Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pečující zázrak pro vaše vlasy: Proč byste měla používat vlasové oleje?

4. srpna 2020 | 06:00

Aby byly vaše vlasy krásné, zdravé a lesklé, potřebují pravidelnou péči a výživu. A ještě navíc teď v létě, kdy působením slunečního záření, chlorované či mořské vody mohou být o něco sušší než obvykle. V kosmetické výbavě by vám tak neměl chybět kvalitní olej na vlasy, který je vyživí do hloubky, rozjasní a posílí jejich strukturu. Vlasy tak získají nádherný lesk a budou na dotek hedvábně jemné.

Vlasové oleje nepoužíváte jenom kvůli tomu, že se bojíte, že vaše vlasy budou příliš mastné? Pak nejspíš nevíte, jak s nimi správně zacházet. Pokud se s nimi totiž naučíte správně pracovat, dopřejete své hřívě lesk a sílu, hloubkovou regeneraci, suché konečky budou minulostí a ještě ochráníte barvu vlasů. 

Vhodně vybraný olej a jeho správná aplikace vaše vlasy nezmastí ani nezatíží. Vlasové oleje obsahují mastné kyseliny, vitaminy a minerály, které pronikají hluboko do vlasu, a pomáhají tak obnovovat jeho strukturu. Tyto látky zajistí, že vlasy budou dostatečně hydratované, vyživené, zevnitř posílené, a tak přestanou vypadávat a budou rychleji růst.

Při výběru dávejte pozor na složení. Kvalitní vlasový olej by rozhodně neměl obsahovat silikony, parabeny nebo alkohol. V jeho složení zato velmi často hledejte olej arganový, kokosový, mandlový nebo třeba jojobový. Zpravidla velkou službu udělají vlasové oleje vlasům suchým, ale na trhu najdete produkty pro všechny typy vlasů. 

Jak olej správně používat?

Vlasové oleje můžete aplikovat jak do vlhkých, ručníkem vysušených vlasů, tak také do suchých. Nemusíte to s ním přehánět, bohatě postačí dvě kapky, které rozetřete v dlaních. Poté ho aplikujte do celé délky vlasů. Ke kořínkům ho však nikdy nenanášejte! Vlasy by vypadaly akorát mastně a zatíženě. Pokud máte vlasy mastnější, aplikujte olej pouze ke konečkům. Vlasy se díky němu budou také lépe rozčesávat a po vysušení nebudou krepaté. 

Olejíček můžete klidně nosit stále ve své kabelce a kdykoliv ho podle potřeby nanést, a vlasům tak dodat potřebnou výživu. Skvěle se hodí také k zafixování účesu – dokáže zkrotit poletující vlasy. Nezapomeňte ho používat vždy, když se chystáte na sluníčko či koupání v moři. Mějte však vždy na paměti, že stačí opravdu jen pár kapek.

Vlasové oleje vybírejte ve fotogalerii:

 

Autor: Aneta Valešová