Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tajné tipy kosmetiček: Jak se o svou pleť starají profesionálky?

...
7. července 2020 | 06:00

Denně jim pod rukama projde několik žen, kterým pomáhají vyřešit jejich problémy s pletí. Přemýšlely jste někdy nad tím, jak to dělají, že je jejich pleť bez chybičky? Vyzpovídaly jsme pro vás několik kosmetiček, které nám prozradily své tajné tipy!

Krásnou, zářivou pleť bez nedokonalostí si přeje každá z nás. Není žádnou novinkou, že alfou omegou dokonalé pleti je důkladné a pravidelné čištění, které by pro každou ženu mělo být samozřejmostí. Pleť byste měla čistit rovnou dvakrát denně.

„Pokud chceme mít zářivou pleť, bez černých teček a pupínků různého původu, měly bychom čistit pleť 2x denně, dvojím čištěním. Prvním důležitým krokem je použít produkty na bázi hydrofilního oleje, aby navázaly nečistoty z pleti, make-up a krémy s SPF, které jsou také na bázi oleje. Olej váže olej, jakmile přijde do kontaktu s vodou, mění se na emulzi a hloubkově vyčistí pleť. Druhý krok volíme podle typu pleti. Čisticí produkty pro druhý krok mají za úkol dočistit pleť od povrchových nečistot, udržovat hydrataci, předcházet vzniku zánětu a následnému stárnutí pleti,“ říká pleťová terapeutka Nela Matoušková. Kromě důkladného čištění existují však další vychytávky, kterými se kosmetičky řídí. A několik z nich nám je prozradilo!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová