Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test červených laků na nehty: Který vydrží celý týden a neodlupuje se?

1. listopadu 2018 | 06:00

Červené sexy drápky se sice líbí skoro každé z nás, ale najít ten pravý lak, který se nesloupne hned po prvním dni, je celkem věda. Vyzkoušely jsme pro vás v redakci několik červených laků různých značek. Který z nich vydrží mytí nádobí i práci na zahrádce?

V dekorativní kosmetice je červená barva stálicí. Stále více žen sahá po červené rtěnce, ale v oblibě se také drží červené laky na nehty. Vybrat si můžete z několika odstínů – a s žádným nešlápnete vedle. Červený lak se krásně vyjímá spíše na kratších nehtech, ale skvěle vypadá i na delších. Je prostě nesmrtelný!

Než nanesete jakýkoliv lak na nehty, nezapomeňte na podkladový lak, takzvaný base coat. Ten ochrání vaše nehty před nehezky vypadajícím zabarvením. Po nalakování na barvu naneste top coat, který lak zvýrazní a zabrání tomu, aby se po pár dnech odlupoval.

Které červené laky nás zaujaly?

Lak na nehty Trend It Up UV Powergel, odstín 060, 65 Kč

Lak na nehty trend IT UP, 65 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tenhle lak mě příjemně překvapil hned z několika důvodů. Tím prvním je poměr ceny a kvality. Za málo peněz dostanete skutečně hodně muziky. Druhým je skvělý široký štěteček, se kterým máte nehet perfektně nalakovaný skutečně jen třemi tahy. Třetím pak výsledný efekt. I bez použití UV lampy máte nehty nádherně lesklé a pevné. Lak opravdu úžasně kryje, barva je dokonale sytá, lak vytváří souvislý hladký povrch, nebublinkuje, rychle schne (do dvou minut) a ani po pár dnech nepraská a neotírá se, a to i bez použití podkladového a krycího laku. 

Známka jako ve škole: 1

Lak na nehty Benecos, odstín Vintage Red, 89 Kč

Lak na nehty Benecos, odstín vintage red, 89 Kč, koupíte na www.milujubio.cz
Autor: istock.com

Koupíte na www.milujubio.cz

Krásná sytá barva hned v první vrstvě laku mě velmi příjemně překvapila. Lak na nehty Benecos Vintage Red má opravdu krásný odstín červené barvy. Lak nese přídomek „vegan“, což znamená, že neobsahuje žádné živočišné složky. Všechny laky této značky navíc neobsahují žádné škodlivé chemické látky, jsou takzvaně 8-free. Proto je možné tomuto laku odpustit špatnou výdrž, ale známku kvůli tomu snížit musím. Už druhý den jsem lak musela obnovit.

Známka jako ve škole: 3

Dlouhotrvající lak na nehty Dermacol, odstín Monroe Red, 99 Kč

Dlouhotrvající lak na nehty Dermacol, odstín Monroe Red, 99 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Lak slibuje, že vydrží perfektní pět dnů – a upřímně: mně vydržel na nehtech perfektní týden! Opravdu jsem byla nadšená a překonal i své mnohem dražší kolegy. Odstín je zářivě červený, já bych ocenila maličko tmavší. Také je nutné říct, že jsem lak testovala s base a top coatem. Každopádně ve dvou vrstvách kryje dokonale, snadno se nanáší a rychle zasychá. Tento lak nabízí jeden z nejlepších poměrů cena/výkon, jaké na trhu momentálně můžete sehnat.

Známka jako ve škole: 1

Lak na nehty Marionnaud, odstín Red In Fire, 149 Kč

Lak na nehty Marionnaud, odstín Red in fire, 149 Kč, koupíte v parfumériích Marionnaud
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích Marionnaud.

Zpočátku jsem byla k tomuto laku skeptická, protože má široký štěteček, který mi tak úplně nevyhovuje. Musím ale říct, že mě nakonec příjemně překvapil, protože nádherně kryje (stačí jedna vrstva), barva vypadá moc hezky, ale hlavně vydrží! Teprve po týdnu se začal mírně odlupovat, přestože jsem nepoužila krycí lak. 

Známka jako ve škole: 1

Lak na nehty s gelovým efektem Yves Rocher, odstín Imperial, 149 Kč

Lak na nehty s gelovým efektem Yves Rocher, odstín Imperial, 149 Kč, koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

I bez podkladového a krycího laku vytvořil lak od Yves Rocher krásné hladké nehty s přijatelnou výdrží. Je jasné, že při důkladné manikúře by vydržel dvakrát tolik. Doporučuji dvě vrstvy, aby kryl opravdu dokonale. Se štětečkem se pracuje dobře a lak poměrně rychle zasychá.

Známka jako ve škole: 2

Dlouhotrvající lak na nehty Oriflame The ONE, odstín London Red, 169 Kč

Dlouhotrvající lak na nehty Oriflame The ONE, odstín London Red, 169 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Tento lak má skvělý široký štěteček, se kterým se dobře nanáší. A stejně tak dobře zasychá. Povrch nehtů zůstává hladký a krásně lesklý. Horší už je to ale s krytím a výdrží. Pro bezchybný vzhled potřebujete dvě vrstvy a nutností je také podkladový – a nejlépe i krycí – lak. Bez nich se mi totiž začal loupat už druhý den.

Známka jako ve škole: 2

Lak na nehty Revlon, odstín 680 Revlon Red, 170 Kč

Lak na nehty Revlon, odstín 680 Revlon Red, 170 Kč, koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Čtyřiadvacetihodinový lak, tak by se dal nazvat ten od Revlonu. Déle mi bohužel nevydržel. Do druhého dne byl oprýskaný, a to byl testován ve velmi příznivých podmínkách. Má opravdu nádhernou a sytou barvu, ale určitě dvě vrstvy potřebuje. Úzký dlouhý štěteček mi nevyhovuje, mám raději krátké, široké a ploché.

Známka jako ve škole: 4

Lak na nehty SO´BIO Étic, odstín 11, 235 Kč

Lak na nehty SO´BIO ÉTIC, odstín 11, 235 Kč, koupíte na www.countrylife.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.countrylife.cz

Je podivné, že lak na nehty může být také bio, ale evidentně to jde. Osmdesát devět procent tohoto laku je přírodního původu na bázi brambor, kukuřice a manioku. Také obsahuje ricinový olej, který má nehty vyživovat. Jeho aplikace je skvělá, má výborný tenký štěteček, který skvěle nanáší rovnoměrně barvu. Bohužel již druhý den byl lak trochu narušený a po víkendu vypadala manikúra příšerně.

Známka jako ve škole: 3

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...