Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší oční linky podle redakce: Tyhle se nerozpíjí a vydrží celý den!

12. prosince 2020 | 06:00

Určitě nám dáte za pravdu, že oční linky patří mezi nesmrtelné trendy. Nestalo se, že by někdy vyšly z módy, a každá žena se v nich promění v neodolatelnou femme fatale. Kočičí pohled je totiž proklatě sexy! Najít ale takové linky, se kterými se bude dobře pracovat, jejichž barva bude sytá, které se nebudou rozpíjet, a ještě vydrží celý den, je někdy opravdový oříšek. My jsme ale své favority našly a nedáme na ně dopustit!

Oční linky jsou jedním z nejdokonalejších stylů líčení. Dokážou vám totiž vykouzlit dramatický pohled, zvládnete je za pár vteřin a společně s červenou rtěnkou a perfektní pletí jde o ikonický look. Jaké linky si vybrat a jakých chyb se vyvarovat?

Tužka, fix nebo gel?

Tužka na oči patří mezi nestárnoucí klasiku, kterou používaly už naše maminky. Práce s ní je středně těžká. S ostře ořezanou docílíte skutečně tenkých linek, při vybírání si ale dejte pozor, aby byla tužka dostatečně měkká, ale zároveň aby se nerozmazávala.

Tekuté linky vás uchvátí svou sytou barvou. Mají velmi špičatý aplikátor, a jsou proto ideální na vykreslení přesných tenkých linek. Práce s nimi ale vyžaduje jistou a velmi pevnou ruku, a nehodí se proto ve stadiu, kdy s linkami teprve začínáte. Fixa je oproti tomu vhodná pro úplné začátečnice. Díky svému tlustému tvaru vám snadno padne do ruky a její špičatý konec umožňuje tvorbu výrazných i jemných linek. Bohužel s ní ale nikdy nedocílíte skutečně syté černé jen na jedno tažení.

Gelové linky mají výhodu opravdu velmi syté černé barvy, ale musíte si chvíli zvykat na práci se štětečkem. Abyste vytvořila skutečně dramatickou kočičí linku, je potřeba, aby vám štěteček opravdu padl do ruky. Tenká linka vyžaduje trošku cviku, dramatický pohled s nimi ale vykouzlíte bez problémů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...