Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyzkoušeno: Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou mi pomohlo ke krásnějšímu úsměvu

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
29. července 2020 | 11:15

Každou z nás trápí na našem vzhledu něco jiného, a jak se říká, málokdo je spokojený s tím, co má. Znáte to určitě taky. Chtěla byste mít hustší vlasy, rovnější či bělejší zuby, užší nos či pevnější pokožku na stehnech. Pokud jste s tím, co vám příroda nadělila, nespokojená, není důvod s tím něco nedělat. Dnešní doba nabízí spoustu možností, jak pomoct svému vzhledu a hlavně sebevědomí, což je pro každou ženu velmi důležité.

Nemůžu říct, že bych kvůli svým užším rtům denně nespala a trápila se jimi natolik, že bych se nemohla podívat do zrcadla. Na druhou stranu – vždycky jsem obdivovala na ženách ve svém okolí krásné, plné rty, zvlášť když jsou zvýrazněny sytou rtěnkou. Rty jsou symbolem ženské smyslnosti a krásy a mnoho žen tvrdí, že jim k úpravě zevnějšku stačí právě jen rtěnka. „Namaluju si pusu a jdu,“ slýchám často a říkám si: škoda, že to nemám stejně... Jenže žádná – ani ta sebedražší nebo sebekvalitnější – rtěnka na úzkých rtech nevynikne. A tak jsem se většinou spokojila jen s leskem.

O možnosti zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou jsem slyšela až nedávno a zaujalo mě to okamžitě. Viděla jsem fotky žen s podobnými rty, jako jsem měla já, tedy s úzkými a nevýraznými, kterým injekce pomohly k úplně jinému vzhledu. Mnohé ženy trápí také různé nerovnosti nebo asymetrie, rýhy kolem rtů… To všechno umí správně aplikovaná kyselina hyaluronová vyřešit. To potvrdila i lékařka z estetického centra Medik Haus, kde jsem zvětšení rtů podstoupila. „Pacienti často chtějí zvětšit velikost rtů, ale chtějí řešit i asymetrii nebo například vrásky nad horním rtem,“ říká Dr. Snežana Djuričič, u které jsem absolvovala zákrok.

Samozřejmě jsem se před zákrokem nejvíce bála bolesti, ale teď mohu s klidným svědomím říct, že aplikace kyseliny hyaluronové do rtů, byť je injekční, nebolí nijak zvlášť. Před zákrokem vám totiž bude aplikován speciální krém, který rty znecitliví, proto pokud přece jen ucítíte bolest při některém vpichu, bude slabá a bude trvat jen chvilinku. „Samotný zákrok je velmi jednoduchý, trvá kolem 30 minut,“ říká Dr. Djurčič a odpovídá také na otázku, jak dlouho efekt vydrží: „Kyselina hyaluronová není trvanlivý materiál, což znamená, že její účinek trvá kolem 12 měsíců, je to individuální. Od 6 do 18 měsíců je rozmezí, ale aplikace se musí opakovat. Dle mých zkušeností s pacienty stále ret vypadá líp než před aplikací kyseliny hyaluronové, což znamená, že ta kyselina se nikdy úplně neabsorbuje. Pokud pacient chce výraznější efekt, tak ano, zákrok se musí opakovat,“ upozorňuje lékařka.

Aplikaci kyseliny hyaluronové nesmíte podstoupit, pokud jste těhotná nebo kojíte, pokud vás trápí virové nebo bakteriální infekce nebo máte například opar na rtech. Jinak se nemusíte opravdu ničeho bát. Po zákroku bude samozřejmě chvíli trvat, než se vaše rty takzvaně stabilizují. Ihned po zákroku se můžou objevit otok nebo malé modřinky v místech vpichu, což se stalo i mně. Oteklý horní ret byl po zákroku zřetelný, dvě malé modřinky na rtu se objevily druhý den. Paní doktorka mě na to samozřejmě upozornila a poradila mi, co dělat. Pomohly mi chladivé obklady, místo se totiž po aplikaci nesmí ledovat, ale přikládání chladného obkladu opravdu uleví. Rty byly lehce nateklé ještě den poté a pár dní trvalo hlavně to, než jsem si zvykla, že jsou prostě jiné a větší.

Po týdnu od zákroku už změnu fyzicky nevnímám a pokaždé, když se podívám do zrcadla, zažívám pocit příjemného překvapení, že rty jsou plnější a výraznější, přesně tak, jak jsem si vždycky přála.

Autor: wik