Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test pleťových masek: Které nepálí a pleť hydratují a vyživí?

25. října 2018 | 06:00

Pleťové masky zrovna nepatří k produktům péče o pleť, které bychom používaly každý den. Přitom obličej krásně hydratují, vypínají, čistí a rozjasňují. Proto by pleťovou masku měla alespoň jednou za čas použít každá z nás – a udělat tak něco pro svou pleť, a ještě u toho příjemně relaxovat. Vyzkoušely jsme pro vás několik pleťových masek různých značek. Které nás oslovily nejvíce?

Proč pleťové masky používat? Hned z několika důvodů! Druhů masek existuje nepřeberné množství, a tak si jednoduše vyberete podle aktuálního stavu pleti. Můžete vybírat z masek hydratačních, rozjasňujících, regeneračních, gelových, slupovacích nebo liftingových. Velkým trendem jsou pak masky textilní.

Jedna z největších výhod je, že efekt pleťových masek vidíte takřka okamžitě. Stačí pouhých pět až deset minut a vaše pleť je krásně vyhlazená, vypnutá a vyživená. Abyste ale poznala účinek, je potřeba masky používat opakovaně, a to alespoň jednou týdně. Některé z nich navíc obsahují různé druhy jílů, a můžete si tak s nimi udělat také lehký peeling. 

A jak pleťové masky správně používat? Základem je vybrat si vždy masku podle svého typu obličeje. Masku aplikujte vždy na dokonale vyčištěnou pleť a dodržujte postup uvedený na příbalových letácích nebo na krabičkách. Po umytí obličej jemně osušte ručníkem a vždy naneste oblíbený pleťový krém. Které masky nás nejvíce nadchly, a které naopak zklamaly?

Pečující textilní maska Package, 38 Kč

Pečující textilní maska Package, 38 Kč, koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.domdeco.cz

S plátýnkovými maskami z Asie se poslední rok roztrhl pytel. Balení Everyday Bouncy je opravdu roztomilé, a tak jsem se těšila, co nabídne obsah. Popravdě nic moc. Prostě jen další plátýnko namočené v čirém gelu bez vůně. Má obsahovat levandulový olej, ale po levanduli rozhodně nevoní. Pleť má zanechat hydratovanou a rozzářenou. Tak jestli opatlaná od gelu, který vůbec nebyl schopný vsáknout se do pokožky, znamená hydratovaná, tak asi ano. Žádného rozzáření jsem si také nevšimla.

Známka jako ve škole: 5

Čisticí kaolinová maska s výtažky z čaje matcha a s bílým jílem Garnier Skin Active, 40 Kč

Garnier Skin Active Čisticí kaolinová maska s výtažky čaje matcha a bílým jílem, 40 Kč, koupíte v síti drogéri
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Masky balené zvlášť v balíčcích na jedno použití mám moc ráda, protože můžu vyzkoušet různé druhy a nemám strach, že mi bude nějaké větší balení doma zbytečně vysychat. Bohužel čisticí maska od Garnier je obrovské zklamání. Sice se nanáší dobře, ale už po pár vteřinách mě začala na obličeji neskutečně pálit. Nejdřív jsem si řekla, že to bude asi tím, že tak dobře čistí a že to musím vydržet, ale pak jsem ji opláchla a pálení nepřestalo ani po pěti minutách. Nechci mít na obličeji něco, co bude takhle štípat!

Známka jako ve škole: 5

Zklidňující textilní maska Ariul Aloe, 101 Kč

Zklidňující textilová maska Ariul Aloe, 101 Kč, koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Maska je z vláken celulózy, tento druh masky jsem použila poprvé. Je velice příjemná, pěkně se přisaje k pleti obličeje a není nepříjemné mít ji na sobě dvacet minut. Po sundání masky se jen zbytek vmasíruje do pleti, která je pak hladká jako dětská prdelka. Opravdu skvělý účinek. Jediné, co mě mrzí, je, že v balení je jen jedna maska, a tím pádem mi to přijde značně neekologické.

Známka jako ve škole: 1

Maska s výtažkem z okurky Evoluderm, 109 Kč (150 ml)

Maska s výtažkem okurky Evoluderm, 109 Kč (150 ml), koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Hebká maska s příjemnou a osvěžující vůní. Jemná konzistence doslova pohladí vaši pleť. Má chladivý a uklidňující efekt, ale jiná zlepšení jsem po jejím smytí nepozorovala. Ke stažení pórů nedošlo, ale určitě pleť vyčistila a zklidnila.

Známka jako ve škole: 3

Minutová detoxikační maska Urban Skin Detox Mask, Nivea, 125 Kč (75 ml)

Minutová detoxikační maska Urban Skin Detox Mask Nivea, 125 Kč (75 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Maska má příjemnou krémovou konzistenci s jemnými zrníčky, takže slouží částečně také jako peeling. Na obličeji trochu štípe a po umytí je pleť mírně zarudlá. Jinak ale zanechává čistou a na dotek jemnou pokožku.

Známka jako ve škole: 2

Osvěžující ranní maska Dermacol, 149 Kč (150 ml)

Osvěžující ranní maska Dermacol, 149 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tahle maska je celkem příjemná, mám po ní krásně hladkou pleť jako po aplikaci podkladové báze – takže se mi make-up dobře nanášel. Nevýhodou je, že ráno není zrovna času nazbyt... A hlavně je chladivá, a to mi teď v zimě nesedí.

Známka jako ve škole: 2 

Výživná tvarohová maska s medem Le Chaton, 336 Kč

Výživná tvarohová maska s medem Le Chanton, 336 Kč, koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.krasa.cz

Nejprve začnu balením: to vypadá moc pěkně a prakticky. První vymáčknutí přes pumpičku ale tak jednoduché nebylo, chvilku trvá, než přijdete na správný grif. Jelikož je maska s tvarohem a medem, máte pocit, jako byste si na tvář nanášela nějaký dezert, je ale velmi jemná a příjemná. Nechá se působit 15 minut, a použít se dá dokonce i na ruce a nohy. Sundání masky je jednoduché, protože většina se jí vstřebá. Pleť je krásně hebká a vláčná.

Známka jako ve škole: 1

Detoxikační pleťová maska Lavera, 339 Kč (50 ml)

Detoxikační pleťová maska Lavera, 339 Kč (50 ml), koupíte na www.lavera.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lavera.cz

Nejsem sice schopna posoudit, zda maska s jílem a řasami skutečně zbavila mou pleť nečistot, které pocházejí ze znečištěného životního prostředí – tak nám to výrobce slibuje – ale pravda je, že pleť je po použití krásně jemná, hebká a vyhlazená. Nebyla ani vysušená. Maska si poradila i s nepříjemnými černými tečkami na nose. Aplikace je jednoduchá, maska se dobře nanáší, snadno roztírá a také dobře smývá. Já trochu postrádám přítomnost nějaké vůně.

Známka jako ve škole: 1

Maska Natinuel Hydra-Moist, 352 Kč (30 ml)

Natinuel Hydra Moist, 352 Kč (30 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Maska mě opravdu mile překvapila. Jemný gel se snadno roztírá, nepálí ani přehnaně nevoní. Na obličeji je moc příjemný a nikde nestahuje. Masku jemně vmasírujete, necháte na obličeji působit sedm až deset minut a opláchnete vodou. A výsledek? Pleť je jemná jako samet, vyživená a rozzářená. 

Známka jako ve škole: 1

Lipová detoxikační maska Nobilis Tilia, 479 Kč (50 ml)

Lipová detoxikační maska Nobilis Tilia, 479 Kč (50 ml), koupíte na www.nobilistilia.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.nobilistilia.cz

Maska mě nadchla nádhernou medovou vůní, která na pokožce zůstává i dlouho po smytí. Ani tato maska pokožku v žádném případě nevysušila. Maska má jemně krémovou, spíše gelovou konzistenci, lehce se roztírá. Při zasychání nepne, pleť nestahuje, nesvírá. Po smytí je pleť svěží, prozářená, krásně jemná a hladká, jakoby mírně vypnutá. Navíc – protože mě trápí klasická mastná T-zóna – oceňuji, že se pleť sjednotila a nebyla ani mastná, ani vysušená.

Známka jako ve škole: 1

Bioaktivní pleťová maska Nobilis Tilia, 649 Kč (50 ml)

Biokativní pleťová maska Nobilis Tilia, 649 Kč (50 ml), koupíte na www.nobilistilia.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.nobilistilia.cz

Maska má nádhernou zlatou barvu, kterou prý způsobuje šípkový olej, jenž je v ní obsažen. Je to příjemný a nádherně vonící jemný gel, který by se měl v tenké vrstvě roztírat po pleti. V balení je také malá plastová špachtlička, která by k tomu měla sloužit. Špachtličkou mi to moc nešlo, vystačila jsem si s prsty. Maska je neuvěřitelně příjemná. Po dvaceti minutách se vmasíruje do pleti a zbytek se setře vlhkým ručníčkem. Pleť je nádherně jemná a hladká.

Známka jako ve škole: 1


Exfoliační a detoxikační maska Sothys 2v1 Vanilka-maracuja, 670 Kč (40 ml)

Exfoliační a detoxikační maska Sothys 2v1 vanilka - maracuja, 670 Kč (40 ml), koupíte v kosmetických salonech
Autor: archiv firem

Koupíte v kosmetických salonech Sothys.

Po otevření vás ihned uhrane její neskutečná vůně. Maska obsahuje růžový jíl, takže slouží také jako peeling. Nanáší se na suchou, čistou pleť krouživými pohyby a nechá se pět minut působit. Výsledkem je pak na dotek jemná, hydratovaná a rozzářená pleť, která nádherně voní! Je to jedna z masek, za které stojí za to utratit peníze.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační maska proti vráskám Yves Rocher, 699 Kč (50 ml)

Regenerační maska proti vráskám Yves Rocher, 699 Kč (50 ml), koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem
Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Obsahuje výživné oleje včetně mého oblíbeného růžového, a díky tomu moc hezky voní. Svou texturou se podobá hodně výživnému krému, takže jsem po každém použití měla pocit, že pleť je pěkně „nasycená“. Nedá se ale říct, že by díky ní můj obličej působil mladším dojmem – žádné změny, která by stála za zmínku, jsem se v tomto směru nedočkala.

Známka jako ve škole: 2

Čistící rašelinová maska Lumene, 789 Kč (75 ml)

Čistící rašelinová maska Lumene, 789 Kč (75 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumériích

Na první pohled mě uchvátilo její balení. Maska ale nevypadá nádherně pouze zvenku, ale je skvělá také uvnitř. Je trochu hutnější a obsahuje mikročástečky, které se postarají o to, aby vaši pleť vyčistily do hloubky. Na pleti nijak nepálí, nestahuje ji ani po ní kůže nesvědí. Naopak je jemná na dotek. Nejspíš proto, že tato maska obsahuje zklidňující a vyživující složky. Mínusem je vyšší cena, ale stojí za to si připlatit. 

Známka jako ve škole: 1-

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...