Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Osudy hrdinů Slunečné v nové sezoně odtajněny! Scenárista prozradil, jak to bude dál

29. července 2020 | 06:00

Takový scenárista má na osud veškerých vašich oblíbených postav velký vliv. Herci před začátkem každé sezony s napětím otevírají "své" scénáře, aby zjistili, co je čeká a jestli náhodou jejich osud už v další sezoně nebude pokračovat. Hlavní scenárista seriálu Slunečná René Decastelo nadzvedl pokličku a nechal nás nahlédnout, co se bude servírovat v nové sezoně. A bude to asi pořádně kořeněné!

V podzimní sezoně se v seriálu objeví tři nové postavy: Karolína, Erika a Lukáš. Naznačíte, komu zamotají hlavu a komu vykouzlí úsměv na tváři?

Erika přichází jako „herečka“, aby zahrála falešnou Tomovu partnerku a pomohla mu v boji s tchyní, která se chce soudit o jeho syny. Ze začátku si ale vůbec nesednou, protože Erika je úplně jiná než Tom. Věřte, že se jejich vztahy pěkně zamotají. Lukáš je doktor, kterého Janek potřebuje jako obchodního partnera do svého nového projektu. Je to hezoun, kterému žádná žena neodolá. A jemu se samozřejmě zalíbí Týna. I proto se spolupráci s Jankem vůbec nebrání. A Karolína kdysi na statku bydlela, dostala se tam rovnou z dětského domova, protože po jeho opuštění neměla perspektivu. Teď se tam vrací na delší dovolenou z práce v zahraničí. Je samozřejmě skvělá kamarádka Týny i Julie a všichni ji mají rádi. Karolína samozřejmě zamotává chlapům kolem sebe hlavy, protože v tomhle směru to má úplně jinak než Týna.

Oblíbený pár Týna a Janek se k radosti diváků konečně dal dohromady. Jistě jste jim připravili i nějaké zkoušky. Která bude ta první?

Týna a Janek se musí nejdřív naučit spolu fungovat, diváci asi tuší, že mají každý úplně jiný postoj k některým věcem. Tohle ladění soužití může nadělat spoustu problémů, obzvlášť když proti vám stojí spousta protivníků.

Opomenout nemůžeme ani druhý páreček, Sylvu a Štěpána. Bude svatba?

Je jasné, že když Lída potřebuje, aby svatba byla, tak udělá všechno pro to, aby byla. Ale všichni asi tuší, že tihle dva spolu nebudou žít šťastně až do smrti.

Můžete alespoň naťuknout, která postava na podzim bude nejvíc prožívat životní zvraty?

Snažíme se, aby v každém dílu bylo hodně zajímavého děje. Takže se všichni mohou těšit na spoustu lásky, hodně romantiky a nezničitelná přátelství, která budou okořeněna občas nějakou zradou, trochou závisti, a možná padne i nějaká facka. Ale pořád je naším hlavním cílem, aby se diváci skvěle bavili a přitom odpočívali.

Která postava se vám píše nejlépe, že se u toho opravdu bavíte?

Pro autory je hrozně těžké vybrat jednu postavu, protože aby fungovaly, musíte je mít rádi všechny. Myslím, že je vidět, že my je rádi máme.

Chodíte se někdy dívat na plac a povídat si s herci o jejich postavách?

Občas se na place objevím, ale nepřicházím tam cíleně, mám nějaké jiné povinnosti. Ale herci mají můj telefon a vědí, že mohou zavolat, když potřebují něco zkonzultovat.

Nechodí za vámi s návrhy, jak by se osud jejich postav mohl vyvíjet?

Občas někdo přichází s nápadem, který může děj někam posunout. Překvapivě se často trefí do našich plánů. Z toho mám radost, protože je jasné, že se s postavou sžili.

Máte v hlavě nějakého dalšího herce, kterého byste rád do Slunečné přizval? Nebo naopak – nevolají vám sami herci, že byste jim mohl něco napsat, aby si tam alespoň na chvíli zahráli?

Samozřejmě máme v hlavě další postavy, které se objeví. Se spoustou dalších herců už je spolupráce i rozjednaná. Ale bohužel v tomhle směru nemůžeme nic naznačovat.

Teď popravdě: prozraďte to kouzlo, díky kterému se Slunečná tak líbí a láme rekordy ve sledovanosti.

Podařilo se namíchat zajímavý koktejl postav, se kterými se diváci dokážou identifikovat. Fandí jim a chtějí sledovat jejich osudy. Roli hrají samozřejmě i krásné prostředí romantického statku a zajímavý děj.

A znáte seriál na Mall.TV Život je hra? Podívejte se na ukázku...