Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Krása podle Asiatek: Co stojí za jejich bezchybnou pletí?

  • ...
    14. července 2020 | 06:00

    Už vás při pohledu na Asiatky někdy napadlo, jak to jen dělají, že je jejich pleť tak zářivá a bez jediné chybičky? Tajemství nestárnoucí krásy těchto žen se skrývá hlavně v důkladné a pravidelné péči. To však není všechno. Co asijské ženy dělají dál, že vypadají stále tak skvěle? Inspirujte se!

    Jejich pleť bývá v neuvěřitelně dobré kondici a je jedno, jestli jim je zrovna dvacet nebo čtyřicet. Svou roli v tom hraje genetika, ale co Asiatkám rozhodně upřít nemůžete, je jejich vzorná péče o pleť. Milují pečující rituály, a proto se mohou chlubit dokonalou pletí. Prozradíme vám několik tajemství, díky kterým bude vaše pleť stejně krásná jako ta jejich.

  • Žádný spěch

    ...
    Autor: istock.com

    Spěcháte každý den do práce a jediná vaše ranní péče je, že si opláchnete obličej, a když si vzpomenete, namažete jej denním krémem? Nemluvě o tom, že sem tam chodíte večer spát neodlíčená? Tak to je něco, co se asijským ženám nemůže nikdy stát! Ty si totiž péči o pleť užívají a čistí ji jak ráno, tak večer. K tomu používají jak pleťová mléka, tak gely, vody či tonika. Péči o pleť věnují alespoň deset minut, je to pro ně takový malý rituál, při kterém zklidní tělo i mysl.

  • Pozor na sluníčko

    ...
    Autor: istock.com

    Jakmile se ukážou první sluneční paprsky, ihned je vyhledáváme, abychom se mohly opálit. Asiatky si jsou vědomy, že slunce naší pleti zrovna neprospívá, a proto ji chrání, co to jde. Často je tak můžete potkat s klobouky, slunečníky nebo speciálními obleky proti slunci, které občas mohou vypadat trochu směšně, ale svůj účel rozhodně splňují. Vy si je samozřejmě pořizovat nemusíte, ale pokud se chystáte na sluníčko, chraňte svůj obličej kvalitním opalovacím přípravkem s ochranným faktorem alespoň 30.

  • Konjaková houbička

    ...
    Autor: istock.com

    K čištění pleti používají Asiatky nejčastěji konjakové houbičky. Konjak je rostlina, která roste v Asii a z níž se vyrábějí speciální houby, které jsou 100% přírodní. Obsahují detoxikační látky, které obnovují strukturu pleti a předcházejí stárnutí pokožky. Tuto houbičku můžete použít jako jemný peeling nebo odličovací tamponek. Stačí, když ji namočíte do vody, během chvilky navlhne a bude jemná. Můžete ji použít jen tak nebo na ni lze nanést oblíbené odličovací mléko či gel a pomocí jemných krouživých pohybů pleť očistit. Houbička vám vydrží zhruba tři měsíce, po každém použití ji důkladně omyjte, vyždímejte a zavěste tak, aby co nejlépe uschla. Konjaková houbička je vhodná pro všechny typy pleti. 

  • Pomocníky najdete v kuchyni

    ...
    Autor: istock.com

    Asijské ženy vědí, že nestačí pouze používat kvalitní kosmetické přípravky. Aby vaše pleť byla bez chybičky, záleží také na tom, co jíte a pijete. Asijská kuchyně je nejen výborná, ale také zdravá. Obsahuje plno ovoce, zeleniny a zdravých ryb, tedy důležitých vitaminů a minerálů, které potřebuje nejen vaše tělo, ale i pleť. Velmi oblíbený je také zelený čaj, který obsahuje vysoce kvalitní antioxidanty, které zpomalují stárnutí pokožky a chrání ji před poškozením UV zářením.

  • Méně je více

    ...
    Autor: istock.com

    Asijské ženy netrápí svůj obličej silnými vrstvami make-upu. Běžně jim stačí nanést pouze BB nebo CC krém, tvářím dodají šmrnc pomocí tvářenky, řasy zvýrazní řasenkou a rty lehce namalují jemnou rtěnkou nebo použijí lesk na rty. Vědí, že méně je někdy více, a proto to s dekorativní kosmetikou příliš nepřehánějí. Jemné líčení podtrhne jejich dokonalou pleť.

    Náš tip: Chystáte se na dovolenou a řešíte, co všechno potřebujete s sebou vzít do vaší kosmetické taštičky? V novém čísle Blesku pro ženy, které právě najdete v novinových stáncích. Magazín Blesk pro ženy si také můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

    Autor: red

     

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  krása, trendy, péče o pleť, Asie
Diskuse ke článku
.