Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

DIY kosmetiku vyrobíte doma a za pár korun. 11 návodů pro radost

5. prosince 2020 | 06:00

Vyrobte si vlastní bio kosmetiku, která bude stoprocentně bez chemie, a navíc směšně levná! Potřebujete pár surovin, které máte běžně doma nebo které se dají snadno sehnat. Výsledek bude úžasný.

Vyberte si DIY návod: Bomby do vany  maska na chodidla   maska na obličej  maska na vlasy   mýdlo    krém pro citlivou pleť   krém pro mastnou pleť   krém pro suchou pleť   pleťová voda   sprchový gel   regenerační koupel  

Šumivé bomby do vany

Máloco se vyrovná tomu, když se po náročném dni naložíte do horké, voňavé, barevné vody. Pokud si i vy potrpíte na relaxování ve vaně, máme pro vás návod, jak si snadno a za zlomek ceny doma vyrobit koupelové bomby.

Pleťové krémy pro citlivou, mastnou a suchou pleť

Podobně jako potraviny i kosmetika může být nadopovaná chemií. Pokud už vás nebaví studovat složení na každé krabičce, vyrobte si kosmetiku doma – z bio surovin a bez konzervantů.

Sprchový gel a regenerační koupel

Pro suroviny na DIY sprchové gely a šampony se tentokrát budete muset vydat do obchodu s bio kosmetikou nebo do bio drogerie. Všechny jsou ale velmi snadno dostupné a bez problémů je seženete i na internetu.

Růžová pleťová voda

K čemu je růžová voda dobrá? Umí skvěle redukovat kožní maz, sjednocuje tón pleti a zanechává ji hebkou a vláčnou. A její výroba je dokonale jednoduchá.

Maska na vlasy, pleť a chodidla

Tyto domácí masky zvládnete namíchat během chvilky, jsou směšně levné a udělají vám větší službu než klasická kosmetika. Jsou totiž plné toho nejlepšího, co si můžete z přírody vzít.

Mýdlo

Výroba domácího mýdla je hotová alchymie, při které pracujete s nebezpečným louhem. Jenomže jsou i mnohem jednodušší postupy! Přinášíme vám DIY návod na výrobu domácího mýdla z těch nejlepších surovin, které jsou směšně levné!

Chcete sobě nebo svým blízkým vyrobit tělové máslo nebo koupelovou sůl? Návod, jak na to, najdete v aktuálním čísle Blesk pro ženy, které seženete na stáncích nebo si můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

Blesk pro ženy
Autor: abl

Autor: red