné řešení.

Velký výběr produktů pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová