Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Magdin rozchod, Skyleřino temné tajemství a Gábinina vzpoura

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
22. srpna 2022 | 12:00

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, seriál Ulice naopak nabírá na obrátkách. Před týdnem odstartovala jeho osmnáctá sezona díly plnými emocí a zvratů. Také tento týden je v Ulici dějově hodně nabitý. V nových epizodách se budou odvíjet příběhy Nyklových, Gábiny, Blanky, Františka, Klímových či Magdy a jejich blízkých.

Právě u Magdy to bude tento týden opět jako na houpačce. Samozřejmě zase kvůli Prokopovi, jenž si prázdninový pobyt v Portugalsku ještě prodloužil, aniž by dal Magdě cokoliv vědět. Jednoduše se odstřihl a nekomunikuje, tedy až na jeden pohled s textem, který se dá vykládat různě. Dle Magdy je to naprosto jasné – rozchod. Opravdu to tak bude? Jak dopadne jejich shledání po dvouměsíčním odloučení?

Nikomu se nechce přiznávat prohry, zklamání, rozčarování, zvláště ve chvílích, když to bezprostředně prožívá. Podobně je na tom také Františkova expartnerka a máma jeho syna Skyler, která se minulý týden zničehonic objevila v Praze pořádně rozhozená a namíchnutá na svého současného partnera Dirka. Nemůže mu přijít na jméno, za těch pár dní, co je v Čechách, rozhodně nevychladla. Spíše naopak. Čím více se Dirk snaží kontaktovat ji nebo její blízké včetně malého Chrise, tím více Skyler zuří. Teprve nyní ale Františkovi přizná, co se vlastně stalo, proč reaguje tak vyhroceně.

Když je rozchod jako blesk z čistého nebe, je to vždy obrovská rána, s níž se člověk jen těžce vyrovnává. Podobně je na tom také Kristýna, které dal Denis minulý týden kopačky právě ve chvíli, kdy mu chystala velkou narozeninovou párty. Zatímco Denis už byl zaláskovaný jinde, Kristýna neměla nejmenší tušení, že je mezi nimi něco v nepořádku. Teď hledá vinu samozřejmě u sebe. Vyčítá si, že o Denise přišla kvůli intenzivní přípravě na maturitu a přijímačky na vysokou školu, že spolu nepodnikali tolik věcí jako dřív. Nic jiného ji prostě nenapadá.

Vanda je přesvědčená, že Luděk je pro ni prostě terno. Vždyť i hvězdy jí to potvrdily. Má to ale malý háček. Vanda by byla ráda, kdyby se její vztah s Luďkem vyvíjel přece jen o něco rychleji a trochu jiným směrem. Luděk už dávno bydlí ve svém bytě, ale jí zatím společné bydlení nenavrhl, byť se to přímo nabízí. Vanda však není z těch, které by jen čekaly v koutě. Naopak se opět pokusí jít svému štěstí naproti. A tak se znovu bude snažit, aby Luďkovi došlo, že ona je tím pravým pokladem, který v jeho domácnosti ještě chybí.

Gábina se v poslední době snaží o velké změny ve svém životě, aby nemusela prožívat to, co na jaře. Najela na zdravý životní styl, pokouší se nestresovat se, ubrat trochu plyn v práci, najít si čas na sebe, na relax, na cvičení, na své blízké, zejména na Šimona a Jirku Hermana. Stačí ale jeden telefonát z Německa, aby se rázem ocitla tam, kde byla dříve. Opět upřednostní práci na úkor sebe sama a svých plánů. Vzápětí jí to však dojde a rozhodne se s tím něco udělat. Podpořena Veronikou se vzepře tomu, co se od ní očekává... K čemu se Gábina odhodlá?