Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ulice: Už dnes poznáte nového sexy učitele, se kterým mají scenáristé velké plány

Video se připravuje ...
VIDEO: TV Nova
5. listopadu 2020 | 06:00

Seriál Ulice za patnáct let představil svým fanouškům mnoho postav, které hrály v příbězích více či méně důležité role. Někteří herci se do paměti zapsali nesmazatelně a na jiné se trochu pozapomnělo, tak už to v životě chodí. Dnes se vám představí úplně nová a velmi pohledná postava, takže dámy, těšte se!

Prokop Junek, kterého hraje Ondřej Studénka, se stane novým členem učitelského sboru a své žáky bude vyučovat fyziku a angličtinu. Hned v prvním díle se seznámí s Magdou, a to zcela náhodou a mimo stěny školy. O to větší překvapení bude, až Magda zjistí, že je to její nový kolega, protože je hned od začátku jasné, že tihle dva budou mít ještě svůj příběh.

Scenáristé seriálu mají prý s Prokopem velké plány, takže tahle postava se na obrazovkách pravděpodobně bude objevovat častěji. Dámy to jistě ocení a my všichni se už nyní můžeme těšit, jak moc právě on zasáhne do osudů a děje. Myslím si, že další milostný příběh na sebe nenechá dlouho čekat. Bude Magda tou, která získá jeho srdce, nebo se to ještě nějak zamotá? Ondřej se podělil o své dojmy z natáčení a přiznal, že s Veronikou Čermák Mackovou si sedli hned při prvním setkání.

Ondro, pár natáčecích dnů už máte za sebou. Jak probíhaly?

První natáčecí dny byly, řekl bych, napínavé… Nastupovat do rozjetého vlaku není nikdy jednoduché, ale musím říct, že na mě byli všichni hodní a ochotně mi s rozjezdem pomohli.

Je něco, co vás na natáčení překvapilo?

Nejvíc mě překvapilo, jaká spousta lidí se na natáčení podílí! A nemyslím jen ty, kteří jsou aktivně účastni natáčení, ale i všechny kolegy a kolegyně například z produkce. A to jsem myslím stále ještě nepoznal a nepotkal všechny…

Vaší hlavní seriálovou parťačkou bude Veronika Čermák Macková – poznali jste se až díky natáčení Ulice?

Ano, je to tak. Poprvé jsme se potkali na kamerových zkouškách na roli Prokopa. Už tenkrát to bylo moc milé setkání.

Takže jste si, jak se říká, „sedli“?

Určitě. S Verčou jsme na startu strávili spoustu společných natáčecích dnů a troufám si říct, že jsme si už stihli vybudovat hezký přátelský vztah. Její cenné rady z prvního dne bych vážil zlatem!

Co máte společného?

Třeba smysl pro humor, při natáčení se dost nasmějeme. Věřím, že se tahle pozitivní chemie dostane skrz seriálový příběh Magdy a Prokopa přes obrazovky až k divákům.

Jak jste se vůbec dostal k herectví?

Trošku oklikou. Dlouhá léta jsem tančil v profesionálním folklorním souboru, se kterým jsme objeli skoro celý svět, takže jsem se k prknům, která znamenají svět, doslova protančil. Po osobním naplnění v tomto folklorním angažmá jsem zkusil (a tím "zkusil" myslím opravdu jen "zkusil") přijímací zkoušky na obor muzikálového herectví na JAMU – a ono to kupodivu vyšlo! JAMU mi v mnoha ohledech otevřela uměleckou duši a tu dále rozvíjím v Městském divadle Brno.

Co děláte, když zrovna nenatáčíte Ulici?

Vedle zkoušení v divadle se snažím trávit hodně času doma, protože mám dvě malé děti. Rád také jezdím na kole, hraju tenis a fotbal. Někdy zajdu s přáteli na jedno točené. To teď samozřejmě není možné, ale těším se, až se opět s přáteli potkáme.

Časté cestování mezi Prahou a Brnem, které vám teď do života natáčení Ulice přineslo, nepatří k vašim oblíbeným aktivitám. Zvažujete stěhování do Prahy?

To je pravda, pokaždé se modlím, aby byla D1 průjezdná! Ale nedokážu si představit, že bych se do Prahy přestěhoval natrvalo. Mám na Moravě vedle krásné rodiny i krásný dům a na něj dvě krásné hypotéky, takže stěhování zatím není na pořadu dne.