Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Test krémů proti vráskám: Za které se vyplatí utratit hříšné peníze?

20. září 2018 | 09:00

Vybrat si ten správný krém proti vráskám v nepřeberném množství kosmetických značek je tak trochu problém. Některé produkty jsou opravdu finančně nákladné a nezaručí vám výsledek, druhé zase nemusí vaše pleť snést. My jsme pro vás otestovaly pleťové krémy pro věkovou kategorii 30+. Které u nás obstály na výbornou?

 

Nikdo z nás nemládne a právě naše pleť nám tuto skutečnost připomíná ze všeho nejvíce. Proces stárnutí nejsme schopni zastavit, ale díky správné péči ho můžeme alespoň zpomalit. O pleť je potřeba se starat každý den. Dennodenně ji totiž vystavujeme nepříznivými vnějším vlivům, jako jsou sluneční záření, mráz nebo smog, a proto je potřeba ji dostatečně chránit. Základem je důkladné čištění, správná výživa a ochrana před UV zářením.

To, že byste svou pleť měla večer, ale také ráno čistit, je samozřejmost. Pokud si pleť neodličujete, zbytky make-upu a nečistot se nahromadí v pórech, které se pak ucpou a vzniká akné. Navíc se tak zpomalí regenerace pleti, a to vede ke vzniku vrásek. Stejně jako svou pleť čistíte, neměla byste zapomínat na správnou výživu. 

Za vznik vrásek můžou také genetika, špatná životospráva a nedostatečný pitný režim, kouření a stres. Ztráta pružnosti pokožky se často projevuje již před třicátým rokem života. Otestovaly jsme pro vás krémy proti vráskám různých značek a cenových kategorií. Které u nás obstály?

Denní krém proti vráskám Nivea Q10 plus C, 227 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogérií

Krém proti vráskám Nivea Q10 plus C, 227 Kč (50 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Denní krém má přívlastek „energizující“, zřejmě díky dvěma účinným antioxidantům, které obsahuje – vitaminu C a koenzymu Q10. Krém je velmi příjemný, nemastný a rychle se vsákne. Ocenila jsem jeho jemnou a osvěžující vůni. Jestli měl vliv na moje vrásky, tak jsem ho bohužel nezaznamenala. Jistá si jsem ale tím, že pleť vyživí a rozzáří.

Známka jako ve škole: 2

Zpevňující denní krém Nivea Hyaluron Cellular Filler, 256 Kč (50 ml)

Zpevňující denní krém Nivea Hyaluron Cellular Filler s OF 30, 256 Kč (50 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií

Oba krémy, denní i noční, mě nadchly hned po otevření svojí typickou Nivea vůní, kterou si pamatuju z dětství. Obsahují kyselinu hyaluronovou a kolagenový booster a pokožku pěkně vyživují. Přípravky slibují, že vyplňují vrásky a zpevňují kontury. Je pravda, že bezprostředně po nanesení mám pocit vypnuté pleti, moje vrásky a kontury jsou ale pořád stejné.

Známka jako ve škole: 2

Pleťový krém s minerály z Mrtvého moře, ovesným výtažkem a ceramidy Manufaktura, 289 Kč (50 ml)

Pleťový krém s minerály z Mrtvého moře, ovesným výtažkem a ceramidy Manufaktura, 289 Kč (50 ml), koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách

Použila jsem jak denní, tak noční krém a oba jsou si podobné. Rychle se vstřebávají, pleť se ale někdy i po vsáknutí docela leskla. Pokožka byla sice mnohem jemnější a vypnutá, ale někdy jsem měla pocit, že pne až příliš. Lepší by mohla být i hydratace. Rozhodně však oceňuji praktické lehké plastové balení s pumpičkou, která umožňuje snadné a hygienické dávkování.

Známka jako ve škole: 2-

Hydratační krém Lavera Q10, 293 Kč (50 ml)

Hydratační krém Lavera Q10, 293 Kč (50 ml), koupíte na www.biooo.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.biooo.cz

Nedokážu posoudit, jak si tento krém poradí s vráskami, ale pocitově bych jej zařadila spíš do kategorie 20+ než 30+. Jeho textura je hodně lehká, nemastná a rychle se vpíjí. Ostatně i výrobce slibuje, že krém je především hydratační, a tyto vlastnosti mu rozhodně nelze upřít. Pokud máte po třicítce pleť spíš suchou, nasadila bych těžší kalibr, ale pro mastnou a smíšenou pleť dodá hydrataci, aniž by ji zatížil. Navíc má zcela přírodní složení, což je u pečující kosmetiky vždy plus. Celkově je moc příjemný, takže pokud nehledáte vyloženě krém určený na boj s prvními vráskami, klidně po něm sáhněte.

Známka jako ve škole: 2

Intenzivní liftingový krém Dermacol Bt Cell, 369 Kč (50 ml)

Intenzivní liftingový krém Dermacol Bt Cell, 369 Kč (50 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií

Krém od Dermacolu pleť po aplikaci opravdu trochu vypne a prozáří. Pokožka po něm nezůstává mastná a je hladší. Stačí ho jen malé množství, takže vám dlouho vydrží. Má jemnou příjemnou parfemaci. Poměr kvalita-cena-výkon je určitě dobrý, ale nemůžete od něj čekat, že vyhladí všechny vrásky.

Známka jako ve škole: 3

Zpevňující denní krém Weleda granátové jablko, 579 Kč (30 ml)

Zpevňující denní krém Weleda granátové jablko, 579 Kč (30 ml), koupíte na www.weleda.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Dosud jsem si Weledu spojovala především s přírodní kosmetikou na různé běžné použití, krém na zralou pleť je pro mě novinkou. Je příjemný, jemný, ale mohl by být výživnější. První dva týdny používání po pravdě řečeno žádný výrazný efekt nepřinesly. Oceňuji složení.

Známka jako ve škole: 3

Denní vyhlazující krém proti vráskám SPF 15 NovAge Ecollagen, Oriflame, 699 Kč (50 ml)

Denní vyhlazující krém proti vráskám SPF 15 NovAge Ecollagen, Oriflame; 699 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Velmi příjemný krém, který má hutnější konzistenci, ale dobře se roztírá a nezanechává pleť mastnou. Obsahuje peptidy, látky, které by měly být v boji proti vráskám velmi účinné. Já však ještě u žádného krému nezaznamenala, že by mi vrásky úplně vyzmizíkoval. Uznávám ale, že pleť po používání tohoto krému působila svěže.

Známka jako ve škole: 1

Omlazující péče Elixir Jeunesse Yves Rocher, 749 Kč (50 ml)

Omlazující péče Elixir Jeunesse Yves Rocher, 749 Kč (50 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách

U této řady nejspíš zůstanu i v budoucnu. I když je určena pro stárnoucí pleť, krémy nejsou vůbec hutné a mastné, jak tomu často bývá. Denní krém má příjemnou gelovo-krémovou konzistenci, krásně se vstřebává, pleť nezůstává mastná ani lesklá, nepne, je krásně hydratovaná. Po aplikaci nočního krému je ráno pleť viditelně svěží, odpočatá a nádherně pružná. Líbí se mi i příjemná svěží vůně, která mi připomíná zelený čaj.

Známka jako ve škole: 1

Aktivní liftingový krém Essenté, 780 Kč (50 ml)

Aktivní liftingový krém Essenté, 780 Kč (50 ml), koupíte na www.essente.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.essente.cz

Na tuhle českou značku jsem byla zvědavá a přistupovala k ní s trochou nedůvěry, protože jsem ji neznala. Ale jsem dost spokojená, protože krém podle mých zkušeností funguje velice slušně, i když s výrobky za mnoho tisíc korun se přece jen rovnat nemůže. Poměr cena výkon je skvělý, jen doporučuji jeho používání doplnit nějakým vyživujícím krémem.

Známka jako ve škole: 2

Bioaktivní omlazující krém Nobilis Tilia, 794 Kč (50 ml) 

Bioaktivní omlazující krém Nobilis Tilia, 794 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Přestože obsahuje velké množství olejů, nezanechává na pleti mastný film. Má lehkou konzistenci, rychle se vstřebává, příjemně nevtíravě voní. Pleť je po použití krásně hebká, projasněná, viditelně vyživená a vypnutá. Přesto ale necítíte takové to nepříjemné pnutí, jako tomu u některých omlazujících krémů bývá. Po delším používání jsem zaznamenala, že drobné vrásky zmizely úplně, ty hlubší jsou méně znatelné. 

Známka jako ve škole: 1

Puristry pleťový krém rakytník řešetlákový bio, 995 Kč (50 ml)

Puristry pleťový krém rakytník řešetlákový bio, 995 Kč (50 ml), koupíte na www.100percentpure.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.100percentpure.cz

Značka, která pro mě byla totální novinkou, takže jsem byla hodně zvědavá. Je to značka, která si zakládá na tom, že nepoužívá žádné syntetické látky, ale extrakty z rostlin. Tento anti-agingový krém obsahuje extrakt z rakytníku. Je velice příjemný, lehký a dobře se vstřebává. Má zajímavé, unisexové aroma, ze kterého je cítit příroda.

Známka jako ve škole: 1

Pleťový krém zelený čaj EGCG 100% Pure, 1150 Kč (40 ml)

Pleťový krém zelený čaj EGCG 100% Pure, 1150 Kč (40 ml), koupíte na www.100percentpure.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.100percentpure.cz

Další krém bez chemických složek, který obsahuje EGCG, což je zkratka velice silného extraktu ze zeleného čaje, který má silné antioxidační účinky, chrání pleť před škodlivým působením okolí. Není testován na zvířatech a je vhodný pro vegany. Jeho cena je jediným minus. Potom také potřeba mít rád bylinkové aroma, které je u tohoto krému zvláště výrazné.

Známka jako ve škole: 1

Pleťový krém LUSH Skin's Shangri LA, 1295 Kč (50 ml)

Pleťový krém LUSH Skin's Shangri LA, 1295 Kč (50 ml), koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách

Pět olejů, kakaové máslo a včelí vosk  tento krém je opravdu hutný, výživný a mastnější, ideální pokud hledáte něco, co do vaší pokožky napumpuje vláhu. Hodí se do zimních měsíců nebo pro suchou pleť, protože patří opravdu mezi těžší krémy. Směle po něm sáhněte, pokud jste 40 i 50+. Kromě funkčnosti má ještě jednu výhodu  naprosto dokonale voní!

Známka jako ve škole: 1

Anti-age krém Human+Kind, 1399 Kč (50 ml)

Antiage krém Human+Kind, 1399 Kč (50 ml), koupíte v parfumériéch Marrionaud
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumériích Marrionaud

Tahle značka má pro mě velice lákavý design na obalech, ale je i moc příjemná. Krém proti stárnutí má řidší konzistenci, možná proto, že je v pumpičce, ale vůbec to nevadí. Dobře se vstřebává a nezanechává pleť mastnou. Jediné, co mi nebylo moc příjemné, je jeho aroma.

Známka jako ve škole: 2

Aktivní krém Alcina, 1600 Kč (50 ml)

Aktivní krém Alcina, 1600 Kč (50 ml), koupíte v kosmetických salonech
Autor: archiv firem

Koupíte v kosmetických salonech

Pokud chcete sobě i své pleti dopřát, vsaďte na Alcinu. Krém je lehký a přitom účinný. Má lehce narůžovělou barvu a jemnou něžnou vůni. Skvěle funguje na jemné mimické vrásky. Dobře se roztírá a vstřebává. Můžete ho použít na den i na noc. Pleť je po něm hladká a vláčná.

Známka jako ve škole: 1

Natinuel Firmin 30, 1650 Kč (50 ml)

Natinuel Firmin 30, 1650 Kč (50 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Krém Firmin neobsahuje parabeny a alergeny, takže se hodí i pro citlivou pleť. Neobsahuje žádnou parfemaci, což je dobré pro pokožku, ale já mám ráda, když krémy voní. Balení je aplikátor v pumpičce, takže ne klasický kelímek. Tento způsob je super, protože si do krému nezanesete žádné bakterie, ale musíte se celou dobu modlit, aby se pumpička nerozbila. Krém má moc příjemnou strukturu, rychle se vstřebá a na pokožce udělá hladký film, který se nelepí. Bála jsem se, aby se mi po nanesení make-upu neudělaly malé žmolky, ale zafungoval skvěle. Pleť po něm byla viditelně vyhlazená a vypnutá.

Známka jako ve škole: 2

Pečující pleťový krém s anti-age účinkem Kiehl´s, 1780 Kč (50 ml)

Pečující pleťový krém s anti-age účinkem Kiehl´s, 1780 Kč (50 ml), koupíte na www.kiehl.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.kiehl.cz nebo v kamenných prodejnách

Tohle je můj nový kosmetický favorit, a až mi dojde, budu hodně smutná. Zpočátku mě trochu zklamal, protože se prodává jako anti-age krém a já jsem zvyklá, že ty opravdu dobré účinkují tak, že to skoro vidíte. Tady se to sice nedalo poznat hned, ale po několika týdnech používání pleť vypadá lépe a hlavně není vůbec suchá, což mě nějaký čas trápilo. Většina krémů pomohla jen na chvilku, tento to dokázal dlouhodobě.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...