Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test hydratačních krémů pro každý typ pleti: Které doopravdy fungují?

17. srpna 2017 | 06:00

Hydratační krémy jsou nezbytnou součástí péče o pleť, to víme všechny. Ale někdy trvá dlouho, než najdeme nějaký, který funguje a zároveň pleti sedí a nezpůsobuje jí nějaké potíže. Jak dopadly tyto výrobky v našem redakčním testování? 

Kosatcový denní krém Weleda, 339 Kč (30 ml)

Kosatcový denní krém Weleda, 339 Kč (30 ml). Koupíte na www.weleda.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Ne každý přípravek od této značky mi voní, kosatec se mi ale trefil do vkusu. Byl dostatečně mastný, takže jsem cítila, že suchá pokožka dostane to, co potřebuje, dobře se roztíral, vsakoval se a pleť zjemňoval. Nezanechával film. Ze všech aktuálně testovaných krémů mé pleti vyhovoval Iris od Weledy nejvíce.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační pleťový fluid se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou Manufaktura, 249 Kč (50 ml)

Hydratační pleťový fluid se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou, Manufaktura, 249 Kč (50 ml). Koupíte na www.manufaktura.cz

Autor: archiv firem

Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v prodejnách

Hydratační fluid od Manufaktury si mne získal jemnou nevtíravou vůní, která mi chvíli připomínala až lékařskou kosmetiku. A to mi dodává pocit, že na svou citlivou pleť nepatlám víc věcí, než je potřeba. Krém byl opravdu lehký, jak sliboval. Konzistencí připomíná spíše mléko, dobře se roztírá a má pleť ho vstřebala okamžitě. Po aplikaci zůstala jemně, ale opravdu jemně napnutá a hydratovaná. Protože mám pleť sušší, musela jsem sem tam použít ještě olej. Jinak jsem byla s výrobkem spokojena.

Známka jako ve škole: 1

Pleťový krém Georgeous, LUSH, 1995 Kč (50 ml)

Pleťový krém Lush Georgeous, 1995 Kč (50 ml). Koupíte na www.lush.com.

Autor: archiv firem

Koupíte na cz.lush.com nebo v prodejnách

Velmi lehký pleťový krém, který dokonale hydratuje a zanechává pokožku hebkou a vyživenou. Je plný přírodních, za studena lisovaných olejů a pleť je hned po jeho použití zklidněná. Okamžitě se vsákne, jemně voní a absolutně nedráždí. Cena je tak vysoká právě kvůli koktejlu z přírodních ingrediencí. I tak jsou ale dva tisíce za krém, přestože je přírodní a skvělý, na můj vkus moc. Proto musím, ač nerada, snížit známku.

Známka jako ve škole: 2

Sérum s hydroefektem Lavera, 329 Kč (30 ml)

Sérum hydro efekt, Lavera, 329 Kč (30 ml).

Autor: archiv firem

Koupíte na www.organictime.cz

Lavera je pro mne přírodní kosmetika, která je cenově dostupná, to je mi sympatické v první řadě. A pak také to, že výrobky většinou splní to, co od nich člověk očekává. Stejně tomu bylo i u hydratačního séra. Dobře se roztíralo a má pokožka ho rychle vstřebala. Citlivé kůži vyhovovalo, neštípalo ani nepálilo, mám pokožku ale poměrně suchou a hydratovat by mohlo trochu více.

Známka jako ve škole: 2

Hedvábný hydratační krém Cocoon Cream, Marionnaud, 459 Kč (50 ml)

Hedvábný hydratační krém Marionnaud Cocoon Cream, 459 Kč (50 ml). Koupíte na www.marionnaud.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.marionnaud.cz

Příjemný krém, který má velmi lehkou strukturu, mě překvapil výraznou vůní, která dokonce trochu dráždila mé oči. Hydratace byla sice navzdory jemné konzistenci dostatečná a oči přestaly po chvíli pálit, ale láska to není.

Známka jako ve škole: 3

Arganový krém s přírodním skvalenem Nobilis Tilia, 444 Kč (50 ml)

Arganový krém s přírodním skvalanem, Nobilis Tilia, 444 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.nobilis.cz

Oblíbená značka, která mě skoro nikdy nezklame. Tentokrát jsem měla pocit, že krém není moc hutný. Já osobně mám extrémně suchou kůži a zejména v okolí očí jsem cítila nepříjemný tah. Jinak ale krém vůbec nedráždí, což je v mém případě spíše zázrak.

Známka jako ve škole: 2  

Hydratační gel-krém Aquabeauty, Dermacol, 249 Kč (50 ml)

Hydratační gel-krém Aquabeauty, Dermacol, 249 Kč (50 ml). Koupíte v drogériích.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drpogerií nebo na www.dermacol.cz

Krém má jemnou strukturu, nepálí ani v okolí očí, příliš nevoní. Za mě krém první volby, který vás nenaštve. Hydratuje spíše nenápadně, takže určitě nemáte pocit mastnoty.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační a zklidňující emulze Creme Fraiche de Beauté, Nuxe, 620 Kč (50 ml)

Hydratační a zklidňující emulze Creme Fraiche de Beauté, Nuxe, 620 Kč (50 ml). Koupíte na www.nuxe-kosmetika.cz

Autor: archiv firem

Koupíte na www.nuxe-kosmetika.cz

Hydratační pleťová emulze od Nuxe je z 89 procent tvořena pouze přírodními složkami. Což pro mě, která má citlivější pleť, je velmi příjemné zjištění. Krém se dobře roztírá a rychle se vsakuje, pokožka nezůstává mastná, ale naopak je příjemně vláčná a neleskne se. Navíc stačí pouze trocha na to, abyste si ho rozetřela.

Známka jako ve škole: 1

Růžový vyhlazující hydratační krém Weleda, 459 Kč (30 ml)

Růžový vyhlazující hydratační krém Weleda, 459 Kč (30 ml). Koupíte na www.weleda.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Tento růžový hydratační krém je určen pro extrémně vysušenou pokožku. Obsahuje totiž i hydratační oleje, které dokážou perfektně hydratovat, ale pokud máte normální pleť, tak by vám to mohlo spíše uškodit. Z toho důvodu je důležité po něm sáhnout skutečně ve chvíli, kdy je vaše pokožka vysušená od sluníčka a potřebuje SOS záchranu, případně tehdy, pokud na suchou pokožku často trpíte.

Známka jako ve škole: 1

Lehký hydratační krém Nivea, 105 Kč (40 ml)

Lehký hydratační krém Nivea, 105 Kč (40 ml). Koupíte v drogériích.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Po tomto krému jsem sahala jako po záchraně. Po létě tedy rozhodně nepatřím k těm, které mají pleť dokonale vyčištěnou od sluníčka – a nikde ani pupínek. Naopak, vyskákalo mi akné, a tak mám – trochu zbytečný – strach používat jakékoliv silnější krémy, aby mi póry ještě více neucpaly. Tento krém Nivea je ale skutečně lehký, příjemně se nanáší, pleť mám po dlouhodobějším používání opravdu zklidněnou, jen mám pocit, že nehydratuje tak, jak bych si představovala.

Známka jako ve škole: 3

Hydratační krém Hydrabio Perfecteur SPF 30, Bioderma, 435 Kč (40 ml)

Hydratační krém Hydrabio Perfecteur SPF 30, Bioderma, 435 Kč (40ml). Koupíte v lékárnách.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren

Biodermu mám zkrátka ráda a ještě nikdy mě nezklamala. Samozřejmě jsou krémy nabitější účinnými látkami, po jejichž použití se cítím o pět let mladší, ale vadí mi na nich cena a často i různé vedlejší účinky v podobě pálení a podobně. S Biodermou jsem podobné potíže nikdy neměla a její pravidelné používání mé pleti svědčí, za plus považuji jemnou neparfemovanou konzistenci, která se dobře roztírá.

Známka jako ve škole: 2

Projasňující krém Nobilis Tilia, 519 Kč (50 ml)

Projasňující krém Nobilis Tilia, 519 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.nobilis.cz

Výborná záležitost, krásně se vstřebává a pleť skutečně projasňuje, což oceňuji, protože mám poslední dobou sklony k suché pleti. A tenhle krém problém vyřešil, aniž by kůži jakkoli dráždil, a to ji mám hodně citlivou. Bála jsem se ucpávání pórů, ale zbytečně. Praktickému balení s pumpičkou by více slušel skleněný flakonek, ale jinak bez výtek.

Známka jako ve škole: 1

Mandlový hydratační krém Weleda, 379 Kč (30 ml)

Mandlový hydrtační krém Weleda, 379 Kč (30 ml). Koupíte na www.weleda.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Tenhle krém jsem si oblíbila jako noční, coby denní mi přišel trochu hutný, ale byl to spíš jen pocit, roztírá i vstřebává se hodně dobře. Veliké plus dávám za složení bez chemických konzervantů, parfémů a minerálních olejů. Jen to balení by mohlo být větší, 30 ml člověk spotřebuje vážně brzy, kvůli tomu známku snižuji.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační krém AQUAporin Active, Eucerin, 555 Kč (50 ml)

Hydratační krém AQUAporin Active, Eucerin, 555 Kč (50 ml). Koupíte v lékárnách.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren

Hydratační krém Eucerin má tužší konzistenci, jak je u produktů od Eucerinu už zvykem. Přesto se dobře roztírá a hlavně plní svou funkci – hydratuje. Pleť byla po jeho používání oživená a vláčná. Vzhledem k tomu, že obsahuje ochranný faktor 25, je ideální na ranní používání, i když výrobce uvádí, že je vhodné ho používat večer. Trochu zklamáním může být pro někoho to, že Eucerin je neparfémovaný a při bližším přivonění může být aroma krému až nepříjemné. Bonusem je naopak to, že i když mám hodně citlivou pokožku, vůbec nebyla po jeho používání podrážděná. Dalším malým plusem u Eucerinu hodnotím i zkvalitnění designu kelímku, který v minulosti poněkud zaostával za konkurencí.

Známka jako ve škole: 1

Krém se sfingolipidy For Life & Madaga, 323 Kč (50 ml)

Krém se sfingolipidy, For Life & Madaga, 323 Kč (50 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.cz

Na krému na první pohled zaujme jeho balení s praktickou pumpičkou, která ho dávkuje v přiměřeném množství. Z hlediska hygieny je to dokonalá věc. Krém je určený pro zralou pleť od 30 let. Používala jsem ho ráno i večer a pleť po něm nebyla mastná, dobře se roztíral a cítila jsem, že je kůže jemnější, pružnější a vláčnější. Vůně je přirozená, příjemná, žádné chemické cvičení. Nemůžu napsat nic proti.

Známka jako ve škole: 1

Denní omlazující krém s růžovým olejem Le Chaton, 483 Kč (50 g)

Denní omlazující krém s růžovým olejem, Le Chaton, 483 Kč (50 g). Koupíte na www.lachevre.eu.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.lachevre.cz

Je to velice příjemný krém, trochu hutnější než jiné hydratační krémy, ale pleť zanechává nádherně vláčnou. Obsahuje protein a tuk z kozího mléka, takže přestože je v něm obsažen i olej z růží, stále je z něho cítit typické kozí aroma. Kdo ho nemá rád, bude si asi těžko zvykat.  

Známka jako ve škole: 1

24h hydratační gelový krém Rituals, 770 Kč (50 ml)

24h hydratační gelový krém, rituals, 770 Kč (50 ml). Koupíte na www.rituals.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách

Absolutně úžasná záležitost. Má spíše gelovou strukturu, je velice lehký, pleť je okamžitě „šťavnatější“. Obsahuje modrý zázvor, který pochází z Asie, a ten by měl pomáhat k tvorbě kyseliny hyaluronové v pleti. Krásně voní a na léto je ideální.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační 24hodinový krém s aloe vera a kys. hyaluronovou Ryor, 109 Kč (50 ml)

Hydratační 24hodinový krém s aloe vera a kys. hyaluronovou, Ryor, 109 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.ryor.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Krém od Ryoru jsem si oblíbila z několika důvodů. Prvním z nich je praktická pumpička. Druhým je svěží, originální vůně a třetí důvod je ten nejdůležitější: skvěle mou pleť hydratoval. Při prvním nanesení mě trochu pleť pálila a zčervenala mi. Byla jsem tedy zklamaná, ale dala jsem mu druhou šanci. Po dalším nanesení se to už neopakovalo a já jsem s ním nadmíru spokojená. Má lehkou konzistenci, která se rychle vstřebává.

Známka jako ve škole: 1-

Denní krém Aqua Bomb, Garnier, 159,90 Kč (50 ml)

Denní krém Aquabomb, Garneir, 159,90 Kč (50 ml). Koupíte v drogériích.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Kombinace hydratace a antioxidantů ze superovoce mě zaujala na první pohled. Krém od Garnier má lehkou, gelovou texturu, takže se skvěle vstřebává. Díky tomu je podle mě ideální na léto. Používala jsem ho opravdu dlouho a musím uznat, že po delším používání byla pleť mnohem jemnější, sjednocenější a netrápila mě suchá místa. Líbilo se mi i to, že po nanesení nezanechá pocit mastnoty a je skvělý pod make-up.

Známka jako ve škole: 1

Noční krém Aqua Bomb, Garnier, 159,90 Kč (50 ml)

Noční krém Aquabomb Garnier, 159,90 Kč (50 ml). Koupíte v drogériích.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Denní krém jsem používala v kombinaci s tím nočním. Výrobce uvádí, že krém dokáže hydratovat pleť až do hloubky pěti vrstev pokožky. To nemohu přesně posoudit, ale má pleť byla spokojená! Jeho textura je také gelová a pod prsty na pleti se úplně rozpouští a je až vodová. Noční krém zanechá na pleti jemný film, ale to na noc vůbec nevadí. Alespoň mám intenzivnější pocit hydratace.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační krém Nobela, Nobilis Tilia, 269 Kč (50 ml)

Hydratační krém Nobela, Nobilis Tilia, 269 Kč (50 ml). Koupíte na www.eshop.nobilis.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.nobilis.cz

Tento krém spadá do přírodní kosmetiky, což je jedna z výhod. Další výhodu objevíte hned po jeho nanesení, pleť je totiž okamžitě až neuvěřitelně sametově hebká. Krému ani nemusíte dávat na pleť hodně, je mastnější, a tak stačí troška na celou pleť. Já vidím jedinou nevýhodu v jeho vůni, osobně moc nemusím vanilku a krém je jí poměrně hodně navoněn.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační gel na den a noc Hydra Végétal, Yves Rocher, 379 Kč (50 ml)

Hydratační gel na den a noc Hydra Végetal, Yves Rocher, 379 Kč (50 ml). Koupíte na www.yves-rocher.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách

Hydratační krém od Yves Rocher je učiněný zázrak. Má neuvěřitelně příjemnou vůni a jemné nemastící složení. Pokožku umí opravdu nadopovat vodou, a to nejspíš díky tomu, že obsahuje mízu z agáve a vodu z vilínu. Navíc od doby, co ho pravidelně používám, zmizely i nejrůznější nedostatky pleti. Použít se může univerzálně po odlíčení na noc nebo ráno před nanesením make-upu. Krém je pro mě nyní nedílnou součástí mé každodenní péče o pleť.

Známka jako ve škole: 1

Denní hydratační krém s tvarohem La Chévre Épiderme, 325 Kč (50 g)

Denní hydratační krém s tvarohem La Chévre Épiderme, 325 Kč (50 g). Koupíte na www.lachevre.eu.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.lachevre.cz

Krém je to velmi lehký a jemný, bez parfemace, pro citlivou a reaktivní pleť je tedy naprosto ideální. Líbí se mi také praktický pumpičkový aplikátor. Co se týče hydratace, na mou smíšenou pleť to ale nebylo tak ideální. Některé dny jsem nanášela i dvě vrstvy, abych měla pocit hydratované pleti. Celkový dojem mám ale dobrý.

Známka jako ve škole: 2

Zklidňující vyživující krém proti začervenání Hydra Specialist,  L'Oréal Paris, 169 Kč (50 ml)

Zklidňující vyživující krém proti začervenání Hydra Specialist, L'Oréal Paris, 169 Kč (50ml). Koupíte v drogeriích.

Autor: a

Koupíte v síti drogerií

Večer bych bez řádně odlíčeného a následně namazaného obličeje už snad ani neusnula. Tento krém si nemůžu vynachválit! Příjemně hydratuje, nelepí, rychle se vstřebává. Jediné, co bych mu vytkla, je jeho balení. Nerada totiž krém nabírám pomocí prstů z kelímku.

Známka jako ve škole: 2

Krém Hydro-nutritive, For Life & Madaga, 399 Kč (50 ml)

Krém Hydro-nutritive, For Life & Madaga, 399 Kč (50 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.cz

Krém, který mi vyhovuje od prvního použití. Aplikace pomocí pumpičky je pro mě ideální, stejně jako jeho konzistence i příjemná vůně. Naučila jsem se ho používat nejen před spaním, ale i ráno před nalíčením, protože vůbec nemastí.

Známka jako ve škole: 1

Gelový krém Hydro.Energy Moisture Boost, Declaré, 849 Kč (50 ml)

Gelový krém Hydro.Energy Moisture Boost, Declaré, 849 Kč (50 ml). Koupíte na www.fann.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.fann.cz

Hydratační krém od Declaré je svou strukturou spíš gel než krém, je velmi lehounký a téměř okamžitě se vpije. Pokožka obličeje je po jeho nanesení krásně hebká a svěže voní. Na denní použití je naprosto ideální, protože na něj můžete okamžitě nanést make-up. Já bych klidně uvítala krém trochu bohatší a hutnější.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační krém Hydra Essentiel Cream SPF 15, Clarins, 1007 Kč (50 ml)

Hydratační krém Clarins Hydra Essentiel Cream SPF 15, 1007 Kč (50 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte v síti parfumerií

Clarins Hydra Essentiel je opravdu velká pecka! Nevím, jak bych popsala jeho vůni, asi jako mýdlová pěna nebo čerstvě vyprané prádlo, prostě voní čistotou, a to já miluji. Je docela dost hutný, takže jsem ho používala na noc. Testovala jsem ho v létě, kdy jsem své pleti dopřávala hodně sluníčka, takže jsem si vždy večer po odlíčení nanesla pořádnou dávku na obličej i dekolt. Cítila jsem, že je po jeho použití má pleť opravdu vyživená a pružná.

Známka jako ve škole: 1*

Anti-age péče po opalování Sothys, 1620 Kč (50 ml)

Anti-âge péče po opalování Sothys, 1620 Kč (50 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte na www.sothys.cz

S hydratačním krémem speciálně po opalování jsem se setkala poprvé. Hezky voní, na mě možná až moc silně, ale vůně je opravdu příjemná, takže to nevadí. Má ideální strukturu krému, protože je sice krémový, ale hezky se vpíjí do pokožky. Obličej si záměrně před sluníčkem chráním, ale přece jen se slunci neubráním a je pravda, že toto léto mám obličej opálenější než obvykle – a je to určitě i zásluhou krému Sothys, který opálení podporuje a prodlužuje. Navíc má anti-age složky, které se po slunění víc než hodí.

Známka jako ve škole: 2

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...