Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vyzkoušeno v redakci: Který samoopalovák je nejlepší a vypadá přirozeně?

24. května 2018 | 06:00

Které vytvoří na kůži přirozené opálení, aniž by udělaly fleky, ušpinily pyžamo a zamořily koupelnu nepříjemným odérem? V dnešní době to splňuje většina samoopalovacích přípravků. My jsme jich vyzkoušely celou řádku – a výsledek? Nadšení a nádherně opálená kůže i bez sluníčka. Je však nutné vybírat na míru podle vašeho přirozeného odstínu pokožky, jinak nemusí být efekt tak výrazný, jak byste chtěla.

Hydratační samoopalovací péče na tělo, Yves Rocher, 204 Kč (150 ml). Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných obchodech.
Autor: archiv firem

Hydratační samoopalovací péče na tělo Yves Rocher, 204 Kč (150 ml)

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných obchodech.

Dokonale hydratuje, nebarví ruce a přitom dokáže vykouzlit přirozené opálení. Tak by se dalo ve třech bodech shrnout toto samoopalovací mléko od Yves Rocher. Další výhoda? Není divně cítit jako většina samoopalovacích přípravků. Nedělá fleky a stojí okolo dvou stovek. Co víc si přát?

Známka jako ve škole: 1

Samoopalovací tělové mléko Dermacol Self Tan Lotion, 149 Kč (200 ml)

Autor: archiv firem Samoopalovací tělové mléko Dermacol, 149 Kč (200 ml)

Koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz.

Mléko se dobře roztírá, má trochu tekutější konzistenci než normální tělová mléka. Aplikovala jsem ho na již opálenou pokožku a po celou dobu používání – jednou denně – mi pokožka nevybledla a krásně se udržoval opálený odstín. Nedělá skvrny. Nepoužívám rukavice, ale hned po aplikaci si umyji ruce, aby mi nezežloutly. 

Známka jako ve škole: 1

Samoopalovací tělové mléko pro střední tón pokožky Avon, 109 Kč (200 ml)

Samoopalovací tělové mléko pro střední tón pokožky, Avon, 109 Kč

Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz.

Tento samoopalovák mě zklamal. I přes pravidelnou aplikaci se barva kůže nijak nezměnila. Možná by byl vhodnější pro již opálenou pokožku a pro zvýraznění bronzového opálení nebo pro ty, kdo mají opravdu světlou pokožku. Jedinými jeho kladnými stránkami jsou příjemná vůně a snadné rovnoměrné roztírání.

Známka jako ve škole: 3 

Tónovací mléko pro světlou až normální pokožku Nivea, 150 Kč (400 ml)

Tónovací mléko pro světlou až normální pokožku, Nivea, 150 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Myslela jsem si, že tělové mléko nebude mít téměř žádný barvicí účinek, ale bylo tomu přesně naopak. Stačilo se natřít dva dny po sobě a byla jsem krásně hnědá. První den jsem si pochvalovala, že tento samoopalovák nevoní takovou tou klasickou vůní jako všechny ostatní, ale po pár hodinách se vůně rozležela a má pokožka byla cítit jako ze solária. Za vůni bych známku srazila, ale vyzdvihnu, že nebarví oblečení, nezanechává fleky a pokožku obarví téměř okamžitě, takže jsem letos nemusela nosit silonky kvůli bílým nohám.

Známka jako ve škole: 2 

Tělové mléko Summer Revived Derma Spa, Dove, 150 Kč (200 ml)

Tělové mléko Summer Revived Derma Spa, Dove, 150 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tělové mléko je tónovací a určené pro středně tmavou až tmavou pokožku. To mě trochu vyděsilo, ale nakonec to byla přesně taková intenzita, jakou má na jaře ještě neopálená pokožka potřebovala. Po prvním použití jsem ráno viděla jen jemný efekt, po druhém použití jsem byla nádherně opálená. Líbí se mi také, že zároveň funguje jako klasické tělové mléko a hydratuje. Jediným minusem je klasický odér, který nastoupí pár hodin po nanesení. Jinak žádné fleky ani ošklivá oranžová barva!

Známka jako ve škole: 1- 

Samoopalovací mléko Ryor, 167 Kč (200 ml)

Samoopalovací mléko Ryor, 167 Kč
Autor: archiv firem
Koupíte na www.ryor.cz.

Po předchozích zkušenostech se bojím dvou věcí: skvrn a nepřirozeného odstínu dooranžova. Tady byly ale obavy zbytečné. Mléko se snadno roztírá a má pleť po něm byla přirozeně bronzová a odstín byl pěkně jednolitý. Opálení mi vydrželo zhruba týden a fajn mi přišlo i to, že díky bronzu nebyly tolik nápadné jizvy, které mám po operaci křečových žil. Chválím i vůni – je příjemně jemná a zůstává taková i po nanesení na pokožku. Jediný nedostatek? Mléko mi šlo špatně vymáčknout z tuby.

Známka jako ve škole: 1- 

Pleťové samoopalovací mléko Nobilis Tilia, 224 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Pleťové samoopalovací mléko Nobilis Tilia, 224 Kč (100 ml)

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz.

Přiznávám, že se samoopalovacích krémů a mlék trochu bojím. Jednak nejsem moc šikovná při roztírání, jednak jsou často dooranžova. Tady odstín hodnotím na jedničku! A konzistenci taky, fleky se nekonaly, nanášelo se to dobře. Přírodní složení je také jedině plus.

Známka jako ve škole: 1  

Samoopalovací pěna St. Moriz, 249 Kč (200 ml)

Samoopalovací pěna St. Moritz, 249 Kč (200 ml). Koupíte na www.stmoritz.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.stmoritz.cz.

Tahle pěna je u mě absolutní jednička. Efekt je vidět hned po nanesení, takže si můžete kontrolovat, kam jste přípravek nanesla, a do rána je opálení ještě krásnější. Jediné minus je to, že opálení dost rychle mizí, ale ne vždy to tak je. Čím to může být, netuším – asi se to liší podle toho, kolik vrstev zrovna nanesu. Nicméně určitě je dobré si k pěně pořídit rukavici, abyste neměla oranžové dlaně.  

Známka jako ve škole: 1*


Samoopalovací krém na obličej Alcina, 293 Kč (50 ml)

Samoopalovací krém na obličej Alcina, 293 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem
Koupíte v salonech spolupracujících se značkou Alcina. Více informací najdete na www.alcina.cz.

Samoopalovací krémy na obličej mám v oblibě hned ze začátku jara. Na rozdíl od těch na tělo jsou vždy decentní a není se třeba tolik bát, ze byste se ráno probudila a lekla se, že jste to přehnala. Platí to i pro Alcinu, po její aplikaci budete mít pocit, že jste prostě jen trochu odvážně zvolila tmavší odstín make-upu. Krém nepálí, nanášení je příjemné, není třeba si brát rukavice, ale ruce si po aplikaci pořádně omyjte mýdlem. A nezapomeňte si natřít i krk, abyste zmírnila nápadný přechod. Jediné minus je cena.

Známka jako ve škole: 1-

Samoopalovací pleťový & tělový fluid s meruňkovým olejem a beta-glukanem, Manufaktura, 295 Kč (100 ml). Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných obchodech.

Autor: archiv firem Samoopalovací pleťový & tělový fluid s meruňkovým olejem a betaglukanem Manufaktura, 295 Kč (100 ml)

Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných obchodech.

Meruňkový krém od Manufaktury je velice příjemný, není mastný a rychle se vstřebává. Používá se na tělo i obličej a musím říct, že rozhodně funguje. Kýženého efektu dosáhnete pravidelným mazáním ráno i večer. 

Známka jako ve škole: 1 

Samoopalovací sprej Bioderma Photoderm Autobronzant, 520 Kč (150 ml)

Samoopalovací sprej Biderma Photoderm Autobronzant, 520 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem
Koupíte v síti lékáren.

Tak trochu jsem čekala, že mě značka Bioderma nemůže zklamat, ale bohužel se tak stalo. Samoopalovací sprej jsem používala skoro každý den, a nemůžu říct, že bych viděla nějaké opálení. Pokožku sice nijak nedráždí, nezanechává na ní žádné skvrny, ale žádnou výraznou změnu jsem nezaznamenala. Během dne mi navíc vadil nepříjemný zápach, jako bych zrovna vyšla ze solária.

Známka jako ve škole: 3

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...