Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tento týden v Ulici: Rozpad manželství, kruté procitnutí a nebezpečná bojovka

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
17. října 2022 | 14:06

Vše, co v životě děláme, má nějaký dopad na naše okolí i nás samé. Trpké ovoce svých činů tak sklízí Karla, ale ani Anežka to nemá lehké a i Adam a Šimon si potřebují udělat jasno. Jak to všechno dopadne?

Manželství Máry a Karly se otřásá v základech kvůli Jakubovi, který evidentně dosáhl svého – rozbil Karle rodinu. Samotná Karla se nyní snaží zachránit, co se ještě zachránit dá. K tomu musí řešit své soukromí i v práci se šéfem, jenž je Jakubovým strýcem. Aby toho nebylo málo, v Márovi to vře jak v natlakovaném papiňáku, takže je jen otázkou času, kdy znovu vybuchne.

Adam se v tom začíná docela plácat, protože se do té, jejíž totožnost přede všemi tají, zřejmě zamiloval. Věří, že je to oboustranné, nyní ho ale čeká nemilé prozření. Náhodou zjistí, že je v tom asi sám, že vzájemné city nejsou takové, jak si myslel a jak by si přál. A tak se rozhodne do toho říznout, aby měli s dotyčnou mezi sebou jasno.

Anežka, Žofka a Svatka nyní čelí doma i ve škole následkům experimentu s jointem. Zejména Anežka a Žofka to schytávají od rodičů takovým způsobem, že to poznamenává i jejich přátelství. Přestože to byla Žofka, kdo brko do školy přinesl a holky hecoval, aby ho společně vykouřily, odnáší to nyní hlavně Anežka, jež se pomalu, ale jistě loučí se svými sny. Navíc se zdá, že přichází i o Žofku coby kamarádku, protože ta má kvůli ní nyní doma peklo.

Lumír by byl rád, kdyby Lexík vzal Kateřinu konečně na milost. Jenže tohle velké přání se mu zatím ne a ne splnit, byť to chvílemi vypadá hodně nadějně. Lumír se ale nevzdává. Dnes podnikne další pokus, jak ty dva sblížit. A půjde na to opravdu rafinovaně. Společně podniknou výlet do přírody, který Lumír okoření i malou bojovkou. Ovšem nebyl by to on, aby se mu to trochu nevymklo z rukou a z bojovky se nestalo jedno velké dobrodružství.

Šimon nechce na Romana a Viktora, kteří ho šikanují, žalovat. Mlčí dokonce i před nejlepším kamarádem Michalem. Sám už ale teror těchto dvou školních mazáků přestává zvládat. Kluci ho tyranizují takovým způsobem, že se to podepisuje na jeho psychice i chování nejen ve škole, ale také doma. Šimon z nich má už regulérně strach, bojí se chodit do školy, snaží se uniknout, jak to jen jde. Jenže tihle grázlové si na něj počíhají dokonce i u jeho domu.