Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tento týden v Ulici: Drtivé zprávy pro Gábinu a šokující odhalení pro Prokopa

14. března 2022 | 09:11

Tento týden v Ulici bude zase napínavý. Sára se zamotá se svými starými kumpány a nebude vědět, jak z toho ven, Gábina obdrží zprávy z nemocnice a všechno se tím změní. Blanka s Evženem žijí domněnkami místo toho, aby si ve všem udělali jasno, a Prokop obdrží návrh, který ho pořádně šokuje.

Ne každému se podaří udělat tlustou čáru za temnou minulostí a začít znovu, jinak, s čistým štítem, který si pak je potřeba i udržet. O to se už nějaký čas snaží také Sára, která má díky Anče a Danovi, za něhož se na začátku roku provdala, dobře našlápnuto ke změně k lepšímu. Teď ji však čeká docela velká zkouška. Do života se jí totiž vrátila temná hrozba v podobě Ričího a Fógla, kumpánů z bývalé party, kteří ji nenechají na pokoji. Mají ji v hrsti, hodlají si u ní vybrat dluh za mlčenlivost. Tím jí způsobí nepříjemné komplikace nejen v bistru, ale také doma.

Jsou pozvání, která udělají radost a která se neodmítají, byť v první chvíli vyzní trochu jinak, než jak jsou míněna. Mezi ně se řadí také to od Jirky Hermana učiněné Gábině. Přestože by se mohlo zdát, že se v tomto případě jedná o klasiku typu z nouze ctnost, opak je pravdou. Ti dva se na dnešní večer, na kterém budou mít jako pár svým způsobem velkou premiéru, opravdu těší. Gábina neponechá nic na náhodě, s přípravami začne už dopoledne. Jenže stačí jeden jediný telefonát z nemocnice, aby se jí život obrátil vzhůru nohama.

Video se připravuje ...
Drbárna z ULICE: Dotěrný ex na scéně • VIDEO: Videohub

Blanka si myslí, že Evžen chodí s Vandou, Evžen zase, že Blance nestojí ani za to, aby mu řekla, co se u ní doma děje. Vanda si už nějaký čas staví vzdušné zámky ohledně Evžena, protože horoskopy přece nelžou. Na přímého Evžena, který má rád ve věcech jasno, je toho už nějak moc. Když se náhodou potká s Blankou, bouchnou mu saze a pěkně od plic jí řekne, co si o tom všem myslí. Evžen však není jediný, kdo se do Blanky pustí. Došlápne si na ni i Vanda, která má pocit, že jí Blanka stojí v cestě ke štěstí s Evženem.

Zavolat, nebo nezavolat, to řeší spousta lidí, kteří nevědí, jak na tom u toho druhého právě jsou. Přesně v takové situaci se nyní nachází také Jakub, který bojuje už několik dní s pokušením zvednout telefon a ozvat se Karle. Po jejich posledním setkání se však zařekl, že to udělá, až bude mít hotové scénáře, byť by ji rád viděl mnohem dřív. Možná i proto se jeho oblíbeným místem stala Coolna, kde má šanci Karlu náhodou potkat. Když se jeho přání konečně splní, beze zbytku toho využije, aby dal Karle najevo, co k ní cítí. Navíc má i skvělou záminku nalákat ji do svého ateliéru, kde na ni čeká velké překvapení.

Čas je skvělý pomocník, když člověk potřebuje vychladnout a opět se vrátit nohama pevně na zem. V případě Prokopa a Magdy se ale zdá, že jenom čas nestačí. Od chvíle, kdy Prokop prozradil Magdě své city, je mezi nimi napětí, které se neustále zvětšuje. Ti dva se navzájem přitahují, i když Magda se tomu kvůli Mirkovi zuby nehty brání. A právě Mirek jí to ještě více ztíží, když požádá Prokopa o jednu poměrně zásadní věc, která se týká i jí. Tím se nejen Prokopovi postará o pořádný šok, čemuž bude odpovídat i jeho bezprostřední reakce... Jakou prosbu má Mirek na Prokopa? A jak na to zareaguje později Magda, až se to dozví?