Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co vás čeká v Ulici v nové sezóně? Odvede nový krasavec Karlu Márovi a kdo se vrátí po letech?

20. prosince 2021 | 13:35

Jaro se v Ulici ponese ve znamení silných příběhů, jež chytnou za srdce. Jejich mottem je láska i odhodlání nepoddat se osudu, který rozdal ne právě nejlepší karty. Přestože se na první pohled zdá, že je situace beznadějná nebo že se láska otočila zády k těm, kteří po ní touží, důležité je nevzdat se, věřit, že opět bude lépe, a spolehnout se nejen na sebe, ale i na své blízké – rodinu a přátele, kteří často pomůžou v těch nejtěžších situacích.

Hned v prvních novoročních dílech Ulice čeká diváky jeden velký návrat. Z Berlína se vrací diváky oblíbená Gábina Pumrová (Aneta Krejčíková), která je s Ulicí spojená od její první sezóny. Kromě pracovních úspěchů, na které se bude snažit navázat, ji nečekaně potká láska ve chvíli, kdy už pomalu nevěří, že by se ještě někdy mohla zamilovat.

Láska je také leitmotivem Blančina (Linda Rybová) či Magdina (Veronika Čermák Macková) života. Obě dvě si v následujících týdnech uvědomí, co doopravdy chtějí. Budou mít ale dost kuráže, aby si za tím dokázaly jít? Marečkovým (Markéta Stehlíková, Kryštof Rímský) vstoupí do života nová postava scenáristy Jakuba v podání Jana Mansfelda, která u nich způsobí docela velké zemětřesení ve vztazích.

Video se připravuje ...
Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Na Vítka Klímu (Filip Čapka) čekají nové pracovní výzvy, je ale otázkou, jak se s touto nejistou situací vyrovná jeho rodina. Divoké jaro čeká Lumíra Nykla (Václav Svoboda), který se rozhodl, že už nechce být sám. Nečekané přiznání Vandy (Kristýna Hrušínská) překvapí a zasáhne nejen její mámu Jolanu (Miluše Šplechtová), ale i Peškovi (Rudolf Hrušínský, Dana Syslová).

A Dan (Vojtěch Hrabák) se Sárou (Ema Businská) svůj vztah posunou kupředu tak rychle, že se Anča (Ljuba Krbová) s Bedřichem (Adrian Jastraban) nestihnou divit. Všichni se tak musí poprat s naprosto nepředvídatelnými situacemi, jež jsou občas docela humorné, pokud je člověk neprožívá na vlastní kůži. Kromě samotných příběhů oblíbených hrdinů přináší Ulice i témata, která rezonují napříč společností. Nejinak tomu bude i na jaře roku plného dvojek, kdy se Ulice dotkne problematiky domácího násilí, hledání práce, zdravotních témat i snahy mladé generace otevřít oči těm, pro něž je ekologie pouhým slovem.