Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Umíte si umýt vlasy? Tyhle chyby děláte nejspíš i vy!

  • 16. října 2018 | 06:00

    Možná si říkáte, že na tak banální věci, jako je mytí vlasů, přece nejde nic zkazit. My vás ale rychle vyvedeme z omylu! Chcete, aby vaše vlasy byly zdravé, lesklé a nelámaly se? Pak se musíte okamžitě vyvarovat těchto chyb!

    Přestože je mytí vlasů naprosto přirozenou součástí hygieny každého z nás, ještě to neznamená, že si vlasy myjeme naprosto správně. Jaké jsou nejčastější chyby při mytí vlasů? Čtěte dál!

  • Vlasy myjete každý den

    Autor: shutterstock.com

    Pokud si vlasy budete mýt každý den, budete přicházet o jejich přirozené oleje, a tím je budete ničit. Neustálým mytím způsobíte, že místo toho, aby byly lesklé a zdravé, budou suché a budou se více lámat. Vlasy proto myjte každý druhý až třetí den. Pokud se vám vlasy rychleji mastí, použijte ke kořínkům suchý šampon.

  • Používáte špatný šampon

    Autor: shutterstock.com

    Vlasová kosmetika by měla odpovídat typu vašich vlasů. Proto vybírejte šampony podle toho, jestli máte vlasy suché, barvené nebo rychle se mastící. Šamponu navíc stačí jen malé množství, to do pokožky hlavy jemně a krouživými pohyby vmasírujete a následně pečlivě vymyjete. Špatně vymytý šampon vlasy zbytečně zatěžuje, a ty se pak rychleji mastí.

  • Nepoužíváte kondicionér

    Autor: istock.com

    Na kondicionér byste neměla zapomínat. Vlasy pokrývá jemným povlakem, který vyplní trhlinky na povrchu vlasu, jež vznikají chemickým ošetřením. Dodá vlasům lesk a usnadní jejich následný styling. Zapomínat na něj můžete pouze v případě, že jsou vaše vlasy bez chybičky, nejsou barvené nebo jsou velmi krátké. Pokud mají vaše vlasy tendenci plihnout, nanášejte kondicionér pouze do délek a nechte ho minutu působit.

  • Myjete si vlasy příliš teplou vodou

    Autor: istock.com

    Voda by neměla být ani příliš horká, ani studená. Horká voda může udělat stejnou neplechu jako žehlička, fén nebo kulma. Je pro vlasy škodlivá a může podpořit tvorbu mazu. Vlasy proto oplachujte teplou vodou, díky které smyjete veškerý šampon, a následně je propláchněte studenější vodou. Ta vlas uzavře a dodá mu lesk.

  • Vlasy drhnete ručníkem

    Autor: istock.com

    Po umytí není vlasy potřeba zuřivě drhnout ručníkem, aby byly co nejrychleji suché. Drhnutím dochází k poškození vlasového vlákna a trpí tím také pokožka hlavy. Stačí z nich přebytečnou vodu pouze jemně vymačkat a následně použít regenerační olej.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.