Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kde najít toho pravého, když se vám to stále nedaří?

14. října 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Toužíte po osudovém partnerovi, ale ani přes několik vážných vztahů se vám stále nepodařilo najít toho pravého? Zejména po oslavení 30. narozenin již mnoho žen začíná propadat beznaději. Nic ale není ztraceno.

Času máte stále na rozdávání

V první řadě je nutné si uvědomit, že doba pokročila ve všech směrech. Stále více žen rodinný život dokonce úmyslně odkládá a dává přednost kariéře. Zatímco generace vašich rodičů považovala za samozřejmé, aby dívka mezi dvacátými a třicátými narozeninami dostala zásnubní prsten a zamířila k oltáři, dnes tomu tak zdaleka není. Svého zásnubního prstenu se jistě dočkáte, není ale ostudou, když přijde o něco později – hlavně, když vám jej dá ten pravý.

Také z hlediska početí potomka nemusíte mít obavy. S věkem matky sice roste riziko komplikací, tento růst ale není raketový. Ani potomci po třicítce dnes nejsou nic neobvyklého – naopak jde o stále častější jev. A stále častěji vídáme i početí prvního potomka po čtyřicítce. Když budete žít podle zásad zdravého životního stylu a udržíte se v kondici, mateřství si naplno užijete – se svými dětmi dokážete udržet krok – i v relativně pozdějším věku. Není důvod mít z něčeho strach.

Pomohou vám přátelé či kolegové?

Nebudeme si ale nic nalhávat. Jedno z nejlepších období pro seznamování již máte za sebou. Takřka denně poznáte nezadané protějšky během studií. Nenuceně se s nimi můžete seznámit během výuky i během mnoha akcí při studiu nebo prostě během bujarého studentského života. Toto nespoutané období navazování vztahů – včetně těch romantických – prostě přeje. Jenže pak přijde konec studijních let a tyto zdroje doslova přes noc vyschnou.

Novou šancí je zaměstnání. Opět se dostanete do okruhu zcela nových lidí, jenže stále větší procento z nich je zadaných, často dokonce ve svazku manželském. Také věkově už jsou rozdíly větší – na rozdíl od studia se nepotkáváte jen se svými vrstevníky.

Na řadu proto přichází seznamování přes kolegy, přátele a příbuzné. Často totiž někdo má mezi přáteli, kolegy a příbuznými někoho „single“, kdo by se k vám mohl skvěle hodit. Dejte jim najevo, že byste občas stáli o nějaký tip a možnost setkání. Třeba nenápadně ve větším okruhu lidí na zahradní sešlosti.

Internetové seznamky nejsou jen pro „exoty“

Vyhýbáte se seznámení po internetu? Na internetových seznamkách se zdaleka nevyskytují jen lidé, kterým byste se měli vyhnout. Obezřetnost je samozřejmě na místě, ale to platí ve všech životních situacích – ne pouze na internetu. Na něm se naopak nachází tisíce lidí, kteří také někoho hledají. Jsou zcela normální, vychovaní, vzdělaní a hezcí! Prostě jen zatím neměli to štěstí a podobně jako vy v životě nepotkali osudového partnera. Proč nezkusit štěstí právě zde? Za pokus nic nedáte. A než se nadějete, uslyšíte svatební zvony.