Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledky!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
6. srpna 2020 | 06:00

Dostala jsem možnost na vlastní kůži vyzkoušet omlazující kúru na klinice Medik Haus a byla jsem z toho nadšená. Samozřejmě že jako každá žena i já jsem si po čtyřicítce začala všímat různých změn na pleti obličeje, krku i dekoltu. Přestože minimálně od třiceti let používám krémy proti vráskám, chtěla jsem vyzkoušet něco ještě efektivnějšího.

Novinka minulého roku ULTRAX LIFT – nová generace ultraterapie – mi přišla jako super volba. Je to neinvazivní metoda, takže do vás nikdo neřeže nebo nepíchá žádné jehly, což pro mě bylo zásadní. Jde o to, že se pomocí přístroje s hlavicí do pleti aplikují ultrazvukové impulzy. „Ultrazvukové impulzy zasahují kolagenová vlákna, takže se znovu nastartuje celý mechanismus tvorby kolagenu. Krásně se vypne celá pokožka, zmírní se tím pádem vrásky v obličeji, nadzvednou se víčka, zpevní se kontury a účinky gravitace se na chvilku oddálí,“ vysvětlila zdravotní sestra Lucie Voštová, která mi zákrok prováděla.

Ultrazvukové impulzy nejsou úplně bolestivé, ale abych pravdu řekla, není to ani ta nejpříjemnější věc, kterou jsem v životě vyzkoušela. Na místech, která nejsou vystlána vrstvou podkožního tuku, je to o něco nepříjemnější než jinde a někdy se narazí i na nerv, čemuž se bohužel nedá nijak předcházet. Přišlo mi, že impulz, který vcházel do pokožky, je cítit, jako by vám kůži prošíval entlovací steh. Před procedurou není obličej znecitlivěn, ale jakmile si zvyknete na ten pocit, tak se to dá vydržet.

„Pro zvýšený efekt doporučujeme klientkám užívat vnitřně kolagen, první týden nevystavovat pleť slunci a pečovat o ni produkty, které vám můžeme doporučit a poskytnout u nás,“ sdělila mi sestřička. Nástup účinků není okamžitý, měl by se dostavit po dvou měsících. Já mám za sebou měsíc od zákroku a mám pocit, že pozoruji drobné změny. Kolem úst jsou mimické vrásky méně viditelné a zdá se mi, že se mi i zpevnily kontury obličeje. Nosoretní vráska mi přijde méně hluboká. Procedura má jednu velkou výhodu: účinky vydrží pět let, u někoho i déle.